Kulturkveld: Pokal

This content has been archived. It may no longer be relevant

Pokal er et band fra Loddefjord på fem stykker. Gutta møttes for første gang på et låtskriving- og musikkurs på Elvetun ungdomskulturhus.

De ble etter hvert gode venner og møttes oftere for å jamme sammen. Til slutt bestemte de seg for å starte et band. Thomas skrev tekstene, mens Christoffer lagde melodiene.

Pokal foretrekker å blande sammen ulike sjangre slik at det blir en slags ingenmannsland-musikk.

– Den første låten vi har ute, Den tiden, er nokså vanlig i forhold til mange av de andre sangene vi har laget. Vi har mange låter som kommer som jeg ikke vet hvilken sjanger er, jeg har aldri hørt noe lignende. Det er noe veldig eget, forklarer Thomas.

LES OGSÅ: Kulturkveld: Aleks Weiss

Historier fra hverdagen

Pokals tekster handler om historier fra livene deres. De inneholder følelser og opplevelser som har betydd mye for medlemmene, eller som betyr noe nå. For det meste handler tekstene om ung kjærlighet og hat, livet som ungdom og hva fremtiden vil bringe, uttrykker Thomas.

– Når vi skriver tekster tar vi utgangspunkt i egne opplevelser og omformulerer dem til en sang som vi ønsker at folk skal kunne kjenne seg igjen i.

Gutta skriver og fremfører sangene sine på bergensdialekt. Dette er det andre band fra Loddefjord, slik som Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen, som har inspirert dem til å gjøre.

– Jeg pleide å skrive raptekster på engelsk først før vi var på et låtskrivingskurs på Elvetun ledet av John Olav og Sturle fra Fjorden Baby! Der begynte jeg å oversette tekstene til norsk fordi jeg rett og slett var dårlig i engelsk og syntes det var lettere å uttrykke følelser på norsk. Dermed fikk musikken en ny vri, og vi begynte å lage bandmusikk i stedet.

Klare for Frille

Pokal satser på å få spilt inn et album i nærmeste fremtid. Ettersom det koster en del søker bandet etter støtte til innspilling. Låtene er imidlertid klare og det er disse gutta vil spille for oss den 11. mars.

Tirsdag 11. mars har Studentradioen i Bergens programmer Skumma Kultur og Trigger Bergen gleden av å invitere deg til en kveld spekket med god musikk og kulturelle innslag på en av Bergens koseligste kjellerpuber. Arrangementet er gratis.

Den Tiden har dessuten vært A-listet på Studentradioen i Bergen.

Trykk her for lenke til Facebook-arrangementet

Program

19:05 – 19:20: Aleks Weiss

19:20 – 19:35: Samtale med Endre Tveit fra Skrivekunstakademiet

19:35 – 20:00: Pokal (og en pause på ti minutter)

20:00 – 20:15: Samtale med Lykke Kristine Moen

20:15 – 20: 30: Eim

Anbefalte artikler