Phonogeneralen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Torsdag starter Phonofestivalen på Kvarteret. Helt frem til lørdag er programmet fylt med norske og internasjonale artister, kunstnere og forfattere. Lederen Magnus Romslo Lindvik har mange høydepunkter man kan få med seg på årets festival.

– Vi tyvstarter faktisk allerede i dag i samarbeid med Bergen filmklubb. På Kvarteret klokken 19 viser vi filmen “Nomad” om musikeren Bombino, som spiller i på torsdag. Det blir en ganske kul oppvarming til festivalen.

Uetablerte talenter

Phonofestivalen springer ut av Studentradioen, og tar opp i seg mange sider av kulturlivet. Festivalen satser primært på nye, uetablerte artister, supplert av etablerte headlinere. Den startet som et supplement til By:Larm, og profilen har blitt opprettholdt fram til i dag.

– Du trenger ikke ha et navn innen forfattermiljøet eller kunstmiljøet for å få en plass på Phono. Vi bruker derfor mye tid og ressurser på å hente inn de talentene vi tror kan være med å prege tiden fremover.

Ikke bare musikkfestival.

Årets festival har et bredt progam med både norske og internasjonale artister. Selv om musikken har en dominerende rolle, med blant andre nigerske Bombino og danske Repitle Youth som headlinere, har festivalen også et bredt kultur og samfunnsprogram.

– Det som alltid har vært veldig vanskelig er å sette et kultur- og samfunnsprogram ved siden av musikkprogrammet. Vi er jo ikke mer enn åtte stykker i styret, men det ser jo ut som vi er 100 med tanke på programmet.

LES OGSÅ: PHONOFESTIVALENS KULTURPROGRAM

– Selvfølgelig er jeg veldig stolt av bookingen med etablerte artister fra Niger og København, men at vi også har fått med oss forfattere i Lars Raavand og Eline Fjærbø og musikkmagasinet ENO er en styrke for festivalen. Det er sånne små ting som kanskje vil bidra til å trekke flere folk, og skape litt mer bredde.

Festivalen kan også by på workshops med Immaturus, studentenes eget teater, videokunst fra kunstnere på Kunsthøgskolen og festivalradio.

– Tanken er å bringe inn noe mer enn bare musikk. Det er hovedsakelig en kulturfestival.

Tidkrevnede arbeid

Det krever mye av de involverte å drive Phonofestivalen. Styret på bare åtte personer legger ned utallige timer gjennom året for å få til nettopp det. Under selve festivalen bidrar i tillegg omtrent 50 frivillige til at arrangementet kommer i havn.

– Faren min river seg ofte i håret over det jeg driver med, sier Magnus og ler.

Fjoråret var spesielt utfordrende, da Phonofestivalen hadde pause i 2011. Både for Magnus og resten av styret var det mye nytt og arbeidet krevde både lidenskap og innsats.

– I år har vi mye mer kontinuitet, jeg og flere av teknikerne sitter i styret på år nummer to. At man har gjort det før hjelper veldig på. I år har vi hatt et veldig godt forhåndsalg og ting ser veldig bra ut for Phonofestivalen 2013.

 

Lytt til intervjuet med Magnus Lindvik her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Magnus-Lindvik-og-Phono.mp3]

Anbefalte artikler