Kortere vei til pengene

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lotteritilsynets nye database gir deg mulighet til å søke gjennom alle norske stiftelsers vedtekter. Dermed er veien til å søke om penger nå betraktelig kortere. Mulighetene er mange, for blant landets 7600 stiftelser deler ca. 3500 av dem ut penger til privatpersoner og organisasjoner.

– Folk kan for eksempel søke på ord som student, billedkunstner eller musiker. Dermed blir det lettare å lete seg frem til aktuelle stiftelser som har slike grupper som formål, sier avdelingsdirektør Gunn Merete Paulsen i Stiftelsestilsynet, til NTB.

Kobler deg med pengene

Mange av stiftelsene med penger ønsker seg flere søkere. Målet er at både privatpersoner og formål som de aktuelle stiftelsene støtter opp om, lettere skal kunne settes i kontakt med stiftelser.

-Nyvinningen bidrar til å koble de stiftelsene som vi vet har penger til utdeling med aktuelle søkere. Vi vet at mange stiftelser ønsker flere søkere til sine formål, sier avdelingsdirektør Paulsen.

Databasen vil også være et nyttig verktøy for journalister og forskere. Stoff som tidligere har vært utilgjengelig, vil nå kunne søkes opp på sekunder.

Her finner du pengene

Et kjapt enkelt søk ga oss raskt oversikt over organisasjoner som vil gi oss pengene sine. Et søk på “legat” ga 2287 treff, mens “stipend” ga 494 treff.

Blant disse fant vi:
For bergens studenter

Kulturfremmende arbeid i Bergen kommune

For studenter ved NTNU

Kvinnelige akademikere

Databasen med 3496 andre muligheter for penger på bok, finner du her

Anbefalte artikler