VALGET: Senterpartiet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Årets valgkamp er i full gang, og fristen for å forhåndsstemme nærmer seg med stormskritt. Nyhetsuka har derfor hatt en kampanje hvor det oppfordres til å både stemme og forhåndsstemme, og har i den forbindelse intervjuet en rekke partiledere. I denne omgang er det Senterpartiet (SP) som står for tur.

Fulltidsstudenten

Senterpartiet ønsker å støtte opp om fulltidsstudenten. Partileder Liv Signe Navarsete mener partiet fører en helhetlig skolepolitikk hvor det satses på høyere utdanning.

– Vi ønsker å øke muligheten for å være fulltidsstudent. Vi satser på bredden, både på universitet og på høyskole, for vi ser hvor viktig det er for hele landet å ha gode utdanningsinstitusjoner. Vi må også styrke fagutdanningene, i tillegg til de teoretiske og akademiske fagene. 

Når det kommer til studielånet som distribueres av Statens Lånekasse, mener Navarsete at de høye boligprisene i Bergen må gjenspeiles i de lånemulighetene som gis i Lånekassen. Senterpartiet ønsker å gi mer penger til studentene, både i form av lån og stipend. Rentenivået i Lånekassen må holdes på et mye lavere nivå enn den vanlige renten man får i banken, slik at studentene har mulighet til å betale ned studielånet sitt etter endt utdanning, sier Navarsete.

Partilederen oppfordrer deg til å stemme. Hør hennes oppfordring her:
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Liv-Signe-Navarsete-oppfordrer-deg-til-aa-forhaandsstemme.mp3]

LES OGSÅ: HUSK Å FORHÅNDSSTEMME

Miljø, samferdsel og eldreomsorg

I årets valgkamp er det allikevel tre andre kjernesaker Senterpartiet fokuserer på. Partiet ønsker modernisering av eldreomsorgen, utvidelse av samferdselen og fokus på mat og miljø.

– Vi ønsker en modernisering av eldreomsorgen, som vil være en mye mer helhetlig eldreomsorg med fokus på ressursene til dem som blir eldre, at de blir mer ressurssterke enn før. Vi må ha en helt annen tilnærming enn den debatten som vi har hatt om eldreomsorg så langt.

Senterpartiet er, som mange vet, et miljøparti. Partiet ønsker å legge til rette for en aktiv bruk av naturressurser, men på en måte som også lar våre etterkommere benytte seg av disse.

– Vår miljøpolitikk handler om å sette naturen i arbeid. Det er det som har gjort landet vårt rikt, og det er det, sammen med dyktige og kompetente folk,  som også skal gjøre landet vårt rikt i fremtiden, sier Navarsete avslutningsvis.

 

Hør Nyhetsukas reporter Katrine Hamre Gundersen intervjue Liv Signe Navarsete her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/Stortingsvalg-2013-Liv-Signe-Navarsete-Senterpartiet.mp3]

Fristen for å forhåndsstemme ved høstens stortingsvalg er fredag 6.september. Ditt nærmeste stemmelokale kan du finne her.

Bilde: Pressefoto for Senterpartiet på Flickr.

Anbefalte artikler