HOT OR NOT – UKE 8

This content has been archived. It may no longer be relevant

Offsides øl-drevne analyseverktøy har denne uken pådratt seg lyskestrekk i utforbakken, men bringer deg her en forsmak på helgens kamper med et tilbakeblikk fra forrige helgs strabaser. Lengre prosesstid fører nemlig til dypere analyser. I England bobler det rett under Premier League, i Tyskland kjører alle unntatt Bayern München berg og dalbane, spanjolene hyller en liten argentiner og vår Italia-korrespondent ser mot Russland.

Blant brukne staver og dopingbeskyldninger får du her Offsides skivebom og blinkskudd fra helgen som var, her kommer hot or not fra de fire største ligaene.

Spania – Lionel Messi, Villareal og en fan

Hot:
Så Lionel Messi er lei fotball? Vel… han har nå blitt historisk. Totalt har han scoret 335 mål for Barcelona. Ingen annen spiller har scoret så mange offisielle mål for en enkelt klubb i Spania, og dette har han prestert i en alder av 26 år. Vi kaster oss i støvet sammen med Manchester City. Barcelona trenger disse oppturene for å stå imot stormen rundt Neymars overgang, som nå går rettens vei.

Not:
Hjemme mot Celta Vigo lå Villareal under. Dette så ikke fansen ut til å være særlig fornøyd med. Vi er alle kjent med ytringer av misnøye fra fans, men en fan tok saken noe lenger enn vanlig. Ut på banen ble det kastet noe som mediene har beskrevet som en tåregassgranat. Dette førte til at stadion ble evakuert. Resultatet ble at Villareal tapte 0-2 for nesten tomme tribuner. I hvert fall sparte denne supporteren de fleste av tilskuerne fra resten av Villareals stusselige opptreden. Med tanke på fjerdeplassen er dette et skudd for baugen når det kommer til Villareal, som dermed ikke maktet å utnytte tapet til Athletic Bilbao og ligger fortsatt på femteplass fire poeng bak.

LES OGSÅ: Hot or not – uke 7

Tyskland – En drømmedebut og en marerittuke

Hot:
Tyskland har vært på sitt brennheteste siste uken. Av alle godbiter er det vanskelig å velge én; Ruben Yttergård Jenssen puttet i to kamper på rad, og sendte ut Bayer Leverkusen fra cupen. Kumbela kom inn for Eintracht Braunscheig og snudde 2-1 i Hamburg til 4-2. Borussia Dortmund har skutt fart og ligner stadig mer på hvordan de så ut da de triumferte for et par år siden.

Sistnevnte er det som står for det hotteste øyeblikket i uken som var. 10er-rollen på banen er noe av det som har gjort BVB til et av Europas beste lag. Kagawa, Götze, sommerkjøpet Mkhitarian – og nå vinterkjøpet Milos Jojic. Milos Jojic er ukens hot. I hans debut for de svart-gule brukte han nøyaktig 17 sekunder og en berøring på å score sitt første mål. Det er rekord i Bundesliga.

Not:
Bayer Leverkusen. Laget som i fraværet av jevne prestasjoner av de andre topplagene fra Rhein-Westfalen gjorde BayArena til et fort, og knapt nok tapte poeng, må fortere enn svint finne ut hvor det lekker inn vann. I løpet av siste uken, hvis man inkluderer Champions League, har de tre strake tap på hjemmebane. De ble sendt ut av den tyske Dfb-cupen av Kaiserslautern anført av Ruben Yttergård Jenssen, de tapte i lokaloppgjøret mot tabellrival Schalke, og de ble ydmyket av PSG i Champions Leagues første 8-delsfinale. Inntil videre er Bayer Leverkusen et stort NOT.

