Skap ditt eget radioprogram

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentradioen i Bergen åpner for nye eksterne programmer våren 2014. Med andre ord har du en enestående mulighet til å få din idé på eteren. Begrensningene er få og mulighetene er mange – vi legger ingen begrensninger på tema eller sjanger. Alt du trenger å gjøre er å lage en programpilot og en programbeskrivelse.

Kan jeg søke?

Du trenger ikke en gang å være student for å sende inn en pilot til Studentradioen – alle som har mulighet til å lage et ukentlig program kan søke. Erfaring med radioarbeid er ikke nødvendig, selv om det er en fordel. Medarbeideravtalen alle medarbeidere i Studentradioen må skrive under på, forplikter til ti timers arbeid i uken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/105988463″ params=”color=0c0c0c” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hva er en pilot?

En pilot er en prøvesending som viser hvordan programmet du vil lage høres ut. Det er denne sendingen som danner grunnlaget for utvelgelsen, og det er derfor viktig at piloten er godt gjennomarbeidet. Piloten forventes å være av høy kvalitet, ettersom du har lenger tid til å arbeide med denne sendingen enn sendingene som går hver uke. Du må gjerne låne både studio og utstyr av oss til å produsere pilotsendingen. Vi er primært på jakt etter programmer som varer i en time.

Lydmuren i full gang med å bryte musikalske barierer. (Foto: Sofia Marie Hamnes)
Lydmuren i full gang med å bryte musikalske barrierer. (Foto: Sofia Marie Hamnes)

Programbeskrivelse

En beskrivelse av programmet bør inkludere følgende punkter:

– Hva skal programmet hete?
– Hva skal programmet handle om?
– Hvem er målgruppen, og hvordan skal dere nå ut til denne?
– Hvordan vil en typisk sending være bygget opp?
– Hvem er medarbeiderne i programmet og hva slags erfaring har de?
– Er dere forberedt på å jobbe med dette ti timer i uken?

Søknadsfrist

Vi har allerede fått inn piloter, men du har enda muligheten til å få din idé på eteren.
Siste pilotfrist er satt til tirsdag 26. august.
Søknadene besvares innen søndag 31. august. Alle forslag vil bli vurdert, men i vurderingen blir det lagt vekt på kreativitet og at programmet skiller seg ut fra programmene som allerede eksisterer i SRiB.

Send inn din pilot til ansvarlig.redaktor@srib.no. Har du ellers spørsmål eller ønsker å diskutere en programidé, kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør, Marit Kristine Bjøntegård, på samme e-post eller på tlf.: 55 54 51 47. 

Dersom du vil søke deg til et eksisterende program i Studentradioen i Bergen kan du benytte deg av vårt søknadskjema.

Anbefalte artikler