Youtube-kongene

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Får du en Youtube-hit er du jo langt på vei, forteller en litt morgentrøtt Stian Simonsen fra bandet Brighton. – Det er jo en sykt grei måte å spre ting på om folk liker det de ser.

Brighton brukte også Youtube for å markedsføre seg under Urørt. Med vittige og tidvis småkleine videosnutter, viser guttene en annen og veldig folkelig side av seg selv på nettstedet. – Det er litt skummelt, men likevel veldig flott, smiler bassist Øyvind Hausken Sørensen.

Vi fikk veldig god respons på youtubevideoene, så vi tror at folk iallefall synes det er underholdene, ler trommis Stian. Han kan fortelle at det vel ikke er mulig å gå stort lenger når det kommer til selveksponering i filmene. Om du ser i starten av denne videoen, ser du at vokalist Tom ligger naken, kun iført en hatt og blir malt. Det er nok det lengste vi har gått!

– Vi vil ikke bare være det bandet du hører, men også det bandet du ser, avslutter Øyvind.

Historisk indie-pop

Brighton har siden gjennombruddet i 2011 vært kjent for historisk-inspirerte tekster og litt arenatendenser. At tekstene ligger litt utenfor det typiske liker bandmedlemmene godt. – Det er vokalisten vår som skriver tekstene. Han er jo veldig fascinert av litt anderledes innfallsvinkler, så det er gøy for oss at det ikke nødvendigvis blir helt streite tekster, men også litt mer å bite i.

Han kan fortelle at inspirasjon blir hentet fra flere ulike epoker, men at andre verdenskrig har gått igjen. – Men den nye låten vår, for eksempel, er inspirert av 80-tallet. Det er veldig gøy.

Studentmorgen kan du høre hver ukedag fra 07:00 til 10:00.

Foto av Christian Emil Narvesen

Anbefalte artikler