Parodi Grand Prix

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentmorgen hadde besøk av Tidigs egen Thomas Anthun Nielsen på fredag for å snakke om årets “Parodi Grand Prix”, som går av stabelen i Grieghallen lørdag 15 november.

 Showet

"Sjefsfjaser" Thomas Anthun Nielsen gjestet studentmorgen fredag. (Foto: Marie Skarpaas Karlsen)
“Sjefsfjaser”  Thomas Anthun Nielsen gjestet studentmorgen fredag. (Foto: Marie Skarpaas Karlsen)

“Parodi Grand Prix” er nettopp som navnet tilsier, en parodiaften av konseptet Melodi Grand Prix. Showet skal være utformet som en parodi på en direktesendt finale, og skal inneholde parodier av bidrag i Eurovision Song Contest.

Som om ikke det var nok, er folk som Christine Guldbransen og Carl Espen, Norges bidrag til Eurovision Song Contest i hendholdsvis 2006 og 2014, dommere. I tillegg er musikalsk ansvarlig for Melodi Grand Prix, Vivi Stenberg, med i juryen.

Vinneren kåres med en blanding av juryens stemmer og publikums SMS-stemmer. Årets leder for showet, eller “sjefsfjaser” som han tittulerer seg selv, er Thomas Anthun Nielsen.

– Det er jo på en måte Melodi Grand Prix-fansen som endelig får lov til å parodiere alle sine favoritt Melodi Grand Prix-låter foran deltagere fra Melodi Grand Prix, forteller Thomas.

Hør del 1 av intervjuet her:

Jubileum

I år er det 10 års-jubileum, og Thomas forklarer at det er ekstra stas. Ikke bare har de egne kjoleeksperter som skal kåre hvilken gutt som har den beste kjolen, de har også planer om å kåre tidenes bidrag. Han forteller:

– I år har vi tatt de ti beste bidragene fra de siste ti årene, og vi skal lage et kjempeshow. Vi skal kåre tiårets bidrag.

Det første året “Parodi Grand Prix” ble avholdt, foregikk kvalifiseringen på Fincken, som er det eneste offisielle utestedet for skeive i Bergen. Da ble det så fullt at folk måtte stå på gata for å få se. Dette førte til at arrangementet ble flyttet til Grieghallen, hvor det avholdes også i år.

På scenen står en blanding av amatører og profesjonelle skuespillere. I tillegg kommer Mira Craig til å opptre som gjesteartist. Publikum antas også å skulle være en god blanding av folk. 

Årenes bidrag er blant andre parodier på kjente låter som Sverre Kjelsberg “Samiid Ædnan”, Carolas “Fångad av en stormvind”, og Doris Dragovics låt “Marija Magdalena”.

– I utgangspunktet er alle som vil ha et show velkommen hos oss. Fra de tøffeste guttene som tør å innrømme at de liker litt show, glam og glitter, og en hel skog av jenter. Mamma har også sagt hun skal komme, forteller Thomas.

Han legger til at det hele begynner kl 21:00.

Hør del 2 av intervjuet her:

Anbefalte artikler