Nabovarsel minifestival: Aurora Aksnes

This content has been archived. It may no longer be relevant

Torsdag kveld kunne et heldig publikum få med seg Aurora Aksnes, Vilde Tuv, Hjerteslag og Soul Beast for en skarve 100-lapp. Kvelden var den første av tre arrangert av plateselskapet og klubbkonseptet, Nabovarsel.

LES OGSÅ: Nabovarsel minifestival: Vilde Tuv

Unge Aksnes

Hun er kun 17 år gammel, men har allerede rukket å skaffe seg mengder med hype i de “riktige” kretsene. Aurora Aksnes åpnet minifestivalen med et vakkert sett som var hypen verdig. Av bransjen og media sammenlignes hun med både Ane Brun, Susanne Sundfør og Florence Welch, men Aurora er ingen kopi. Det er tydelig at hun allerede har funnet sin egen stemme og den er både mektig og unik. Neste uke blir hun å se på by:Larm-scenen med flere av minifestival-artistene . Vi tok en prat med Aurora i forbindelse med torsdagens konsert.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/90823964″ params=”color=00aabb&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hei, Aurora! Takk for en kjempefin konsert. Kan du ikke fortelle litt om forberedelsene dine, jeg hørte det var litt dramatikk med bandmedlemmer som forsvant?

– Jo, værsågod! Vi kom ganske sent i gang med forberedelsene. Derfor var det skummelt da pianisten vi endelig hadde funnet ikke kunne være med likevel. Heldigvis kom Silja Dyngeland inn som pianist og reddet oss. Hun var mer enn en god erstatning.

Kan du beskrive konserten sett fra scenen?

– Det var magisk. Både familie og venner var møtt opp for å se på oss. Det var deilig å ikke stå alene på scenen for en gangs skyld.

Ja, du pleier å spille selv, nå fikk vi se deg danse!

– Det var fantastisk befriende å opptre foran et publikum med et band i bakgrunnen, stående! Jeg kunne endelig slippe meg løs og danse. På by:Larm skal vi være enda sikrere og jeg skal slippe meg enda litt mer løs, om det er mulig!

Nabovarsel-gutta har sagt til BA at de gjør dette som en reaksjon på at by:Larm har blitt for internasjonalt orientert med for mange “store” artister. Hva syns du om by:Larm? 

– Jeg har ikke så sterke meninger om det. Men hvis jeg tenker på artistene som synger på norsk, noe jeg er veldig glad for at de gjør, så er det dumt at selve festivalen ikke er like orientert mot det norske publikum og den norske bransjen lenger. Jeg håper alle fortsetter å skrive på norsk, det viktigste er musikken, ikke hvorvidt du blir kjent over hele verden.

Og Minifestivalen ?

– Jeg er veldig glad for at Nabovarsel har fått i gang dette. festivalen gir enda mer plass til bergensartistene å vise seg frem på. Så lenge by:Larm også gir artister den samme muligheten er jeg fornøyd. Det er viktig at alle som har noe å komme med får sjansen til å vise seg frem.

Hva håper du selv å få ut av by:Larm, verdensherredømme eller norgesherredømme?

– Verdensherredømme! Eller egentlig bare at noen anerkjenner meg som en dyktig låtskriver. Men låtene mine er for alle, ikke bare bransjefolk.

Er det noe du selv har lyst til å få med deg under by:Larm?

– Vilde Tuv og Hjerteslag som spilte etter meg i går! Kanskje Sassybeats også, vi får se hva jeg finner på.

Men du, jeg hørte du hadde en fysikkprøve dagen etter konserten. Hvordan gikk det?

– Jeg var ikke på skolen! Ikke for å skremme deg, men jeg har pådratt meg en halsbetennelse. Det skjer alltid en gang i året og pleier å gå over ganske fort.

Program:

Få med deg resten av minifestivalen på Landmark fredag og lørdag. Et knippe av Bergens beste musikere for en hundrings, et røverkjøp!

FREDAG 21. FEBRUAR

22:30 Línt

23:15 The Big Almost

00:00 Baertur

00:45 Action The Man

DJ: Utmark Lydsystem / Henrik Svanevik

LØRDAG 22. FEBRUAR

23:00 folkE

23:45 Advanced Language

00:30 Drippin

 DJ: DJ Dreamtime (AU/Modular Records)

Anbefalte artikler