Det handler om tall

Ja nå er påsken over. Det er helt klart en av mine favoritthøytider. Som sikkert veldig mange andre har jeg en god liste på ti høytider som jeg verdsetter mest. Jeg har hørt om de mer ekstreme som har tjueen favoritthøytider, men det synes jeg blir litt i overkant. Det kan bli for mye av det gode. Jul og Kristi himmelfart er ganske gode de også. Himmelspretten fordi det ofte kommer en inneklemt dag og da er det deilig med en oval weekend hvor man bare kan chille max i byen med godt vær og godt selskap. Men du er ikke her for å lese om Kristi himmelfart. Du er her for å lese om påsken.

Jeg fikk meg tolv gode dager på en hytte i Norges fjellheim nummer én, Hallingdalen. Heldigvis er jeg ikke veletablert med familie eller samboer på studiestedet mitt, så da smatt jeg gjennom Bent Høyes smutthull når det kom til reising i påsken. Som seg hør og bør, satte jeg meg på et tog fra Bergen mot Hallingdal. Sete tjueto i vogn én. Det tok ikke mer enn atten minutter før jeg måtte finne på noe å gjøre. Jeg hadde lastet ned fem episoder av Drive to Survive på Netflix. En veldig dum ting å gjøre egentlig, for jeg har jo sett alt fra før. Etter atten minutter med verdens raskeste bilsport måtte jeg ha noe annet å gjøre. Resten av togturen gjennom det majestetiske landskapet hørte jeg bare på musikk.

Det gikk åtte mennesker av toget på Ål stasjon. Jeg var én av de. Den friske fjelluften gjorde godt. Fem minutter senere kom min mor i bil for å kjøre meg de tolv kilometerne opp til hytta fra sentrum. På hytta hadde det allerede rukket å bli kveld. Jeg hadde tatt ettermiddagstoget. Presis klokken tyve stod tacoen på bordet. Klart man kan spise god gammel fredagstaco i påsken!

Den første dagen gikk vi tyve kilometer på ski. De siste ni kilometerne ble tunge. Felleskiene var bakglatte og jeg var i dårlig form. Den siste kilometeren måtte jeg ned i kjelleren for å hente de siste kreftene. Jeg var så på felgen at å si at jeg måtte ned i kjelleren blir upresist, jeg måtte hele tolv etasjer under jorda.

Man sier at gode opplevelser ikke kan tallfestes, men nå skal jeg bryte den regelen. Mest fordi denne nettsaken blir altfor lang. Både du og jeg har sikkert viktigere ting å ta oss til. Og det handler tross alt om tall. I løpet av påsken spiste jeg seksten Kvikk Lunsj-fingre og ble ikke raskere. Tjueni vedkubber ble ofret i bålpannen med tilsvarende mengde røyk i øynene. Jeg så nitten avsnitt av NRKs Påskenøtter, og ble Quizmester. Jeg drakk elleve bokser Solo på en ettermiddag, og fant ut at det faktisk kan bli for mye av det gode. Jeg forsynte meg også fem ganger av påskelammet, og har ikke spist siden Påskeaften.

Nå er vi ved veis ende i denne nettsaken. Har du klart å finne den skjulte meldingen i teksten? Jeg kan allerede nå avsløre at det ikke hjelper å lese teksten baklengs. Så du får bare prøve litt mer. Og husk: det handler om tall!

Hør sendingen her

Siste podcaster

 • ONSDAG: Marius, Nora og Ida
  Gjengen er veldig pratevillige i dag når de snakker om Idas spontantur, sport og døden. Det er siste sending før sommerferien begynner så gjengen har veldig mye på hjertet de vil få ut! God lytting <3
 • MANDAG: Linn, Tale & Julia
  Heihopp, og god mandag! Tale, Linn og Julia er tilbake i studio for å prate pride, sommer og mygg 2x. Tune inn, og god sommer fra oss!
 • