Det handler om tall

Ja nå er påsken over. Det er helt klart en av mine favoritthøytider. Som sikkert veldig mange andre har jeg en god liste på ti høytider som jeg verdsetter mest. Jeg har hørt om de mer ekstreme som har tjueen favoritthøytider, men det synes jeg blir litt i overkant. Det kan bli for mye av det gode. Jul og Kristi himmelfart er ganske gode de også. Himmelspretten fordi det ofte kommer en inneklemt dag og da er det deilig med en oval weekend hvor man bare kan chille max i byen med godt vær og godt selskap. Men du er ikke her for å lese om Kristi himmelfart. Du er her for å lese om påsken.

Jeg fikk meg tolv gode dager på en hytte i Norges fjellheim nummer én, Hallingdalen. Heldigvis er jeg ikke veletablert med familie eller samboer på studiestedet mitt, så da smatt jeg gjennom Bent Høyes smutthull når det kom til reising i påsken. Som seg hør og bør, satte jeg meg på et tog fra Bergen mot Hallingdal. Sete tjueto i vogn én. Det tok ikke mer enn atten minutter før jeg måtte finne på noe å gjøre. Jeg hadde lastet ned fem episoder av Drive to Survive på Netflix. En veldig dum ting å gjøre egentlig, for jeg har jo sett alt fra før. Etter atten minutter med verdens raskeste bilsport måtte jeg ha noe annet å gjøre. Resten av togturen gjennom det majestetiske landskapet hørte jeg bare på musikk.

Det gikk åtte mennesker av toget på Ål stasjon. Jeg var én av de. Den friske fjelluften gjorde godt. Fem minutter senere kom min mor i bil for å kjøre meg de tolv kilometerne opp til hytta fra sentrum. På hytta hadde det allerede rukket å bli kveld. Jeg hadde tatt ettermiddagstoget. Presis klokken tyve stod tacoen på bordet. Klart man kan spise god gammel fredagstaco i påsken!

Den første dagen gikk vi tyve kilometer på ski. De siste ni kilometerne ble tunge. Felleskiene var bakglatte og jeg var i dårlig form. Den siste kilometeren måtte jeg ned i kjelleren for å hente de siste kreftene. Jeg var så på felgen at å si at jeg måtte ned i kjelleren blir upresist, jeg måtte hele tolv etasjer under jorda.

Man sier at gode opplevelser ikke kan tallfestes, men nå skal jeg bryte den regelen. Mest fordi denne nettsaken blir altfor lang. Både du og jeg har sikkert viktigere ting å ta oss til. Og det handler tross alt om tall. I løpet av påsken spiste jeg seksten Kvikk Lunsj-fingre og ble ikke raskere. Tjueni vedkubber ble ofret i bålpannen med tilsvarende mengde røyk i øynene. Jeg så nitten avsnitt av NRKs Påskenøtter, og ble Quizmester. Jeg drakk elleve bokser Solo på en ettermiddag, og fant ut at det faktisk kan bli for mye av det gode. Jeg forsynte meg også fem ganger av påskelammet, og har ikke spist siden Påskeaften.

Nå er vi ved veis ende i denne nettsaken. Har du klart å finne den skjulte meldingen i teksten? Jeg kan allerede nå avsløre at det ikke hjelper å lese teksten baklengs. Så du får bare prøve litt mer. Og husk: det handler om tall!

Hør sendingen her

Siste podcaster

 • FREDAG: Elise og Julia
  Duoen Elise og Julia starter måneden, med å snakke om alt av aktuelt og nyheter fra tidligere måneder. Godt nyttår, fra oss!!
 • TORSDAG: Kristiane og Selma
  Pang, pang, pang! Kristiane og Selma er pån igjen med spennende temaer! Vi går ut av vinterdepresjon og er glade for denne spesielle dagen som bare er her hvert fjerde år. Det felles et par tårer, men ellers er stemningen på topp! Produsent: Ida Helene Marhaug Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal
 • ONSDAG: Alma, Julie og Ida
  GOD MORGEN! i dag har vi bring-your-roomie-to-work-day! Vi snakker om det topp 3 beste og værste tingene med å bo med hverandre, gir tips til hvordan å være en god roomie og har en aldri så liten AITA! GOD ONSDAG Programleder: Alma Puente I studio: Ida og Julie Produsent: Ida Lie- Nielsen
 • TIRSDAG: Ida, Iben Vilde
  Det er endelig tirsdag igjen og tirsdagsgjengen er tilbake i studio!! I dag får du høre om Simen Velle, quiz, datingtips fra Ida og Vilde nevner alt for mange ganger at hun skal til Granca. Vil du høre Iben synge et mesterverk om love island, pokemon, placebo og svømming er det bare å tune in<333 I studio: Iben Sofie Burkeland, Vilde Havn og Ida Lie-Nielsen Produsent: Alma Puente
 • FREDAG Linn, Sofie og Nora
  DET ER FREEEEEDAG! I dag er Sofie, Nora og Linn på ball, og vi har til og med noen gjester på lur<3 Vi snakker om sexy bøker, dårlige og gode festivalopplevelser, gjetter oss igjennom en quiz, kokainskandaler og UKEN i Bergen!!! Vårens høydepunkt:D For en RABALDER sending!!
 • ONSDAG: Marie, Sofia, Vilde og Ida
  GOD MORGEN!! Gjengen er tilbake i studio og vi har reality på hjernen! Er farmen, Paradise eller Love Island favoritten? Vi rangerer produkter på McDonalds og snakker om A-HA opplevelser på studiet. GOD ONSDAG! Programleder: Marie I studio: Sofia, Vilde og Ida Produsent: Vilde
 • TIRSDAG: Iben, Vilde og Ida
  TIRSDAG!! Vil du ha en spenstig morgen? Kjeder du deg alene? Få tips og triks fra Ida, Iben og Vilde! I dagens sending er det hot seat, sjampo, skrimmel skrammel og rap. Skru opp volumet og sett deg i godstolen! I studio: Vilde Havn, Ida Lie-Nielsen og Iben Burkeland
 • FREDAG: Linn, Sofie og Elise
  Goood fredag! Gjengen er tilbake i studio for å spre kjærlighet og glede, i tillegg til hva man ikke skal gjøre på en date. Hvordan ser datinglivet ut? Er du en av Sofies 5 potensielle Lillehammer-boys? Tune inn da vel!
 • TORSDAG: Kristiane, Kathrine og Selma
  Ny torsdag og nytt medlem!! Både vi og du blir bedre kjent med Kristiane, hun svarer på ulike spørsmål, som hva hun vil ta med seg på en øde øy og hva hun hadde ønsket seg av en ånd. Vi spør oss selv hva er greia med melk og folk som tar bilder på treningssenter? Ta en lytt!

Anbefalte artikler