Det handler om tall

Ja nå er påsken over. Det er helt klart en av mine favoritthøytider. Som sikkert veldig mange andre har jeg en god liste på ti høytider som jeg verdsetter mest. Jeg har hørt om de mer ekstreme som har tjueen favoritthøytider, men det synes jeg blir litt i overkant. Det kan bli for mye av det gode. Jul og Kristi himmelfart er ganske gode de også. Himmelspretten fordi det ofte kommer en inneklemt dag og da er det deilig med en oval weekend hvor man bare kan chille max i byen med godt vær og godt selskap. Men du er ikke her for å lese om Kristi himmelfart. Du er her for å lese om påsken.

Jeg fikk meg tolv gode dager på en hytte i Norges fjellheim nummer én, Hallingdalen. Heldigvis er jeg ikke veletablert med familie eller samboer på studiestedet mitt, så da smatt jeg gjennom Bent Høyes smutthull når det kom til reising i påsken. Som seg hør og bør, satte jeg meg på et tog fra Bergen mot Hallingdal. Sete tjueto i vogn én. Det tok ikke mer enn atten minutter før jeg måtte finne på noe å gjøre. Jeg hadde lastet ned fem episoder av Drive to Survive på Netflix. En veldig dum ting å gjøre egentlig, for jeg har jo sett alt fra før. Etter atten minutter med verdens raskeste bilsport måtte jeg ha noe annet å gjøre. Resten av togturen gjennom det majestetiske landskapet hørte jeg bare på musikk.

Det gikk åtte mennesker av toget på Ål stasjon. Jeg var én av de. Den friske fjelluften gjorde godt. Fem minutter senere kom min mor i bil for å kjøre meg de tolv kilometerne opp til hytta fra sentrum. På hytta hadde det allerede rukket å bli kveld. Jeg hadde tatt ettermiddagstoget. Presis klokken tyve stod tacoen på bordet. Klart man kan spise god gammel fredagstaco i påsken!

Den første dagen gikk vi tyve kilometer på ski. De siste ni kilometerne ble tunge. Felleskiene var bakglatte og jeg var i dårlig form. Den siste kilometeren måtte jeg ned i kjelleren for å hente de siste kreftene. Jeg var så på felgen at å si at jeg måtte ned i kjelleren blir upresist, jeg måtte hele tolv etasjer under jorda.

Man sier at gode opplevelser ikke kan tallfestes, men nå skal jeg bryte den regelen. Mest fordi denne nettsaken blir altfor lang. Både du og jeg har sikkert viktigere ting å ta oss til. Og det handler tross alt om tall. I løpet av påsken spiste jeg seksten Kvikk Lunsj-fingre og ble ikke raskere. Tjueni vedkubber ble ofret i bålpannen med tilsvarende mengde røyk i øynene. Jeg så nitten avsnitt av NRKs Påskenøtter, og ble Quizmester. Jeg drakk elleve bokser Solo på en ettermiddag, og fant ut at det faktisk kan bli for mye av det gode. Jeg forsynte meg også fem ganger av påskelammet, og har ikke spist siden Påskeaften.

Nå er vi ved veis ende i denne nettsaken. Har du klart å finne den skjulte meldingen i teksten? Jeg kan allerede nå avsløre at det ikke hjelper å lese teksten baklengs. Så du får bare prøve litt mer. Og husk: det handler om tall!

Hør sendingen her

Siste podcaster

 • MANDAG: Tale, Mari og Sunniva
  Siste sending for gjengen kreve spesielle spalter og spesielle gjester. Vi tar deg gjennom de beste spaltene vi har å by på, sammen med Maris roomie Sunniva! Det blir feministisk slampoesi, mørke samtraler fra VG og gråve utleverelser. Man må jo bare lytte!!
 • FREDAG: Sofie, Mia og Elise
  God fredag alle sammen! Er dere klare for sommer? Det er vi! Vi prater om hva som skal grilles, insekter, festivalsommer, og mye mer. Lytt da vel! Produsent: Nora Linnea Nordbæk Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • TORSDAG: Kathrine og Hilde S.
  I dag er det torsdag dere! I denne sendingen har Kathrine vært på Olivia Rodrigo konsert og Hilde har hatt noen crazy drømmer som de har prøvd å tyde. Videre har Hilde en mulig upopulær mening om snæss og de diskutere om Katy Perry og Crocs is back??? Ta frem kaffekoppen og lytt!
 • ONSDAG: Alma, Louise, Martine og Vebjørn
  HEI OG HÅ! Det er onsdag og godgjengen er klar for å gi deg en fantastisk start på dagen!<3 I studio er også Almas kjære turautist med som gjest. Her får vi perspektiver fra begge kjønn på dilemmaer om svelging og avvikling av vennskap. I tillegg diskuterer gjengen trender og hva som er attraktivt ved det motsatte kjønn og mye mer! GOD LYTT!<3
 • TIRSDAG: Ida, Louise og Inger
  FOR en sending! Du MÅ bare høre! Foden har bursdag, Durek skal giftes og du blir sammen med de du likner på. Sammen med vikar Louise diskuterer vi de beste måtene å dø på, om man kan bloande seg i venners forhold og sommerferieplaner. Hvem tok med levende fisk på Rema? Hør på oss<3
 • FREDAG: Nora, Karen og Sofie
  Heihei kjære lyttere! I dag smeller vi i gang en tema sending, der vi snakker om blat annet vårt kjærlighetsspråk, våre personligheter - både som voksene og som barn -, vi snakker om stjernetegn og finner ut om dette EGENTLIG stemmer! Hva tror du? Lytt for å finne det ut! God fredag og god helg til dere!<3
 • TORSDAG: Hilde S, Selma og litt Ida
  Hei og hå, it is summertime nå! Solen skinner og det er på tide med en sommersending! Vi diskuterer om det egentlig er greit å sitte inne i disse dager og hvorfor spiser vi varm mat når det er varmt ute? HIlde er lite fan av grilla banan, men hvem spiser egentlig grilla banan utenom Hilde? Ta en lytt og nyt!
 • ONSDAG: Alma, Louise og Ida
  HEI OG HÅ I dag så byr onsdagsgjengen på quiz, topp tre og brannfakler! Hvor skal du reise i år og er du smartere enn en femteklassing? det får du viter om du blirmed oss i studio! Produsent: Vilde Havn
 • TIRSDAG: Sofie, Alma, Benedikte og Vilde
  I DAG HAR VILDE MASSE BESØK FRA ANDRE FOLK FRA RADIOEN. Vi har musikkquiz, dilemmaer, FMK og masse masse masse mye mer gøyalt, wrææ<3 Lytt for en vibes episode med god stemning!! I studio: Vilde Havn, Benedikte Sørensen Hertzenberg, Sofie Lasen Nesdal og Alma Puente

Anbefalte artikler