BONUSSPORET: TIGHTS

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen dere den ekstra bonusen av informasjon dere ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Lars Solbakken og Daniel Rømuld står bak denne ukens bonusspor med det nye radioprogrammet Tights. Programmet som tar for seg tegneserier og superhelter, beskriver programvertene selv som supert, tettsittende, lærerikt, nerdete og sexy.  

IDEEN TIL PROGRAMMET

Lars forteller at det var enkle grunner til at denne duen ble dannet og programmet tok sin form.

­­– Jeg jobbet på butikken Game en dag, da Daniel tilfeldigvis dukket opp med en Outlandpose. Vi kjente ikke hverandre, men jeg ble interessert siden jeg liker tegneserier, så vi ble stående å prate i en time mens jeg egentlig var på jobb. Senere kom jeg på at jeg ville lage et radioprogram og spurte da selvfølgelig om han ville være med.

Programnavnet beskrives av guttene som et sinnsykt tight navn, da  superhelter som kjent ofte går i tettsittende klær. Selv har de kun jogget i tights, da de ikke har behov for dette klesplagget for å utøve deres superkrefter via radio. Guttene holder seg heller til den gode gamle t-skjorten med Batmanlogo.

SUPERKREFTER OG SUPERHELTER

Det er allmennkjent at alle superhelter har spesielle krefter, og Tights-guttene er ingen unntak.

– Jeg har en veldig god utholdenhet og kan løpe mye lengre enn hva kroppen min tilsier at jeg kan, fordi jeg har veldig høy EPO. Hadde det vært tilfellet at jeg var aktiv, kunne jeg ikke deltatt i for eksempel OL, fordi jeg hadde hatt et for godt biologisk grunnlag, forteller Lars entusiastisk.

­– Jeg er altfor flink til å distrahere meg selv, rett og slett verdensmester i distraksjon. Veldig flink til å overtale meg selv til å gjøre andre ting enn det jeg må, fortsetter Daniel.

­– Den superkraften kommer garantert til å ødelegge verden i løpet av en time, i hvert fall innen et par dager, skyter Lars inn og ler lurt.

LES OGSÅ: Topp 5 forvirrende omstendigheter i Marvel Comics

I hver sending har guttene en spalte kalt ”hvem ville du vært?”, der de lister opp tre superhelter. Programvertene diskuterer så fordelene og ulempene med de forskjellige heltene, og velger til slutt ut en favoritt. Det er likevel én superhelt som troner over dem alle. For det er som de sier; ”Always be yourself, unless you can be Batman, then always be Batman”.

Batman er altså helten, og guttene forteller at det er veldig mange smågutter som kunne ønske de var denne superhelten. Mange har Batman-pysjamas, Batman-sengetrekk og tannbørste. Men vi har skjønt at det er ikke bare er barn som eier Batman-tannbørster.

­– Den kastet jeg dessverre da den ble litt for ekkel. Den stod i tannglasset mitt i 4 måneder etter at jeg hadde sluttet å bruke den. Etter hvert ble den litt ekkel rundt Batmanhodet, og måtte derfor dessverre avgå med døden, forklarer Lars vemodig.

(Foto: Eli Mai Huang Nesse/Srib)
Slik lesing blir det mye av for Lars og Daniel. (Foto: Eli Mai Huang Nesse/Srib)

NERD ELLER GEEK?

Du trodde kanskje disse fenomenene hadde samme betydning, men der tar du feil, i hvert fall i følge Lars og Daniel.

– En nerd er en som er veldig interessert i et emne og kan så å si alt om det. En geek er egentlig akkurat det samme, men har også sosiale antenner, forklarer Lars.

– Vi kaller oss begge geeks, men nerdene skal selvfølgelig også få lov å høre på Tights, sier Daniel.

Som lyttere er altså alle velkommen til å høre på programmet, men guttene anbefaler at man i hvert fall har litt interesse innenfor feltet. Vi har nemlig fått høre fra en sikker kilde at Daniels mor ikke klarte å høre mer enn ti minutter av programmet, da det muligens ble litt for supert. Den sikre kilden er Daniel.

Programmet Tights tar for seg alt av superheltserier og filmer, så her kan man snuble over aktuelle og interessante supertemaer. Guttene vet godt hvem programmet er tiltenkt;

– Alle de kule der ute som kaller seg for nettopp nerder og geeker. Alle de som ikke bare står og løfter vekter, og løper etter en ball, hånler de i kor.

LES OGSÅ: Dasslektyre eller litteratur

DAGDRØMMERE

Guttene fremtrer tydelig som dagdrømmere i programmet, og når vi spurte dem om dette stemte var svaret klinkende klart.

– Er du gal? Selvfølgelig! Vi dagdrømmer konstant. Ikke bare om tegneserier og sånne ting, men generelt om hvor mye enklere ting ville vært i hverdagen. Tenk så greit det hadde vært å kunne slippe å ta bussen og heller teleportere, eller bare slynge seg gjennom Bergens gater, utroper Lars.

– Men da vil jeg si at Bergen kanskje ikke er den beste byen å være Spider-Man i med lave bygninger, legger Daniel til.

I tillegg forklarer guttene at det å være superhelt gir et veldig greit alibi for ikke å møte opp på fester, da man kan komme med en ganske så solid forklaring som; ”beklager jeg må ut å redde verden”. Som dagdrømmere har guttene videre fantasier om hvilke superkrefter de selv ville hatt om muligheten skulle by seg.

­­– Det er jo det store spørsmålet, ville man blitt usynlig eller ville man flydd? Hvis man velger å ville fly vil man kanskje vise seg frem, og hvis man velger å være usynlig vil man gjerne gjemme seg bort. Jeg må selv innrømme at det hadde vært kult å være usynlig og snike seg inn på jentedoen, forteller Lars. (Ikke den klassiske dusjen slik andre gjerne ville oppsøkt, men en do altså)

– Jeg klarer aldri å bestemme meg for hva jeg ville valgt av teleportering og helbredende krefter. Wolverine kan for eksempel rive av seg armen og det vil allikevel gro veldig greit, sier Daniel. 

De nye programvertene drømmer og lever seg inn i superheltverden. (Foto: Eli Mai Huang Nesse/Srib)
De nye programvertene drømmer og lever seg inn i superheltverden. (Foto: Eli Mai Huang Nesse/Srib)

FREMTIDEN

Dersom Tights tar av involverer guttenes håp for fremtiden mokkabønner (bare fordi det er digg), og drømmen om at de gode gamle tegneseriebladene skal bestå. Dette skal i hvert fall Lars og Daniel sørge for ved å fortsette å formidle superinfo, og ikke minst ha obligatorisk Batman-lære med etterfølgende eksamen for sine barn når den tid kommer.

Om dette intervjuet hadde kunnet avsluttes slik guttene ønsket, ville de ha revet av seg Batman-t-skjortene og flydd ut vinduet med stil. Det skjedde ikke i dag, men hvem vet hva fremtiden bringer.

Har du en indre superhelt i deg? Hør på Tights hver søndag klokken 11:00-12:00 på Studentradioen i Bergen, og gå inn her for shownotes og videre lenker til informasjon fra sendingene. 

 

Anbefalte artikler