Det handler om tall

Ja nå er påsken over. Det er helt klart en av mine favoritthøytider. Som sikkert veldig mange andre har jeg en god liste på ti høytider som jeg verdsetter mest. Jeg har hørt om de mer ekstreme som har tjueen favoritthøytider, men det synes jeg blir litt i overkant. Det kan bli for mye av det gode. Jul og Kristi himmelfart er ganske gode de også. Himmelspretten fordi det ofte kommer en inneklemt dag og da er det deilig med en oval weekend hvor man bare kan chille max i byen med godt vær og godt selskap. Men du er ikke her for å lese om Kristi himmelfart. Du er her for å lese om påsken.

Jeg fikk meg tolv gode dager på en hytte i Norges fjellheim nummer én, Hallingdalen. Heldigvis er jeg ikke veletablert med familie eller samboer på studiestedet mitt, så da smatt jeg gjennom Bent Høyes smutthull når det kom til reising i påsken. Som seg hør og bør, satte jeg meg på et tog fra Bergen mot Hallingdal. Sete tjueto i vogn én. Det tok ikke mer enn atten minutter før jeg måtte finne på noe å gjøre. Jeg hadde lastet ned fem episoder av Drive to Survive på Netflix. En veldig dum ting å gjøre egentlig, for jeg har jo sett alt fra før. Etter atten minutter med verdens raskeste bilsport måtte jeg ha noe annet å gjøre. Resten av togturen gjennom det majestetiske landskapet hørte jeg bare på musikk.

Det gikk åtte mennesker av toget på Ål stasjon. Jeg var én av de. Den friske fjelluften gjorde godt. Fem minutter senere kom min mor i bil for å kjøre meg de tolv kilometerne opp til hytta fra sentrum. På hytta hadde det allerede rukket å bli kveld. Jeg hadde tatt ettermiddagstoget. Presis klokken tyve stod tacoen på bordet. Klart man kan spise god gammel fredagstaco i påsken!

Den første dagen gikk vi tyve kilometer på ski. De siste ni kilometerne ble tunge. Felleskiene var bakglatte og jeg var i dårlig form. Den siste kilometeren måtte jeg ned i kjelleren for å hente de siste kreftene. Jeg var så på felgen at å si at jeg måtte ned i kjelleren blir upresist, jeg måtte hele tolv etasjer under jorda.

Man sier at gode opplevelser ikke kan tallfestes, men nå skal jeg bryte den regelen. Mest fordi denne nettsaken blir altfor lang. Både du og jeg har sikkert viktigere ting å ta oss til. Og det handler tross alt om tall. I løpet av påsken spiste jeg seksten Kvikk Lunsj-fingre og ble ikke raskere. Tjueni vedkubber ble ofret i bålpannen med tilsvarende mengde røyk i øynene. Jeg så nitten avsnitt av NRKs Påskenøtter, og ble Quizmester. Jeg drakk elleve bokser Solo på en ettermiddag, og fant ut at det faktisk kan bli for mye av det gode. Jeg forsynte meg også fem ganger av påskelammet, og har ikke spist siden Påskeaften.

Nå er vi ved veis ende i denne nettsaken. Har du klart å finne den skjulte meldingen i teksten? Jeg kan allerede nå avsløre at det ikke hjelper å lese teksten baklengs. Så du får bare prøve litt mer. Og husk: det handler om tall!

Hør sendingen her

Siste podcaster

  • TORSDAG: Selma, Hilde S. og Kathrine
    Opp og hopp kaffekopp! Torsdagsgjengen er tilbake med en superduper sending! Vi byr på latter, smil, frustrasjon og skepsis over airup, dilemmaer og masse mer!!! Ta en lytt da vel!
  • ONSDAG: Alma, Ida og Louise
    ENDELIG ONSDAG IGJEN!! I dag har det vært mye dilemmaer. Fra det som omhandler alt fra juice, sex og kollektiv, til en god runde fuck, marry, kill! I tillegg dras det opp noen brannfakler, for hva er egentlig greia med grillfolie? Og er folk som er redd for rynker feige? Finn det ut i dagens episode! GOD LYTT!!<3 Programleder: Ida I studio: Alma og Louise
  • TIRSDAG: Iben, Inger og Vilde
    Gooood morgen og goood stemning i studio i dag!! Det er selvsagt quiz, Iben tar oss tilbake til spill vi pleide å spille. pappa Paul har kommet med ny utfordring, Inger har lært oss sport og Vilde får rante om ting hun irriterer seg over! Lytt da vell<3
  • MANDAG: Tale, Maud og Line
    GOOOD MANDAAG!! Bli med oss på realityepisode!! Vi rangerer de beste realityseriene, snakker om oss selv som realitydeltakere og leker en lek som ble til tidenes ASMR;)) Start uka på best mulig måte med godgjengen<33
  • FREDAG: Linn, Mia & Elise
    God fredags morgen, kjære lytter! Gjengen er tilbake, og tar opp viktige temaer. Går man på tur i jeans, hvor ofte skal man vaske håret, og skal man egentlig hilse på et ons? Hør da vel!
  • ONSDAG: Louise, Marie og Sofia
    HEI OG HÅ! ENDELIG ER DET ONSDAG IGJEN! Den beste dagen i uka med verdens beste onsdagsgals!<3 Vi leverer mye prat om mat; hva er den beste småisen? Og hvilke matvarer savner vi i butikkhylla? Det blir god steming, musikkquiz og jentene tar en gjennomgang av sin TikTok ForYou-page. I tillegg blir det prat om frøken Jojo Siwa. GOD LYTT!<3
  • TIRSDAG: Inger, Ida og Vilde
    Endelig tirsdag og Magnusmesse! Ida anbefaler serier, Vilde gjør ting som føles ulovlig og Inger synger om vanskelige konflikter. Hvem taper quiz og er det egentlig innafor? Hør da! I studio: Ida Lie-Nielsen, Vilde Havn og Inger Sofie Østby Produsent: Alma Puente
  • MANDAG: Line, Maja og Mari
    Har du mandagsknekken? Det har hvetfall vi! Bli med på en mandag hvor vi omfavner knekken og fyrer i gang uken med leker, terapitips og straffer i håp om å finne en kur! Hvem av jentene har opplevd den størte knekken? Hvem har ikke et fulstendig statsborgerskap? Tune inn på galskapen og kom deg over knekken med oss!
  • TORSDAG: Hilde, Kathrine og Kristiane
    Det er torsdag! Eller er det det? Kathrine, Hilde og Kristiane tar deg med gjennom en reise om fyllesykekur og Jojo Siwa. Hilde har også en rant på gutter, og Kathrine og Kristiane slenger seg på og presenterer topp tre turn-offs på gutter. Mye latter og energi til å være en torsdag morgen med fint vær:)

Anbefalte artikler