Studentmorgen Torsdag tar deg med på en ellevill påskejakt! Foto: Jakob Blom.

Det handler om tall

Jakob i Studentmorgen Torsdag har fått straff etter han tapte i quiz. Klarer du å finne den skjulte meldingen i teksten? Tips: Det handler om tall

Ja nå er påsken over. Det er helt klart en av mine favoritthøytider. Som sikkert veldig mange andre har jeg en god liste på ti høytider som jeg verdsetter mest. Jeg har hørt om de mer ekstreme som har tjueen favoritthøytider, men det synes jeg blir litt i overkant. Det kan bli for mye av det gode. Jul og Kristi himmelfart er ganske gode de også. Himmelspretten fordi det ofte kommer en inneklemt dag og da er det deilig med en oval weekend hvor man bare kan chille max i byen med godt vær og godt selskap. Men du er ikke her for å lese om Kristi himmelfart. Du er her for å lese om påsken.

Jeg fikk meg tolv gode dager på en hytte i Norges fjellheim nummer én, Hallingdalen. Heldigvis er jeg ikke veletablert med familie eller samboer på studiestedet mitt, så da smatt jeg gjennom Bent Høyes smutthull når det kom til reising i påsken. Som seg hør og bør, satte jeg meg på et tog fra Bergen mot Hallingdal. Sete tjueto i vogn én. Det tok ikke mer enn atten minutter før jeg måtte finne på noe å gjøre. Jeg hadde lastet ned fem episoder av Drive to Survive på Netflix. En veldig dum ting å gjøre egentlig, for jeg har jo sett alt fra før. Etter atten minutter med verdens raskeste bilsport måtte jeg ha noe annet å gjøre. Resten av togturen gjennom det majestetiske landskapet hørte jeg bare på musikk.

Det gikk åtte mennesker av toget på Ål stasjon. Jeg var én av de. Den friske fjelluften gjorde godt. Fem minutter senere kom min mor i bil for å kjøre meg de tolv kilometerne opp til hytta fra sentrum. På hytta hadde det allerede rukket å bli kveld. Jeg hadde tatt ettermiddagstoget. Presis klokken tyve stod tacoen på bordet. Klart man kan spise god gammel fredagstaco i påsken!

Den første dagen gikk vi tyve kilometer på ski. De siste ni kilometerne ble tunge. Felleskiene var bakglatte og jeg var i dårlig form. Den siste kilometeren måtte jeg ned i kjelleren for å hente de siste kreftene. Jeg var så på felgen at å si at jeg måtte ned i kjelleren blir upresist, jeg måtte hele tolv etasjer under jorda.

Man sier at gode opplevelser ikke kan tallfestes, men nå skal jeg bryte den regelen. Mest fordi denne nettsaken blir altfor lang. Både du og jeg har sikkert viktigere ting å ta oss til. Og det handler tross alt om tall. I løpet av påsken spiste jeg seksten Kvikk Lunsj-fingre og ble ikke raskere. Tjueni vedkubber ble ofret i bålpannen med tilsvarende mengde røyk i øynene. Jeg så nitten avsnitt av NRKs Påskenøtter, og ble Quizmester. Jeg drakk elleve bokser Solo på en ettermiddag, og fant ut at det faktisk kan bli for mye av det gode. Jeg forsynte meg også fem ganger av påskelammet, og har ikke spist siden Påskeaften.

Nå er vi ved veis ende i denne nettsaken. Har du klart å finne den skjulte meldingen i teksten? Jeg kan allerede nå avsløre at det ikke hjelper å lese teksten baklengs. Så du får bare prøve litt mer. Og husk: det handler om tall!

Hør sendingen her

Siste podcaster

 • TORSDAG: Sigrun, Jakob og Murtin
  Atter en torsdag atter en anledning til å blottlegge sjel og kropp på lufta. Sigrun leder toget, Jakob og Murtin dilter etter i bedagelig tempo. Vi snakker flodhester, potting, oakley-briller, sure bilister og Skeez TV! Kom deg ut i sola!
 • Onsdag: Markus, Tora og Johan!
  Lillelørdag er tilbake. Markus, Tora og Johan skal få dere gjennom denne onsdagen. Vi skal kaste ut russen, mens Markus må sende en melding til sin mor og det blir noen fantastiske anbefalinger. Det er bare å tune inn.
 • TYSDAG: Jørgen, Hedda og Sofie
  Goood tysdag! Jørgen debuterar som programleder med Sofie og Hedda ved sin side. Det blir snakk om kongelige, kjærleik for nye tannkoster samt ein god diskusjon/krangel om Senkveld. Sofie må uppe quiz-gamet sitt, Jørgen skammar seg for ein hendelse fra 3. klasse og Hedda stiller med sterke argumenter om det meste. Me lyttast!
 • MANDAG: Dina, Charlotte og Marcus
  MANDAG: Dina, Charlotte og Marcus loser deg gjennom mandagen. Vi prater om hvordan Erna har fått bot, mens Marcus har spørsmål til jentene, og nok en gang skal deltakerne ut i quiz!
 • LØRDAG: Ingeborg, Didrik og Jenny
  Good Lørdag! I dagens sending kan vi by på hot takes, en vill debatt om retusjering av bilder og Quiz om Bergen. Vi har også besøk av Cora og Gard som stiller til Universitetsstyret. Tune inn for en god blanding av alvor og koselig tull.
 • TORSDAG Mathilde, Sigrun og Jakob
  Påsken er over og gjengen er tilbake i stdio med sukkeroverskudd fra Solo og Kvikk Lunsj. I dagens episode kommer det frem at Mathildes foreldre har vært på TV, Sigrun har gjennomskuet De Neste på NRK og Jakob tror han kan flytte til Florida om alt går til helvete. Skru på podden for å høre Quiz, Over/Under, nye reality-konsepter og masse mer! Vi lyttes
 • ONSDAG: Markus, Tora, Marit
  Onsdagsgjengen har tatt personlighetstest og utlevert ikke bare hvor nevrotiske og ekstroverte de er, men også hvorfor tiktok er skyld i døgning. Vi gir også tips til feststemning for restriksjonsslitne studenter! God lillelørdag! Produsent: Mina Landøy
 • TYSDAG: Sofie, Hedda, Jørgen
  Programleder Hedda loser dere gjennom tysdagen med sine eminente disipler Jørgen og Sofie! Vi tar for oss alt fra smude eksamenstips, satanistiske joggesko, og ting som ikke er lov når man er ute å fly. Det blir også hett i studio, så her er det bare å ta følge!
 • LØRDAG PÅSKESPESIAL: Mari, Sofie og Jenny!
  Det er påskestemning i hos studentmorgen lørdag i dag. Mari, Sofie og Jenny har laget påskerap, de prøver løser et kjent dating problem og en av dem får en heftig påskespank;) Tune in for å høre hvem!

Studentmorgen

Studentradioen i Bergens morgenshow hjelper deg å stå opp hver ukedag med gjester, humor, konkurranser, lettbeinthet og aktuelt stoff. Hør oss fra 07.00 – 10.00 på FM 96.4 / 107.8 eller nettradio.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *