Kulturkveld: Aleks Weiss

This content has been archived. It may no longer be relevant

Med tydelige inspirasjon fra merkenavn som Elvis, Tom Waits og Ane Brun er det ikke vanskelig å forstå hvorfor stilen til Aleks Weiss er som den er. Mange av tekstene til Weiss handler om Bergen, uten at singer/songwriter-en har en overhengende tematikk for musikken han skriver. Han ser bare på dette som en gjennomgående tilfeldighet.

Kulere enn piano

Som ung gutt tok Weiss pianotimer fra en russisk pianolærerinne, men i tenårene byttet han bort pianoet med gitar. Argumentet, fra den da 13 år gamle Aleks, hadde den enkle forklaringen at gitar rett og slett var kulere enn piano. Pianolærerinnen derimot, mente at dette var den verste beslutningen han noen gang ville gjøre.

For Weiss har musikken aldri handlet om å havne innenfor en spesifikk sjanger, men å lage musikk som føles ekte og appellerende for han selv. Å kunne representere hvem han selv er gjennom musikken er det viktigste, selv om musikksmaken strekker seg lengre enn bare folk og americana. Slik Weiss ser det, så er han mest komfortabel med et mer avslappet musikalsk uttrykk.

LES OGSÅ: Kulturkveld: Pokal

Klar for Frille

Etter innspillingen av et knippe demoer og en planlagt kommende EP denne våren, så vil tiden vise om Weiss sin russiske pianolærerinne vil få rett om det avgjørende instrumentvalget for 10 år siden.

Tirsdag 11. mars har Studentradioen i Bergens programmer Skumma Kultur og Trigger Bergen gleden av å invitere deg til en kveld spekket med god musikk og kulturelle innslag på en av Bergens koseligste kjellerpuber. Arrangementet er gratis.

Aleks Weiss er også programleder i musikkprogrammet Lydmuren på Studentradioen i Bergen.

Trykk her for lenke til Facebook-arrangementet

Program

19:05 – 19:20: Aleks Weiss

19:20 – 19:35: Samtale med Endre Tveit fra Skrivekunstakademiet

19:35 – 20:00: Pokal (og en pause på ti minutter)

20:00 – 20:15: Samtale med Lykke Kristine Moen

20:15 – 20: 30: Eim

Anbefalte artikler