Musikkredaksjonen anbefaler: by:Larm 2020

Dra bort fra ditt land og fra din slekt og fra din fars hus til det landet som jeg vil vise deg!

Slik lyder første vers i kapittel 12 av Første Mosebok. En appell til eventyrsøken og oppdagelse, en svært passende passasje for Studentradioen i Bergens utsendte delegasjon til by:Larm. Vi drar ut i det ukjente til et forjettet, gåtefullt land kalt Oslo. Her skal vinterens mest spennende musikkfestival ta sted denne helgen, og vi stiller mann- og kvinnesterke med følgende bataljon for å søke eventyrlige konserter og oppdage nye stjerner. Studentradioen i Bergens delegasjon er som følgende:

Studentradioens utsendte delegasjon på by:Larm: Bak fra venstre: Lukas Gonçalves og Klaus Ole Munthe Øren. Foran fra venstre: Astrid Tryggestad Sevre, Marthe Hagelien og Daniel Leander Kolden. (Foto: Tiril Amalie Johansen).
  • Lukas Gonçalves, musikkredaktør
  • Marthe Hagelien, Maskineriet
  • Daniel Leander Kolden, Plutopop
  • Astrid Tryggestad Sevre, Plutopop/Maskineriet
  • Klaus Ole Munthe Øren, Trigger Bergen

 

Vi blir å finne i skuddlinjen i Tigerstaden de neste dagene med daglige reisebrev, konsertanmeldelser, stemningsrapporter og intervjuer. Vi håper du tenker deg samme vei, og om det er tilfellet burde du lese videre. Vi har nemlig håndplukket ut 4 artister som vi mener du burde se blant de 200 konsertene som kan overværes i Oslo denne helgen. Og våre anbefalinger går som følger.

BLACK COUNTRY, NEW ROAD

Vokalisten i Black Country, New Road har en slags ærlighet i stemmen sin som kommer fram under skrikingen hans (foto: Louise Mason og Sharon López/DIY Mag).

Fredag 22:30 på Blå

Lørdag 01:00 på Ingensteds (natt til søndag)

Black Country, New Road er et britisk frisk pust i rockeverden, de dytter musikken til nye grenser med instrumenter som saksofon og fiolin. De kommer fra det samme stedet som Black Midi og man kan se likhetstrekkene. Sangene deres er vanligvis over 6 minutter lange og ved hjelp av sine talenter trekker de sangene til nye steder som jeg aldri kunne tenkt meg. Vokalisten er perfekt for undertegnede, han har en slags ærlighet i stemmen sin som kommer fram under skrikingen hans. De minner om The Taxpayers i måten de skriver sangene sine. Tekstene deres er maniske, men samtidig triste og desperate. I sangen deres «Sunglasses», når han skriker ut «I’m more than adequate», føler man desperasjonen – og dette får meg til å glede meg til deres framtid som band. Disse unge artistene vill jeg virkelig fått med meg hvis jeg var i Oslo neste helg.

Klaus Ole Munthe Øren, Trigger Bergen

EMIL STABIL

Emil Stabil har etablert seg hos våre naboer i syd som en premissleverandør hva basstung trap angår (foto: Bo Källberg/Soundvenue).

Fredag 00:00 på Sentrum Scene (natt til lørdag)

Lørdag, 02:00 på Ingensteds (natt til søndag)

Det tidigste med dansk hip hop må kanskje være hvordan en del av rapperne i norske ører fort fremstår som en Terkel i Knipe-karakter: Obskøne, vulgære, ofte kvalitetssterke og alltid latterlig underholdende. Emil Stabil er like fult ikke lett å plassere i en bås. Aarhus-rapperen har etablert seg hos våre naboer i syd som en premissleverandør hva basstung trap angår samtidig som tekstene varierer fra fitteprinskrøniker som «Swimmingpool» og flex anthems som «Er Det En Fugl» og «Allerede Is» til mer amorøse innslag som «+1». Var du på Roskilde i fjor sommer hørte du garantert «En Sang» i campområdet der Emil Stabil hadde kjøpt inn et ferdigprodusert vers fra ingen ringere enn Gucci Mane. Det nærmeste vi kommer en norsk motpart til aarhusianeren må være Sushi x Kobes sømløse miks av party-rap og bastant, men følsom hip hop-pop. Moshpitalarm.

Lukas Gonçalves, musikkredaktør

KAMARA

Kamara er et friskt pust med deilig, leken pop som har solide røtter i R&B og attituden til Lizzo og Zara Larsson kombinert (foto: Jakob Østringen).

Torsdag 00:30 på Rockfeller (natt til fredag)

Fredag 19:00 på Blå

Den selverklærte “pop-hora” Kamara har vært en snakkis lenge. Etter at hun både har vært korist for Myra og senere var en av tre finalister i NRK P3 sin Urørt-finale i 2019 med tidenes feelgoodsang «Don’t Call My Name», har hun virkelig sneket seg inn i alles go’liste på Spotify. I tillegg har P3 lagt sin elsk på henne. Etter urørt finalen har hun nemlig fått utmerkelsen månedens urørt. Kamara er et friskt pust med deilig, leken pop som har solide røtter i R&B og attituden til Lizzo og Zara Larsson kombinert. Gjennom tekstene sine og scenetilværelsen leker hun med satire og identitet på en sofistikert og kul måte. Det er umulig å ikke bli i godt humør med Kamara på øret og det er umulig å ikke danse på konsertene hennes!

Astrid Tryggestad Sevre, Plutopop

KANAAN

Med tunge gitardrevne riff, svevende improvisasjoner og med en energisk holdning kommer guttene bak Kanaan til å skape fantastisk frijazz på by:Larm (foto: Jenny Berger Myhre).

Torsdag 21:00 på Kafé Hærverk

Lørdag 20:30 på Blå

Min store anbefaling for by:Larm 2020 er ungguttene fra fusiongruppa Kanaan. Kanaan tar deler fra fusion, jazz og god gammel 70-tallsrock og blander det sammen til deilig psykedelisk musikk som sender lytteren på en ferd igjennom galaksen. Med tunge gitardrevne riff, svevende improvisasjoner og med en energisk holdning kommer guttene bak Kanaan til å skape fantastisk frijazz på by:Larm! Kanaan slapp albumet Odense Sessions ut 14. februar i år to uker før by:Larm, som er et must for jazzfusionrockere å ha i LP-samlingen sin vedsiden av Elphant9 og The Eleventh House.

Daniel Leander Kolden, Plutopop

Anbefalte artikler