England – Burnley, Cardiff og Ole Gunnar Solskjær

Hot:
Burnley var sist en del av det fasjonable Premier League selskap i sesongen 2009/2010. På tross av lyspunkter på hjemmebane som 1-0 mot Manchester United, og et 4-2 kalas mot Tottenham, endte sesongen med skarve 35 poeng, 18. plass og returbillett til Championship. Her har de vært siden. Per dags dato ligger imidlertid den hardtarbeidende gjengen fra Turf Moor godt an til å få en ny mulighet i Englands øverste divisjon. Formkurven peker i riktig retning og lagets ni kamper uten tap gjør at 2. plass utgjør foreløpig fasit. Sam Vokes og Danny Ings scorer på bestilling, og i klubben virker det som det har reist seg en fandenivoldsk tro på at dette er mulig. Når man i tillegg tar faktorer som begrensede ressurser og tynn stall i betraktning, fremstår Burnleys flotte andreplass som meget imponerende.

Not:
Mange med hjertet i Cardiff City fikk tent en liten flamme av håp da Ole Gunnar Solskjær ble presentert med et lurt smil om munnen 2. januar. Solskjær takket for tilliten med å hente en haug med nordmenn og har bare vunnet en av seks i Premier League siden han tok over.  I helgen forsvant også lagets siste hvilepute. Wigan, laget som ligger som en gjedde i sivet på 9. plass i Championship, ble for sterke i FA Cupens 5. runde. Flammen av håp er med andre ord i ferd med å ebbe ut. Slik som Cardiff ser ut nå, kan Solskjær være glad for at kalenderen “bare” viser midten av Februar og at han/de fortsatt har tid til å snu trenden. Hvis så ikke skjer, kan “season wrap-up”-møtet med Vincent Tan bli av det ubehagelige slaget.

Italia – Sotsji, Catania og Fiorentina

Offsides Italia-reporter har for tiden vendt blikket mot Russland og vinter-OL. Ukens not er derfor ingen stor overraskelse, de norske smørerne. Det er tydelig at ikke alle de norske har prikket inn formen og når Marit Bjørgen stivner etter 1.7 km på stafetten blir man ikke videre imponert, dårlige ski eller ei. Men når Norge ikke klarer å smøre ski på vanlig påskeføre er noe riv ruskende galt i den norske smørebussen som har kostet flerfoldige millioner. Til sammenlikning klarer hubbabubba-nasjoner i ski sammenheng som Hviterussland, Sveits og Polen å smøre gode ski hver eneste dag. *

Hot:
Det er ikke bare været som er varmt i Sotsji. Kjetil Jansrud kronet sitt OL med gull i Super-G søndag morgen. Etter å ha røket korsbåndet for et år siden tvilte mange på at Jansrud i det hele tatt ville klare å komme seg til OL. Vinstra-gutten har fått leger og forståsegpåere til å måpe med 4. plass, bronse og gull så langt. Offside gratulerer 28-åringen!

Hot:
Etter å ha spilt uavgjort tre kamper på rad vant Catania sin første kamp siden 6. januar da de slo Lazio 3-1 i helgen. Med seieren står de røde og blå med 19 poeng, noe som sender dem opp på 18. plass, et poeng bak Livorno på sikker plass.

Not:
Etter å ha nærmet seg Napoli i det siste fikk Fiorentina bråstopp da de tapte 2-1 hjemme mot Inter. Etter en forrykende start har de blå og svarte spilt mange dårlige kamper. Tapet på hjemmebane var trolig spikeren i kisten for Fiorentina sin drøm om Champions League neste år.

Ukens Godbit – En legende har lagt opp

Det er en stund siden vi i Europa sist hørte fra Juninho Pernambucano, men han har i de siste år levd livet i Brasil med en snartur innom USA. Men nå er det slutt for frisparklegenden da han 2. februar valgte å legge opp for godt, i en alder av 39 år. Juninho, Offside hyller deg! Hvis du lurer på hva han brukte sine siste år som fotballspiller til, får du svaret her med obligatorisk dubstep:

http://www.youtube.com/watch?v=mG5pgAxS7sQ

Anbefalte artikler