NABOVARSEL MINIFESTIVAL: FOLKE OG ADVANCED LANGUAGE

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lørdag ble den avsluttende kvelden for Nabovarsels minifestival på Landmark. Som Bergens svar på by:Larm, har Nabovarsel brukt de siste tre dagene på å vise frem lovende band og artister fra det lokale musikkmiljøet. Med navn som Hjerteslag, Vilde Tuv, Lint og Action The Man, har minifestivalen gitt oppmerksomhet rundt musikere som vi forhåpentligvis vil høre mye fra i 2014.

På den tredje og siste dagen spilte folkE, Advanced Language og Drippin. Elektroniske beats og dans sto altså på programmet for publikummerne som møtte opp.

LES OGSÅ: Nabovarsel minifestival: Vilde Tuv

folkE

folkE klarte seg utmerket selv uten sin trofaste bassist (Foto: Eirik Rivenes)
folkE klarte seg utmerket selv uten sin trofaste bassist. (Foto: Eirik Rivenes)

Gjengen i folkE hadde tatt turen fra Trondheim for å spille på Landmark. Like etter de åpner med låten “Vennen Min”, har publikum allerede begynt å nikke rolig med. Det sjenerte publikumet blir bedt om å komme nærmere scenen, og det er først da bunadselektronikaen kicker inn for fullt og stemningen reiser seg betraktelig!

Det korte gjensynet med folkE ble en særdeles god start på kvelden, og satte tonen for det som ville bli en herlig elektronisk aften.

Sjekk ut hvordan bunadselektronikaen til folkE høres ut på Soundcloud:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/120791718″ params=”color=c57676&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

LES OGSÅ: Nabovarsel minifestival: Aurora Aksnes

Advanced Language

Selv med litt tekniske problemer gjorde Advanced Language et godt comeback (Foto: Hans Roger Hosøy)
Selv med litt tekniske problemer gjorde Advanced Language et godt comeback. (Foto: Hans Roger Hosøy)

Det er hele to år siden sist Advanced Language spilte live sammen på en scene, men på Nabovarsel skulle bandet gjøre sitt 2014-comeback. Det var tydelig at en stor del av publikummet var kommet for å se Advanced Language, og bandet skuffet ikke selv etter et godt fravær. Musikken utspiller seg som noe man kan sammenligne med en god pillerus, og bandet holder på den gode rusen gjennom hele konserten.

Men det er ikke før siste låt blir spilt at det virkelig tar av på Landmark. Bandet har så langt bygget seg rolig opp, men det store høydepunktet på kvelden ble utvilsomt den avsluttende låten Party On The Moon. Med trøkk fra begynnelse til slutt, følger publikum Advanced Language inn i rusen og blir der til siste elektroniske note har blitt spilt. Selv om det dukket opp tekniske problemer, viste også bandet at god improvisasjon kan også fungere bra på en scene som Landmark.

Bandet jobber nå med en kommende plate som forhåpentligvis vil bli sluppet til høsten.

Hør Party On The Moon og flere gode låter fra Advanced Language her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/34259861″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”100″ iframe=”false” /]

 

Anbefalte artikler