Et herlig krydder

This content has been archived. It may no longer be relevant

En døråpner

Eirik Søfteland er ikke et ukjent navn innenfor Bergens rockemiljø. 23-åringen fra Os er blant annet vokalisten i metalbandet KingCalling, som slapp sin første EP tidligere i høst. Men selv med et etablert band er musikkbransjen en vanskelig industri å komme på innsiden av. Skal en klare å leve av musikk, må man finne en nøkkel til musikkindustriens låste dør, og for Søfteland kan Idol være nettopp dette.

– Skulle jeg være så heldig å komme meg langt, vil Idol kunne åpne mange muligheter for meg. Bare å få navnet sitt frem er en stor fordel.

En skulle kanskje ikke tro at Idol ville være førstevalget for en metalrocker som Søfteland, men etter at kameraten Olav Skorpen meldte han på, var det en utfordring han tok på strak arm.

– Da han meldte meg på, måtte jeg liksom være med, sier Søfteland.

Helt til toppen

Og slik ble det. I høst var Søfteland på plass på audition, og sang seg inn i dommerhjertene. Kurt Nilsen sang med på auditionlåten, Tone Damli Aaberge kalte han “det herlige krydderet vi trenger i denne konkurransen”, og med det ble Søfteland sendt videre til Oslo. Hvor langt han kommer, gjenstår å se, men Søfteland vet hvor høyt han sikter:

– Til topps.

Studentmorgen var så heldige å få en live opptreden av Eirik Søfteland og Olav Skorpen da de fremførte T.Ds “Fuck her gently”

Hør intervjuet under:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Fredagsmorgen-Intervju-m-Eirik-Søfteland.mp3]

 

Anbefalte artikler