Anmeldelse: Harley Quinn Valentine’s Day Special #1

This content has been archived. It may no longer be relevant

Alle hjerters dag får kjærligheten til å blomstre – også i tegneserier. Og hva passer vel ikke bedre på valentinsdagen enn å sette seg ned og lese nettopp en valentinspesial? Tights anbefaler Harley Quinn Valentine’s Day Special #1, skrevet av Amanda Conner og Jimmy Palmiotti, og illustrert av John Timms.

En date med selveste Bruce Wayne?

Ungkaren Bruce Wayne, milliardær, jentemagnet og BATMAN, befinner seg i New York, hvor han (til sin egen overraskelse) skal bli auksjonert bort for et godt formål. Den heldige høystbydende får en date med Gotham-kjekkasen, og pengene vil brukes for å redde New Yorks herreløse hunder og katter. Når Harley Quinn får høre dette tar det ikke mange sekundene før hun bestemmer seg for å være med i budrunden. Hvem kunne vel ikke tenkt seg en date med en veltrent hunk med et hjerte av gull? Problemet er bare at budene er antatt å nå en million dollar. Harley trenger penger.

Hvordan ville det vært om Harley Quinn og Bruce Wayne var i et forhold med hverandre? (Foto: Harley Quinn Valentine's Day Special #1, s.27/Skjermdump)
Hvordan ville det vært om Harley Quinn og Bruce Wayne var i et forhold? (Foto: Harley Quinn Valentine’s Day Special #1/Skjermdump)

Herfra kan vi følge Harley i hennes vei mot å få tak i pengene som trengs, og vinne en date med drømmemannen. Med elementer som Robin Hood med en twist, “slemme” marine-aktivister og hvalkos, er denne historien både underholdende, sjarmerende og vittig.

Gode sidespor

Det som – i hvert fall for min del – løfter dette nummeret enda et hakk, er to drømmesekvenser som utspiller seg fra både Harley og Bruce sin side. Disse drømmesekvensene gir innblikk i hvordan hver av dem ser for seg å være i et forhold med den andre, noe som absolutt er verdt å få med seg, ikke bare på grunn av historiene, men også det visuelle. Drømmesekvensene er nemlig tegnet av gjesteartister (Ben Caldwell og Aaron Campbell) og blir dermed et godt virkemiddel for å vise forskjellene i drømmene til Harley og Batman.

Så, uansett om du skal tilbringe valentinsdagen med kjæresten, en potensiell kjæreste, familie, gode venner, eller rett og slett alene, så er det nok helt lov å sette av litt tid for å lese Harley Quinn Valentine’s Day Special.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler