Nabovarsel Minifestival: Vilde Tuv

This content has been archived. It may no longer be relevant

Torsdag kveld var det tid for del én av Nabovarsels tre dager lange minifestival. Inngangsbilletten gav et heldig publikum muligheten til å oppleve Aurora Aksnes, Vilde Tuv, Hjerteslag og Soulbeast live på Landmark. Vilde Tuv var andre artist ut.

LES OGSÅ: Nabovarsel minifestival: Aurora Aksnes

Troverdige Tuv

Vilde Tuvs lydbilde er helt unik. Tekstene er ekte og autentiske. Estetikken, på sin side, kan beskrives som selvbevisst camp. I tillegg til kritikerfavorittene “Cellevevet” og “Mine Armer”, bød gårdsdagens konsert på mye nytt materiale.  Blant annet covret Tuv Kate Bush sin låt “House of Love”. På norsk da, selvfølgelig.

Allerede neste uke er Vilde Tuv å se på årets by:Larm i Oslo. Vestlendingen har markert seg som en av årets store favoritter på programmet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/112404343″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

I forbindelse med gårsdagens konsert og by:Larm-debuten neste uke var jeg nysgjerrig på hvordan det er å være Vilde Tuv akkurat nå.

Hei, Vilde. Du er jo den nye store fra Bergen for tiden. Hvordan føles det?

– Jeg har merket at jeg plutselig har fått mye oppmerksomhet i det siste! Det er veldig fint å få sjansen til å være med på ting, og å få kommunisert musikken min, så det er kjempegøy! Det er lettere å ta musikken mer på alvor når man føler at man når ut til folk. Men det er jo rart hvordan det mediegreiene fungerer: Først er det ingen som bryr seg, og så bryr plutselig alle seg, selv om man alltid har drevet med det samme. Sånn er mennesker!

Sangene dine er veldig ekte og “nakne”. Er dette noe du tenker over når du opptrer?

– Det er ikke alltid sangene mine respekterer vanlige intimsoner, men jeg gir ikke mer av meg selv enn det jeg tåler. Når jeg har spilt sangene noen ganger, oppretter jeg et slags avstandsforhold til dem.  Og når det har gått noen måneder er det ikke meg selv jeg synger om lenger. Jeg skriver bare sanger på den eneste måten jeg kan, og vil jo gjerne treffe noe i andre mennesker.

Hvordan var det å opptre på scenen på Landmark i går? Fornøyd med publikumet?

– Det var veldig fint. Jeg elsker å spille på Landmark. Det er god lyd, et fint rom, og mennesker som følger med. Birk Nygaard var med å lagde visuals til meg, som jeg tror var veldig kule etter Instagrambildene å dømme. De andre artistene var også veldig bra. Publikumet var veldig bra. Mange skjønne folk, og god stemning.

Du er en av fem fra årets minifestival som skal videre til by:Larm neste uke. Er det noe du kommer til å endre på til da?

– Jeg spilte det settet jeg har tenkt å spille på by:Larm. Det eneste er vel at jeg skal øve litt mer, lage noen kule scenegreier, og ha på meg noe annet. Kanskje ta sol i 15 minutter for å få vekk eksemstemningen i fjeset.

Er det noe du gleder deg til å få med deg på årets by:Larm?

– Jeg gleder meg til å gå rundt og sjekke ut hva som skjer i Norge. Så gleder jeg meg til CEO DJ-set, og sjekke ut noen dansker og finner.

Program

Gikk du glipp av gårsdagens konserter på Landmark? Fortvil ikke – Nabovarsels minifestival har så vidt startet. For 100 kroner dagen kan du få med deg disse artistene:

FREDAG 21. FEBRUAR

22:30 Línt

23:15 The Big Almost

00:00 Baertur

00:45 Action The Man

DJ: Utmark Lydsystem / Henrik Svanevik

LØRDAG 22. FEBRUAR

23:00 folkE

23:45 Advanced Language

00:30 Drippin

DJ Dreamtime (AU / Modular Records)

Anbefalte artikler