Studentvalget 2014: Liberal liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fra 29.april og frem til onsdag kan du som student stemme ved Studentvalget 2014. Studentmorgen presenterer de ulike listene som stiller til valg ved Studentparlamentet og Velferdstinget. Her kan du avgi din stemme og lese mer om listene og kandidatene.

Liberal liste stiller til valg for perioden 2014-2015. De har for perioden 2013-2014 hatt tre representanter i Studentparlamentet UiB. Tirsdag morgen fikk vi besøk av Ingvild Oline Kreÿ fra Liberal liste.

Fullt potensiale

Ingvild fortalte at hun engasjerte seg i Liberal liste fordi hun ønsket å se på studentene som individuelle studenter, heller enn en gruppe. Hun peker på at Liberal liste ønsker mer tilpassede løsninger for den enkelte student og et mer personlig tilpasset studentliv.

– Vi vil at studentene skal få utløp for sitt fulle potensial, og synes det er viktig. Jeg liker ikke tanken på at studentene er en stor saueflokk hvor alle skal i samme retning og alle fungerer på samme vis, sier hun.

Hva er Liberal listes hovedsaker?

De har i hovedsak tre kampsaker: Podcast-undervisninger, mer varierte undervisningsformer og studentlokaler på hvert fakultet.

Podcastundervisningen går ut på at det gjøres opptak av forelesninger som blir tilgjengelig som podcast, slik at studentene kan gå gjennom forelesningene på nytt etterpå. Et podcast-tilbud vil være med på å lette studentlivet, mener Liberal liste. Om man er syk en dag kan man få med seg forelesningen likevel.

Studentlokaler på samtlige fakulteter er også et viktig punkt for Liberal liste. De ønsker at universitetet tar initiativ til å skape fysiske rom på hvert fakultet med diverse tilbud til studentene. Liberal liste ønsker også økonomiske rammer for tilbudet. Engasjement fra studentene er også viktig for at tilbudet skal fungere godt.

Hvorfor Liberal liste?

– Fordi vi kommer til å gjøre en god jobb, sier Ingvild.

– Vi er oppriktig engasjert i studentenes hverdag, og har troen på at det som fungerer for èn student, ikke nødvendigvis fungerer for alle. Alle studenter skal få muligheten til å velge selv i forhold til eksamensform, oppmøte og undervisningsform.

En mer individuelt tilpasset utdannelse, der eksamensløsningene kan variere etter studentens ønske, er viktig for Liberal liste.

Sjekk hele programmet til liberal liste her.

Utfordring

Som en siste oppgave utfordret vi Ingvild til å delta i quizen vår. Dagens quiz handlet om bursdagsbarnet George Clooney. Ingvild fra Liberal liste og studentmorgens egne Amalie fikk lik poengsum (2/2), og det hele ble avgjort på et siste spørsmål hvor Amalie gikk av med seieren.

Anbefalte artikler