Superkoselig digital fotosafari

Pokémon er en av verdens største merkevarer innenfor videospill, leker og ikke minst samlekort. Pokémon Snap på Nintendo 64 var det første Pokémonspillet i en tredimensjonal verden, og er blitt en favoritt hos fansen. Oppfølgerne til dette sjarmerende spillet hvor man skulle knipse bilder av Pokémons derimot lot vente på seg. Helt fram til nå, 22 år etter første spillets utgivelse.

Pokémons i deres naturlige habitat

I New Pokémon Snap spiller man som en ung fotograf som skal hjelpe Professor Mirror med å kartlegge Pokémons på de forskjellige øyene i Lental regionen. Ferden går fra område til område med farkosten NEO-ONE, et lite kjøretøy som er i stadig bevegelse slik at du kun trenger å fokusere på knipsing av bilder. Etter du har fullført et område på øyene, vil bildene dine bli vurdert av Professor Mirror. Han bedømmer blant annet bildene ut i fra hvor i bildet Pokémonen står og om den er vendt mot kamera. Hver av Pokémonene har også fire kategorier som skal fotograferes. Disse forskjellige kategoriene er basert på de forskjellige aktivitetene Pokémonen gjør. Disse kan variere fra å spise frukt, danse eller interagere med floraen rundt seg på en spesiell måte. Din jobb er å fange disse sjeldne øyeblikkene. Etter turen er endt kan man sende inn et bilde av hver Pokémon man har tatt bilde av til Professor Mirror. I tillegg til å rapportere om Pokémonene i området, skal du utforske det mystiske Illumina-fenomenet, et fenomen som endrer atferden til flere Pokémons.

Du inntar rollen som en ung fotograf (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

Vakre og varierte omgivelser

Ved første øyekast kan dette virke veldig kjedelig og repetitivt, men jo mer en spiller jo mer engasjert blir en i å fange det beste bildet overhodet mulig av hver av de 200 Pokémonene i spillet. Å besøke områder i spillet du allerede har besøkt er også morsomt, for ofte er det nye ting å oppdage. Plutselig kan det dukke opp en Pokémon du ikke har sett før, eller to Pokémon interagerer på en måte du ikke har fanget på kamera før.

Sikt og knips Pokémons på ferden gjennom områdene (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

New Pokémon Snap er også utrolig vakkert å se på. Områdene er varierte og ser utrolig pene ut på den ikke så veldig kraftige spillkonsollen som er Nintendo Switch. Bandai Namco har skapt en pokémonverden full av farger og liv, noe som utviklerne av hovedserien, Game Freak, ikke klarte med Pokémon Sword og Shield.

New Pokémon Snap er utrolig vakkert og Pokémons har aldri sett bedre ut (Skjermdump: Johannes Optun/Nintendo)

Tilnærmet perfekt oppfølger

New Pokémon Snap er den oppfølgeren fansen ønsket. Det er lengre, innholdsrikt og velpolert. Det er rart vi måtte vente 22 år på oppfølgeren til Pokémon Snap til Nintendo 64, men ventetiden var verdt det. Enten du er langtidsfan av Pokémon, eller nykommer til serien, er det absolutt et spill å anbefale.

New Pokémon Snap er et engasjerende, herlig og avslappende spill. Det får frem perfeksjonisten i meg som vil ha det perfekte bildet av favorittpokémonene mine. Er du derimot på jakt etter et mer actionfokusert spill er nok ikke spillet for deg. Men vil du lene deg tilbake og rett og slett bare kose deg med et spill er New Pokémon Snap det ultimate kosespillet.

Siste podcaster

 • Spillmagasinet: Sesongavslutning
  Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes
 • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
  Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole
 • Spillmagasinet: Lenge Leve LittleBigPlanet
  Alt som er godt må desverre ta slutt. I dagens utgave ser Spillmagasinet tilbake på LittleBigPlanet i spalten Blat To The Past. Det diskuteres også om hva diverse Star Wars spill i etterkant av den internasjonale Star Wars dagen, samt atter en flopp fra Sony med Helldivers 2. I studio: Agnar og Ole - Med speell gjest: Johannes Optun
 • Spillmagasinet: Utesending fra Spillhuset Bergen
  Lørdag 27. april hadde Vi i Spillmagasinet utesending fra Spillhuset Bergen. Under sendingen ble det snakket om hva våre favorittspill er og hva som skal til for å gjøre et spill til en favoritt, gameshow med ulike og tidvis vanskelige spørsmål, og spill som har fått både serieadaptasjoner og leker laget i etterkant. På scenen: Agnar, Carl-Eirik, og Benedikte. Tusen takk til Spillhuset for at vi fikk være hos dere for denne fantastiske opplevelsen.
 • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
  Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar
 • Spillmagasinet: 24-timers recap, å gi seg på topp, og nytt indiespill!
  I kjølvannet av Studentradioens 24-timers sending har Spillmagasinet samlet seg i studio, to i full sminke og kjole, for å diskutere spill i kjent stil. Denne uken ser vi tilbake på 24-timers sendingen, diskuterer spill som ga seg på topp mot spill som fortsetter i all evighet, og den nye indiesuksessen Content Warning! I studio: Agnar, Carl-Eirik og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler