En hellig slutt på påsken

This content has been archived. It may no longer be relevant

Sportsklubben Brann lå etter tre kamper sist på tabellen med ett poeng. Etter lovnader om gode prestasjoner og tro på festfotball var det nedtrykt stemning mellom de syv fjell. Lite stemte defensivt, og offensivt “danset ballen på feil side av stolpene”. Kunne Brann snu trenden mot Lillestrøm?

Defensiv forbedring

Offside har tidligere kritisert Branns defensive spill. I forkant av kampen var det gjort en endring i midtforsvaret. Den lokalt etterlyste unggutten Jonas Grønner tok plass for Vadim Demidov som har følt seg dårlig. Resultatmessig gav dette uttelling for rødtrøyene. Til tross for smårusk og tidvis upresise klareringer stod den bakre firer mer kompakt og forsvarte seg med større vilje enn tidligere. Lillestrøm så ut til å forsøke seg på noe av det samme som Stabæk slapp unna med i den første hjemmekampen på Stadion. De stilte med raske spisser i Erling Knudtzon, og etter skade på Bjørn Helge Riise kom Tommy Høiland inn og tok plass ved hans side. LSK klarte imidlertid ikke å utfordre Branns stoppere på fart og Knudtzon slapp kun til ved en anledning.

Les om Branns frynsete backfirer her: TANNLØSE SK BRANN

Terping og filmkos

Etter kampen stilte Offside spørsmål ved hva som ble gjort annerledes fra tidligere kamper. I tillegg til Alex’ feilskjær grunnet solstikk (journ.anm.), kan du høre svaret Branns midtbanetraver gav her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Hassan-om-film.mp3]

Det var bedring å spore hos Sportsklubben, og som en BT-journalist påpekte, har de med El Fakiri på banen vunnet sine tre siste omganger 3-0.

Entusiasmen vender tilbake

Etter tre kamper som Branns beste var det fristende å diagnostisere gjengen med solstikk. I takt med Branns varierende førsteomgang var det til tider laber stemning på Frydenbø-tribunen. De drøye 150 mann fra LSK ledet tidvis an i tribunekampen, noe som fikk sinne til å koke hos en mannlig stadionpersonlighet: – Skjønner ikkje koffor folk gidder å gå på stadion. Drit i ka sidemannen mener. Syng med.

Oppfordringen fikk ikke gjennomslag før Brann fikk sitt lille gjennombrudd. 1-0-scoringen til Jakob Orlov, assistert av Fredrik Haugen, var den forløsende faktoren både for lag og supportere. Stemningen bedret seg betraktelig, og det ble fort stille i det gode gamle fjøset. Brann fremsto bedre etter scoring. Mer presist. Mer samspilt. Mer initiativ og mer vilje. Det hele resulterer i enda et mål, som i stor grad kan krediteres initiativ og vilje hos hjemmelaget. Kanskje den mirakuløse vinnerformelen er å få det første målet?

Lillestrøm hever seg etter andre mål i mot og Fofana kjører tidvis karusell med en sliten høyreside hos hjemmelaget. Brann blir liggende litt dypere og prøver seg uten stort hell på et par overganger som dagens mann, Jakob Orlov, regisserer. Trykket fra bortelaget resulterer i at ballen er mye innen Branns 16-meter, noe som også resulterer i at ballen treffer Hassan El Fakiri i hånden og får de tilreisende til å rope på straffe.

Hør hva Haglund og El Fakiri mener om handssituasjonen etter 79 spilte minutter her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/HasseHagge.mp3]

Ett steg frem eller den forløsende ketchupeffekten?

Rikard Norling var i det humoristiske hjørnet, og hevdet at dette både var ketchup- og sennepseffekten. Hvordan dette henger sammen med hans etterlysning av kvinnelige journalister vil Offsides for anledningen solbrente utsendinger ikke spekulere i. Det som imidlertid er sikkert er at det var forbedring å spore hos Brann. Det er likevel på sin plass å kreve mer. Norling hevder selv at i moderne fotballag er det ikke plass til spillere som ikke jobber begge veier. Orlov fremstod hardtarbeidende og skapte usikkerhet blant LSK-forsvarerne. Spissparet må imidlertid, både med og uten ball, fremstå mer samkjørt. I det dette skjer, tror også Offside på Norlings sennepseffekt.

Hør her hva Norling hadde å si etter kampen:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Offside-Rikard-Norling2.0.mp3]

Anbefalte artikler