by:Larm Dag 2

Chain Wallet
Chain Wallet (foto: Marius Bakke)

Chain Wallet leverer publikumet på Blå drømmepop med en god dose støysynth i ypperste klasse. Bandet er trygge på scenen og koser seg virkelig gjennom den korte seansen. Om to uker tar de turen til SXSW, noe som ut i fra denne konserten kommer til å gå meget bra.

Hedvig Mollestad Trio kjører på i kjent stil med rød paljettkjole og stiletter, og blåser av hodene på alle som hadde møtt opp i Jacob Kirke. Det var nok ikke slik musikk de som bygde kirken en gang i tiden hadde tenk skulle ljome i veggene.

Myra Parkteateret var fullt, og forventingene høye da Myra gikk på scenen fredag kveld. Rapperen fra Bergen er omtalt som en av Norges fremste nykommere innen sin sjanger. Konserten bygger seg opp og er, ikke overraskende, best da bergensjenta fremfører «Hold an», hennes første og (nesten) eneste singel. Med en attitude som Minaj og en stemme som Winehouse, beviser Myra at hun er kommet for å bli!

Niilas (foto: Hanna Lüders)
Niilas (foto: Hanna Lüders)

Lord Siva viser Revolvers publikum hva dansk rap er, nemlig veldig fett! Lord Siva har alt: engasjerende tilstedeværelse, poetiske tekster og fete beats. Han beveger seg mellom RnB og pop, til mer aggressiv rap. Dessverre blir rapperen kuttet grunnet overtid, men på 30 minutter viser han at Norge burde henge med på de danske notene.

Niilas er kanskje den som har laget fetest klubbmusikk gjennom hele by:Larm. Den Bergen-baserte DJen gjorde det varmt på Parkteateret fredag kveld. Med utrolig kule remixer av sanger som «Sommerflørt» av Sandra Lyng Haugen og «Hvis Du Vil» av Unge Ferrari og Tomine Harket fikk han folk med på dansegulvet. Han vant også NOPA-stipendet på 20 000 som store norske stjerner som blant annet Aurora har vunnet tidligere. Niilas sine klubbkonserter er heldigvis ikke en sjelden vare, og han spiller titt og ofte på ulike scener i Bergen som blant annet Landmark og Østre. Anbefaler på det varmeste å følge med på han videre!

IMG_4315
FIEH (foto: Hanna Lüders)

FIEH Den unge soul og R&B-sangeren Sofie Tollefsbøl er et friskt pust innenfor jazz og soul-sjangeren. Tollefsbøl startet med musikk tilbake på jenterommet i Oppland, og har til nå spilt på nattjazz i Bergen, der hun fikk 10/10 av Musikknyheter.no, og vunnet Urørt på P3. Hun hadde en enestående konsert i går på Parkteateret, og er rett og slett så kul at du blir bare stående og måpe. Hun får med både publikum og sitt eget band som i resultat ble en fest på by:Larm-scenen. FIEH kommer til å bli stor, dette er bare starten!

Code Walk fra København er en elektronisk duo som startet å spille sammen i 2012. Bestående av Søren og Jesper, har de funnet sin kjærlighet for klubbmusikk sammen med sine kjærester – SMERZ-duoen. I går var disse fire å se på scenen på Krøsset, hvor de spilte trippy og flytende musikk, med de norske Smerz på vokal. Jentene sine vokaler kan på ingen måte bli ignorert, men de resterende sangene fra Code Walk bestod av instrumental elektronisk musikk, med imponerende elementer av alternativ R&B.

Oklou – eller under navnet Marylou Maybniel er en fransk sangerinne som produserer minimalistisk synthpop rett fra Paris. I går spilte hun på Ingensteds rett etter Code Walk, og de to artistene komplementerte hverandre! Med sine synther og melodiske stemme, viste Oklou gradvis sin blanding av kontemporær R&B og klubbmusikk. Vi kunne virkelig ikke få nok av den vakre jenta fra Paris, som alene holdt på med alt på scenen. Hennes bruk av trommemaskiner og synthesizers, førte til at hun formet et futuristisk lydbilde med tilfeldige hip-hop beats.

Anbefalte artikler