Slit du med å halde deg oppdatert på dagsaktuell forsking?

 

Forskningsfronten er studentradioens nye program om forsking og akademia. (Foto: Tora Karoline Dahl)

Forskningsfronten er studentradioens nye program om forsking og akademia. Målet med programmet er at  dagsaktuell forsking skal bli  forståeleg og tilgjengeleg for folk flest. Programmet går fast på srib.no kvar tysdag kl. 12.00-13.00, og blir deretter lagt ut som podcast her og på Spotify. Sosialantropologane Hanne og Susann er programleiarane som vil guide lyttarane gjennom dei ulike episodane.

Variert program 

Kvar episode vil ha eit nytt tema; alt i frå forsking på istid, seksualitet, mat og helse, juridiske dilemma og så vidare. I kvar episode vil det vere ein ny gjest som er ekspert på tema han eller henne har forska på. Du vil møte blant anna  menneske med mastergrader, vitskapelege assistentar og professorar

Geolog Carl Regnell

I fyrste episode av Forskningsfronten får vi besøk av geolog Carl Regnell. Han har ein doktorgrad i geologi der han skreiv om istid og isbrear. Visste du at vi i dag og dei  siste 2.6 millionar åra har levd i ein istid? Ynskjer du å lære meir om dette? Sjekk ut episode 1 av  Forskningsfronten!

Sosialantropologane Hanne og Susann er programleiarane som vil guide lyttarane gjennom dei ulike episodane. (Foto: Marit Tynning Henriksen)

 

Siste podcaster

 • Forskningsfronten Epi. 5: Korrupsjon med generalsekretær Guro Slettemark
  i 5. episode av Forskningsfronten får vi besøk av generalsekretær i Transparency International Norge, Guro Slettemark. Transparency International publiserer hvert år en korrupsjonsindeks. Indeksen rangerer 180 land på bakgrunn av graden korrupsjon i den offentlige sektor. Hva er korrupsjon? Hvorfor skårer vestlige land som Canada, Frankriket, Storbritania og USA lavere en tidligere? Hvor skjer korrupsjon offentlig i Norge? Hva gjør man om man mistenker korrupte handliger? Dette vil du få svar på i dagens episode av Forskningsfronten.
 • Forskningsfronten Epi. 4: Rettsvitenskap og forskning med jurist Arne Rekve
  i 4. episoden av Forskningsfronten får vi besøk av jurist Arne Rekve. Han skal blant annet fortelle om sitt studieløp på forskerlinjen innen master i rettsvitenskap. Hvordan fungerer jusstudiet? Er det stor forskjell på rettspraksis i Norge og USA? Hvem var Dworkin og hva innebærer hans tese om "Det rette svar"? Er alle advokater drittsekker? Dette er noen av spørsmålene du vil få svar på i denne episoden av Forskningsfronten.
 • Forskningsfronten Epi.3: Mat og helse i skolen
  I denne episoden av forskningsfronten får vi besøk av høyskolelektor Karoline Nordal. Hun lærer opp stundenter i hvordan man underviser i mat og helse i skolen. Visste du at kun 36 prosent av de som underviser i mat og helse har undervisningskompetanse i det? og at det blir satt av mindre og mindre tid til mat og helse i skolen? Hvordan jobber man med å undervise stundenter i å undervise i mat og helse faget? Dette er noe av spørsmålene som vil bli besvart i denne episode.
 • Forskningsfronten Epi. 2: Seksualitet på Maracuya Island
  I denne episoden av Forskningsfronten får vi besøk av sosialantropolog Linda Skuggen. Hun vil fortelle om sitt kvalitative feltarbeid på Maracuya Island. Hvordan navigerer kvinner og menn på øyen mellom å fremstå som respektable og samtidig ha mange elskere? Hvorfor kalte innbyggerne Lindas kjæreste for Mr. Crab? Hva måtte Linda lære seg for å få innpass blant ungdommene på øyen? Mer om dette lærer du i dagens episode.
 • Episode 1: Kvartærgeologi med geolog Carl Regnéll
  Forskningsfronten er programmet som ønsker å gjøre dagsaktuell forskning tilgjenglig og forstålig for deg. Dagens gjest er geolog Carl Regnéll. I denne episoden vil du lære mer om kvartær geologi, da vi snakker om isbreer og istider. Visste du at vi i dag er i en istid? Dette er noe av det vi snakker om i dag.

Anbefalte artikler