Dette tror vi at vi vet om Avengers: Age of Ultron

This content has been archived. It may no longer be relevant

Marvel slapp i natt, etter en lekkasje, traileren til den kommende Age of Ultron, den neste Avengers-filmen. Forventningene er høye, og vi i Tights har gått ombord på hype-toget. Dette er hva vi tror vi vet, basert på traileren.

Age-of-Ultron-Comic
Omslag fra Age of Ultron-tegneserien fra 2013 (Illustrasjon: Marvel)

Ultron

Opprinnelig var Ultron en mannevond robot konstruert av Hank Pym, også kjent som Ant-Man. Fordi han ikke ennå er presentert i Marvel Cinematic Universe, er denne versjonen av Ultron på en eller annen måte laget av Tony Stark. I traileren ser vi en «zombie-Iron Man» vise seg for gjengen når de minst venter det, så vi har grunn til å tro at Starks J.A.R.V.I.S– en kunstig intelligens – har mutert. Filmens navn, Age of Ultron, er basert på historien fra 2013, men vi vet at historien ikke er det.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Den dødelige Nattskygge

download
Konseptskisse av The Vision fra Age of Ultron. (Illustrasjon: Marvel)

The Vision

Vi vet allerede at Age of Ultron kommer til å introdusere The Visionen klassisk Avenger. Opprinnelig er han en robot laget av Ultron for å utslette Avengers-laget, men han ble etter hvert overtalt til å heller kjempe for dem. Det er blitt avslørt at The Visions stemmeskuespiller er Paul Bettany, den samme mannen som spiller J.A.R.V.I.S. i Iron Man-filmene. Så kommer spørsmålene: Er det fortsatt Ultron som lager The Vision i denne filmen? Er Ultron et mislykket forsøk på å gi J.A.R.V.I.S. en kropp fra Tony Starks side? Er The Visions kropp basert på gullalder-versjonen av The Human Torch, slik som i tegneseriene? Vi har sett denne i et påskeegg i den første Captain America-filmen.

Hulk

HULKBUSTER! Tony Stark har laget en megadrakt til å ha utenpå Iron Man-drakten sin i tilfelle Hulk blir sinna på vennene sine. Og sinna ser det jammen ut til at han blir! Vi kan se på denne hendelsen fra to vinkler: Iron Man-drakten vi ser i traileren er egentlig styrt av Ultron. Hulk, som er så søt og snill, prøver å gjøre det rette og banke livskiten ut av Ultron. Eller så kan dette bekrefte ryktene om at Scarlet Witch forhekser Bruce Banner så han blir sint på resten av the Avengers, og man midt oppe i all hurlumheien med Ultron også må roe ned det store, grønne sinnabeistet, som Tony Stark så pent kaller ham i den første Avengers-filmen. Dette kan være et potensielt oppløp til den neste Hulk-filmen, som vi alle håper at baserer seg på Planet Hulk-historien fra 2006.

LES OGSÅ: Vidunderguttene

No more muta– Nei, det er en annen film
No more muta– Nei, det er en annen film. (Foto: Marvel)

Maximoff-tvillingene

Wanda og Piotr Maximoff, også kjent som Scarlet Witch og Quicksilver, er også bekreftet at er med i filmen, men etter denne traileren er det uklart hvilken side de står på. Vi kjenner dem som sentrale Avengers-medlemmer fra tegneseriene, og skal vi tro denne traileren, er de ikke helt til å stole på, iallfall ikke til å starte med. Også i tegneseriene har de en frynsete fortid – de er tross alt barna til Magneto. Dette er dog ikke kanon i denne filmen, da det er FOX som eier rettighetene på Magneto, i tillegg til begrepet «mutant» i superheltsammenheng. Forklaringen på hvordan kreftene deres fungerer i Age of Ultron og MCU venter vi fortsatt på.

AcbhnDy
What a PRECIOUS beard (Foto: Marvel)

Black Panther?

Det er mye som hinter til at vi kommer til å se Black Panther på lerretet i fremtiden. I Age of Ultron-traileren alene ser vi mange ledetråder som støtter denne tanken. Fra Captain America: The First Avenger kunne Howard Stark (Iron Mans far) fortelle at Captain Americas skjold er laget av metallet Vibranium, et supersterkt og -sjeldent metall man nærmest utelukkende finner i det lille afrikanske landet Wakanda, hvor Black Panther er konge. I traileren ser vi at Caps skjold har blitt ødelagt, noe som er en relativt stor krise, og man kan dermed tro at et viktig plot-punkt blir å hente mer vibranium i Wakanda, noe som introduserer Avengers for Black Panther. Vi ser også Andy Serkis med et veldig spesielt skjegg, urovekkende likt skjegget til Ulysses Klaw. Klaw har en kjent kobling til vibranium og landet Wakanda. I tillegg til dette har Marvel reservert noen datoer til filmpremièrer, uten å si hvilke premièrer dette er.

Stemmer i det hele tatt noen av disse spekulasjonene? Vi får se 22. april 2015.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler