Anmeldelse – Interstellar

This content has been archived. It may no longer be relevant

Historien foregår i en dystopisk fremtid, ikke så langt unna den tiden vi lever i akkurat nå.

Verdens ressurser har gått kraftig ned, og for å kunne holde takt med populasjonstallene blir folk tvunget til å være mer forsiktige med det man bruker, og ta vare på det man har. Verden trenger ikke flere ingeniører, men heller bønder som kan klare å dyrke noe i den jorda vi har ødelagt så mye.

Cooper er en ex-pilot, ingeniør, bonde, og alenefar til to barn.  Han kan ikke fordra å leve i en verden der folk tror månelandingen var falsk, og de nekter å innse at jorden vi lever på kommer til å dø ut om ikke så alt for lenge.

Cooper og datteren hans Murph oppdager med et uhell en hemmelig NASA-base, langt ute i ødemarken. Han overtales av professor Brand om å dra ut med en romferge, sammen med tre andre astronauter og to roboter for å finne en ny planet hvor menneskeheten kan leve videre.  De vet allerede at det ikke finnes noen levedyktige planeter i vårt solsystem, så de bestemmer seg for å reise gjennom et sort hull til en parallell galakse.

De aner ikke hva de har i vente.

Nolan-film

Filmen er skrevet av både Christopher og Jonathan Nolan, og regissert av Christopher. Med andre ord er dette en skikkelig Nolan-film.

Når en sitter og ser på filmen, skjønner en raskt at dette har vært en drøm for Nolan å lage. En lidenskap for verdensrommet lyser gjennom i bildene.

Filmen bruker en hel haug med bilder som viser oss planeter, ormehull, stjerneskyer og mye mer, slik det mest sannsynlig ser ut der oppe. Nolan innrømmer at han ble sterkt inspirert av flere sci-fi filmer da han skulle lage sin nye storfilm. Han ble inspirert av blant annet disse filmene:

2001: A SPACE ODYSSEY (1968)
Alien (1979)
Close encounters of the third kind (1977)
The right stuff (1983)
Contact (1997)

Nolan nevner også at enkelte av scenene hans også er sterkt inspirert av den berømte filmserien Star Wars.

Interstellar er 2 timer og 48 minutter lang. Vanligvis ville jeg nok selv syntes dette var alt for lenge for en film, men Interstellar er en av de filmene som slipper unna med å være såpass lang. På slutten av filmen kan man også vente seg en vri, og en slags cliffhanger, i kjent “Nolan-stil”. Tidligere har Nolan regissert kjente filmer som:  den siste Batman-trilogien, Inception og The Prestige.  Om du ennå ikke har fått med deg en Nolan-film, så bør du gå og se en med en eneste gang.

Hvorfor bør du se Interstellar?

Er du ennå ikke overbevist om at du bør få med deg Interstellar? Her er en liste over grunner til at du bør få med deg Interstellar, som for øvrig kommer ut på kino den 7. november i Norge:

– Filmen har kjempegode skuespillere som blant annet: Matthew McConaughey, Anne
Hathaway, Michael Cain, Jessica Chastain, Wes Bentley og Matt Damon.
– Filmmusikken er skrevet av selveste Hans Zimmer.
– Det er ingen skjult hemmelighet at Christopher Nolans filmer er av god kvalitet.
– Dette er en mulig Oscar- kandidat.
– Norske anmeldere hyller filmen, og så langt har filmen kun fått høye tall på terningen.

Siste podcaster

  • Kill Billjo
    Mikael med besøk av Johannes fra Studentrådet snakker om to av 2000-tallets store filmer, nemlig Kill Bill og Kill Buljo! Hvem er farligst av samer og samuraier? Johannes oppdaterer også Mikael på Shogun. En hissig sending med andre ord.

Anbefalte artikler