Mulige Oscar-kandidater

This content has been archived. It may no longer be relevant

Oscar-prisen er en av de gjeveste prisene en kan få i filmverdenen. Oscarutdelingen 2015 er satt til 22.februar, og allerede nå går diskusjonene rundt hvilke filmer en kan forvente å se blant kandidatene. I den anledning får du her en liste over filmer som du bør holde et øye med frem til nominasjonene kommer ut.

1. Boyhood

Boyhood er en helt spesiell film, som ble filmet over tolv år med det samme castet. Vi får se historien om en gutt som vokser opp rett foran øynene våre. Filmen er regissert av Richard Linklater, og i hovedrollene får vi se Ethan Hawke, Patricia Arquette og Ellar Coltrane.

Filmen begynner når hovedpersonen Mason er seks år gammel. Vi følger ham gjennom det neste tiåret og får se små biter fra livet hans. Fra barndommen, til ungdomstiden til uteksaminering. Mason som seks år gammel er en dagdrømmende gutt med ganske få bekymringer i livet, men når moren hans, Olivia (Patricia Arquette), ikke lenger klarer å få endene til å møtes blir hverdagen hans raskt endret. Moren hans bestemmer seg for å ta ham med til Houston, for å bo sammen med Masons tante (Lorelai Linklater). Så følger en periode i livet hvor alle prøver å påvirke Mason om hvordan han skal bli når han vokser opp, men Mason må selv velge hvilken vei han vil gå.

Boyhood hadde premiere den 22. august, og er nå ute på DVD.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IiDztHS3Wos]

 

 2. Interstellar

Det skal ikke legges skjul på at vi i Kinosyndromet elsket Interstellar. Om du ikke rakk å se den i åpningshelgen, bør du se den ved første anledning.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Interstellar

Interstellar en en episk sci-fi/action-film, laget av den svært kjente Christopher Nolan. Filmen inneholder en hel rekke kjente navn, blant annet: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine og Jessica Chastain. I tillegg er det Hans Zimmer som står for filmmusikken.

I filmen møter vi Cooper, ex-pilot og ingenør, som er alenefar for to barn. Handlingen er satt i en ikke-så-fjern fremtid der menneskeheten har brukt opp store deler av ressursene på jorden. Det er på tide å finne et nytt hjem, for slik det er nå vil ikke jorden overleve. En gruppe oppdagelsesreisende og forskere har oppdaget et ormehull, som gir oss muligheten til å reise gjennom kjempestore avstander i rommet og reise til ukjente deler av galaksen. Et team bestående av Cooper, tre astronauter og to roboter blir satt sammen for å reise ut og lete etter et nytt hjem for menneskene.

Interstellar hadde premiere 7. november, og er nå ute på kino. 
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=zSWdZVtXT7E]

 

3. Birdman

Birdman er en svart komedie, laget av Alejandro G. Iñárritu.

Den handler om Riggan Thomson (Michael Keaton) som prøver å gjenopplive sin døende karriere ved å sette opp et stort og ambisiøst Broadway-stykke. Riggan har et brennende ønske om å vise alle at hans Hollywood-dager ennå ikke er omme, og satser alt han har på forestillingen. Han vil bli anerkjent som kunstner og er villig til å sette opp stykket, selv om at han vet det er en dumdristig sjanse å ta.

I filmen får vi blant annet se: Michael Keaton, Niomi Watts, Zach Galifianakis, Edward Norton og Emma Stone.

Filmen kommer ut 6. februar 2015så det er bare å glede seg.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uJfLoE6hanc]

 

Dette er de filmene vi så langt tror kan være kommende Oscar-kandidater, men som vi alle vet er det alltid en eller flere filmer som anses som wild cards, så vi holder også en knapp på Gone Girl, Mr. Turner, Wild, Selma og American Sniper. 

Hvilke filmer tror du kan vært Oscar-kandidater? Kommentér under.

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler