By:Larm 2019! Dette burde du få med deg

Torsdag 28.2 – 2.3 braker By:larm 2019 løs, og i den anledning har Astrid og Marthe fra musikkredaksjonen vendt snuten hjem mot Oslo for å sjekke ut hva festivalen har å by på. Siden 1998 (like gammel som oss selv, si) har By:larm vært med på å løfte nye og aktuelle artister opp i rampelyset. Festivalen er en samlings-arena for bransjen og artister, i tillegg til å være en fin kilde til de beste ferske artistene for deg som er litt ekstra interessert. Her er noen av våre favoritter fra lineupen!

Safario

Hvor: John Dee

Når: Fredag 00:00 (natt til lørdag)

Hvor: Parkteateret

Når: Lørdag 18:30

Et vidunderbarn? Allerede som 17-åring varmet han opp for Unge Ferrari og Arif i Oslo Spektrum. Fullstendig uten støtte for promo, management eller label har han klart å samle over 500.000 avspillinger på Spotify alene. Det er tydelig at denne gutten har talent.

Nylig kom han ut med den nye gutteromsproduserte EP-en «KAPISKATE». Med unntak av litt hjelp fra venner er han fullstendig ansvarlig for all produksjon selv.

Det er tydelig at Safario liker å fikse ting selv, noe som kommer godt med når man jobber for å lage ny, spennende musikk. Uten strenge restriksjoner fra management og slikt, har Safario kunnet pushe grenser og være nyskapende, uten at en konservativ sjef som stiller kjedelige krav. Derfor kan han gi ut «KAPISKATE», et album på under 20 minutter, uten noe problem.

Vi gleder oss til å se hvordan Safario kan fortsette å overraske på scenen.

brenn.

Hvor. Kulturkirken Jakob

Når: Torsdag 19:30

Hvor: BLÅ

Når: Lørdag 23:30

Nå må vi slutte å snakke om at rock er på vei ut av popkulturen. Rocken lever så absolutt i beste velgående. brenn. er glanseksempelet på dette. brenn. kombinerer friske og allsangvennlige riff og melodier, poppete strukturer og deilige støyete gitarer med et forrykende liveshow, som garantert vil rocke av deg buksene. Dette gjør de med et glimt i øyet  som kan minne om Mac DeMarco eller Courtney Barnett. I en musikkverden hvor mye kan virke mer og mer polert til det kjedsommelige, er det forfriskende å se at velprodusert  garasjerock  fremdeles virkelig kan slå an. Duoen  har hatt et fullspekket år med urørtfinale, konserter som blir rost opp i skyene og for å toppe det hele skal de spille på Roskilde til sommeren.

Aiming for Enrike

Hvor: Vulkan

Når: Fredag 23:00

Når vi først snakker om at rocken så absolutt lever og leverer, så må vi snakke om Aiming for Enrike. Helt siden de var ukas urørt i 2014 med låten Mechajackson har duoen eksprimentert med musikken sin i form av struktur, form og melodier. Lydbildet deres kan minne om en god blanding av støy-rock og jazz men bandet består utrolig nok av kun gitar og trommer. Duoen klarer allikevel å skape et rikt og detaljorientert  lydbilde med masse energi.  Aiming for Enrike er blant de mer originale bandene vi har i Norge, og jeg kan nesten garantere at du vil bli en smule fascinert når du ser dem live

Pen Gutt

Hvor: BLÅ

Når: (natt til) lørdag 1:30

Hvor: Kulturkirken Jakob

Når: Lørdag 23:00

«Jeg har alltid vært litt ensom og rar, men mamma sa jeg er pen så det går bra» rapper Pen Gutt i sin «Independent», hans hittil mest spilte låt. «Independent» er umulig å ikke få på hjernen, med sin catchye og relativt enkle tekst. Det er kanskje hva som kjennetegner Pen Gutt best. Han skriver enkel musikk mer framfører det på en helt unik måte. Hittil har han kun gitt ut 6 sanger, noe som tyder på at det kan være mer spennende å hente på By:Larm.

Pen Gutt stiller alltid opp med en enorm energi på scenen, og det er ikke sjeldent at flere fra Prettybois hopper opp å scenen og blir en del av showet. Du bør absolutt ta turen til Blå fredagen og og Kulturkirken Jakob på lørdagen, under årets By:Larm. Vi kan love at du får se noe pent.

Gundelach

Hvor: Kulturkirken Jakob

Når: (natt til) søndag 1:00

Gundelach har lenge hatt en sentral rolle i Oslos klubbmiljø. Allerede som 16-åring hadde han fake leg og snek seg inn på klubbene. Etter hvert fikk han varmet opp for favoritt DJ-ene sine. Karrieren hans gikk raskt oppover derfra. Kun fire måneder etter han hadde gitt ut sin debut-EP fylte han teltet på Øyafestivalen og ble booket til Roskilde. På kort tid ble han etablert som en av Norges mest interessante pop artister.

Nå driver Gundelach med et nytt, spennende prosjekt. Han skal produsere musikk, direkte inspirert av kunsteren Edvard Munch. Hittill har han sluppet singelen «Bolder», inspirert av maleriet

«Selvpotrett i helvete», noe som har resultert i en behagelig, drømmende, melankolsk klubbete singel.

Forhåpentligvis han han flere godbiter på på lur når han spiller på Kulturkirken Jakob på lørdag.

Mall Girl

 Hvor: Revolver

Når: Torsdag 23:00

Hvor: Krøsset

Når: (natt til) lørdag 00:30

Det rosakledde bandet Mall Girl lager alltid fyr og flamme på scenen. Til tross for at de kun har gitt ut en sang, har de allerede klart å skape stor interesse rundt seg selv på kort tid. Musikken deres er en god blanding av dansbar indie, pop, rock, 80-talles discofunk og gladpunk, og er helt klart noe som vil få deg til å danse.

De fikk en rask oppsving etter de ble booket til Biblioteket på Øyafestivalen, nemlig den lille scenen for små up and comming artister. I januar ble de både Måndens Urørt, de varmet opp for Razika på Rockefeller og ble booket til Trondheim Calling.

Hittil har de kun gitt ut en låt, Slay Queen, men vi gleder oss til å se hva mer de har å by på når de spiller på Revolver på torsdag ogKrøsset på fredag.

 

 

Anbefalte artikler