Musikk, kultur og samfunn i én festival

This content has been archived. It may no longer be relevant

Gruppen hun har ledet har hatt ukentlige møter siden februar for å sikre at alt er klart til festivalstart.

Allsidig festival

Mange kjenner Phonofestivalen som en musikkfestival, men den har også et velutviklet program med kultur- og samfunnsinnslag.

– Vi har kultur- og samfunnsprogram for å vise studenter at det finnes mer å ser her i Bergen, og i verden generelt. Det er også for å gi et innblikk i hvilke nye forfattere og kunstnere du kan se om noen år, forteller festivalens kultur- og samfunnsansvarlig.

– Det er ikke bare å stå og hoppe på dansegulvet hele tiden, selv om det anbefales å gjøre det hver dag også, ler hun.

Anbefaler kunståpningen til alle

På forespørsel om hva hun vil trekke frem og anbefale at festivalgjengerne får med seg av årets kultur- og samfunnsprogram velger Vassenden å fremheve kunståpningen.

– Kunståpningen er klokken 14 på torsdag, i Storelogen. Den er i grunn på hele Kvarteret, men i Storelogen primært. Der blir det bobler, brus, gøy og vi skal ha en åpning av det slik som kunstmuseene gjør, for å gjøre stas på kunstnerne våre.

LES OGSÅ: FESTIVALKUNSTNER: SIMEN LANGELAND

Kunstnerne som stiller ut er relativt forskjellige, men felles for dem alle er at de er uetablerte slik at Phonofestivalen kan bidra til å løfte dem frem. På festivalen er det både foto, grafisk, akvarellmaling og annet.

synlar_Karoline-Vassenden
KULTUR- OG SAMFUNNSANSVARLIG: Karoline Vassenden har deltatt i arbeidet med å få på plass et solid kultur- og samfunnsprogram til årets Phonofestival. FOTO: Synne Larsen.

Egen festivalkunstner

Simen Langelang er årets festivalkunstner, en gjenganger fra fjorårets festival hvor han deltok gjennom Galleri Fisk.

– I år ble han headhuntet av oss, han var en av de første vi hentet inn, sier Vassenden.

Hun forklarer at han har et noe surrealistisk uttrykk hvor han bruker drømmene sine som inspirasjon.

Hør hele intervjuet med Karoline Vassenden her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Phonofestivalen-2013-kultur-og-samfunnsprogrammet-ved-Karoline-Vassenden.mp3]

Radiohjertebarn med radiosendinger

Phonofestivalen har sitt utspring i Studentradioen i Bergen, noe som kommer tydelig til uttrykk i de varierte radiosendingene som vil sendes direkte fra festivalen mens den pågår.

– Det blir radiosendinger hver dag, det blir kjempekoselig. Da kan man komme og høre på, sitte og slappe av med kaffe, øl eller det man vil, forklarer Vassenden.

Personlig gleder hun seg mest til Ordet på gatens sending og sendingen programmet Jazzonen skal ha.

For mer informasjon om programmet og billetter besøk Phonofestivalens egen nettside.

Anbefalte artikler