Favourites Film Festival Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Jodorowky’s Dune (2013)

Hvorfor jeg har valgt åpningsfilmen Jodorowky’s Dune (2013) som favoritt nr 1? Fordi den handler om science fiction-filmer. Dette er en dokumentarfilm som tar for seg hva som skjedde de to årene før Star Wars debuterte på kinolerretet. Dokumentaren virker spennende og får meg allerede nå til å ville vite svarene på hva som ville ha skjedd hvis filmen som skulle baseres på boken «Dune» hadde blitt laget. Filmen skulle inneholde stjerner som Mick Jagger, Salvador Dalì og Orson Welles. Hadde tiden av blockbustere vært annerledes? Ville filmen endret på vårt syn på science fiction-filmer? Dette er vanskelig å spekulere i, men får nysgjerrighetsbuksene til dirre.

Liker du Star Wars eller generelt science fiction, så er dette en dokumentar for deg.

Filmen går torsdag 5. november kl 18.00 på Kvarteret.

 

2. La Isla Mínima / Marshland (2014)

Mysterier, død og Spania! Dette virker som en ordentlig høstfilm!

Filmen er satt i 1980 i Andalucía. To jenter har på mystisk vis forsvunnet etter en lokal fest. Juan og Pedro, to helt ulike politimenn fra Madrid er mennene som har ansvaret for etterforskingen på forsvinningen av jentene. Morderen ser ut til å være en seriemorder der sporene virker å bli dekket av lokalbefolkningen.

La Isla Miníma (2014) er en intens thriller der mye minner om den amerikanske tv-serien True Detective.

Jeg likte True Detective, så jeg har absolutt ikke noe i mot å se en film som er inspirert av nettopp denne serien.

Filmen går fredag 6. november kl 22.30 på Kvarteret.

 

3. Metro Manila (2013)

I disse mørke eksamenstider er det godt å se andre slite, men muligens få belønning for strevet.

Metro Manila (2013) handler om risbonden Oscar Ramirez og familien hans som bestemmer seg for å flykte fra deres liv i fattigdom. De ender opp i Metropolitan Manila, som skal være byen for muligheter.

Det harde og kyniske bylivet setter ett lite støkk i familien som fører til at de innser at det er verre fattigdom i byen enn på bondelandet. Når Oscar når bunnen i sitt liv blir han likevel testet på sine verdier og sikkerhet.

Filmen skal trykke på alle dine emosjonelle følelser på en fin måte i tillegg til at filmen unngår å gå i fellene som gjerne gjør filmer forutsigbare og kjedelige.

Filmen vises søndag 8. november klokken 15.30 på kvareret.

Kortfilmer

For de som liker kunsten av gode fortellinger fortalt på kort tid, er det arrangert en egen Favourites Short Night. Et godt utvalg av korte filmer som har vunnet publikumspriser på blant annet festivaler som Brussels Cartoon and Animation Film Festival i Belgia. Det blir vist tilsammen 12 kortfilmer som varer alt fra mellom 4 minutter til 20 minutter. Dette er en gyllen mulighet for dem som ønsker å kombinere en kveld med øl, småprat, venner og film.

Mine favoritter blant kortfilmene er Mythopolis fra 2013 laget av Alexandra Hetmerová. Filmen handler om kjente karakterer fra den greske mytologien som prøver å overleve i det moderne samfunn. Filmen varer i hele 11 minutter.

Videre er det filmen Alienation fra 2014, filmen om hvorfor pubertet suger. Filmen er laget av Laura Lehmus og varer i 6 minutter. Hvorfor jeg har valgt ut denne er rett og slett fordi jeg ser for meg at denne kan enten bli superklein eller supermorsom. Vi har alle vært der og vi kan alle relatere.

Til sist har jeg siklet litt på kortfilmen 5 Mètres 80 fra 2013. Filmen handler om en flokk giraffer som har det hipt og kult ved et offentlig svømmebasseng. Denne filmen har jeg rett og slett valgt ut fordi selve beskrivelsen av filmen får meg til å trekke på smilebåndet.

Filmene blir vist søndag 7. november fra kl 19.00 på Kvarteret.

Programmet for Favourites Filmfestival Bergen finner du her

Siste podcaster

Anbefalte artikler