Superkoselig digital fotosafari

Pokémon er en av verdens største merkevarer innenfor videospill, leker og ikke minst samlekort. Pokémon Snap på Nintendo 64 var det første Pokémonspillet i en tredimensjonal verden, og er blitt en favoritt hos fansen. Oppfølgerne til dette sjarmerende spillet hvor man skulle knipse bilder av Pokémons derimot lot vente på seg. Helt fram til nå, 22 år etter første spillets utgivelse.

Pokémons i deres naturlige habitat

I New Pokémon Snap spiller man som en ung fotograf som skal hjelpe Professor Mirror med å kartlegge Pokémons på de forskjellige øyene i Lental regionen. Ferden går fra område til område med farkosten NEO-ONE, et lite kjøretøy som er i stadig bevegelse slik at du kun trenger å fokusere på knipsing av bilder. Etter du har fullført et område på øyene, vil bildene dine bli vurdert av Professor Mirror. Han bedømmer blant annet bildene ut i fra hvor i bildet Pokémonen står og om den er vendt mot kamera. Hver av Pokémonene har også fire kategorier som skal fotograferes. Disse forskjellige kategoriene er basert på de forskjellige aktivitetene Pokémonen gjør. Disse kan variere fra å spise frukt, danse eller interagere med floraen rundt seg på en spesiell måte. Din jobb er å fange disse sjeldne øyeblikkene. Etter turen er endt kan man sende inn et bilde av hver Pokémon man har tatt bilde av til Professor Mirror. I tillegg til å rapportere om Pokémonene i området, skal du utforske det mystiske Illumina-fenomenet, et fenomen som endrer atferden til flere Pokémons.

Du inntar rollen som en ung fotograf (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

Vakre og varierte omgivelser

Ved første øyekast kan dette virke veldig kjedelig og repetitivt, men jo mer en spiller jo mer engasjert blir en i å fange det beste bildet overhodet mulig av hver av de 200 Pokémonene i spillet. Å besøke områder i spillet du allerede har besøkt er også morsomt, for ofte er det nye ting å oppdage. Plutselig kan det dukke opp en Pokémon du ikke har sett før, eller to Pokémon interagerer på en måte du ikke har fanget på kamera før.

Sikt og knips Pokémons på ferden gjennom områdene (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

New Pokémon Snap er også utrolig vakkert å se på. Områdene er varierte og ser utrolig pene ut på den ikke så veldig kraftige spillkonsollen som er Nintendo Switch. Bandai Namco har skapt en pokémonverden full av farger og liv, noe som utviklerne av hovedserien, Game Freak, ikke klarte med Pokémon Sword og Shield.

New Pokémon Snap er utrolig vakkert og Pokémons har aldri sett bedre ut (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

Tilnærmet perfekt oppfølger

New Pokémon Snap er den oppfølgeren fansen ønsket. Det er lengre, innholdsrikt og velpolert. Det er rart vi måtte vente 22 år på oppfølgeren til Pokémon Snap til Nintendo 64, men ventetiden var verdt det. Enten du er langtidsfan av Pokémon, eller nykommer til serien, er det absolutt et spill å anbefale.

New Pokémon Snap er et engasjerende, herlig og avslappende spill. Det får frem perfeksjonisten i meg som vil ha det perfekte bildet av favorittpokémonene mine. Er du derimot på jakt etter et mer actionfokusert spill er nok ikke spillet for deg. Men vil du lene deg tilbake og rett og slett bare kose deg med et spill er New Pokémon Snap det ultimate kosespillet.

Siste podcaster

 • Spillmagasinet After Dark
  I denne bonusepisoden får dere et innblikk bak kulissene når Spillmagasinet står i studio. Vi advarer mot moroheter og andre eskapader egnet for publikum.
 • Spillmagasinet: En noe kaotisk retur til normalen
  Spillmagasinet er tilbake etter en god pause, og har mye å ta opp. Priser, nyheter og Nintendo er bare noen av tingene som blir diskutert i denne berg- og dalbanen av en episode! I studio: Ole, Benedikte, Carl Eirik
 • Spillmagasinet: "Du Spiller Som ei Jente" - Toxicity i Spillmiljø
  Velkommen til en litt annerledes episode av Spillmagasinet. Gjennom gode diskusjoner, en spørreundersøkelse og et intervju med Spillhuset i Bergen, setter vi fokus på hvordan dagens spillmiljø blir oppfattet, og hva vi kan gjøre for å gjøre det til en mer sikker og inkluderende arena for alle som liker spill. I studio: Benedikte, Carl-Eirik, og Agnar Spesielle gjester: Marielle Graave og Tobias McLeman
 • Spillmagasinet: Halloween Spesial
  MUAHAHAAA, 'tis the season for spooks and spoofs! Vær forberedt på en del skremmende innhold blandet med en god del moro og latter når Spillmagasinet oppsummerer en lokal spillmesse, finner ut at man helst ikke bør teste hvor modig man er, samt en diskusjon mellom hva som er best å gjøre i et gjensokt hus: finne spøkelser,eller å rydde søppel? I studio: Agnar, Ole, Carl-Eirik, og Kristian Gjesteopptreden: JOhannes
 • Spillmagasinet: Spider-Man - Både nytt og gammelt
  Ole og Carl-Eirik slipper Johannes ut av sitt både metaforiske og fysiske bur, og lar han snakke i vei om Spider-Man 2. Vi snakker også om våre tidligere opplevelser med Spider-Man spill, samt en dæsj Mario Wonder og Guitar Hero. Nyt episoden!<3 I studio: Ole, Carl-Eirik og Johannes
 • Spillmagasinet - Leaks og Spaltebonanza
  I denne episoden får du "nyheter" om Nintendo Switch 2, i tillegg til rykende ferske utgaver av både Dampende Møkk OG Speedreviews! "TOOOO spalter???" hører vi deg rope. Jepp! Det er flere enn du kan telle på en finger! Du aner ikke hvor godt du har det, bortskjemte lytter... Nyt episoden<3 I studio: Agnar, Benedikte og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler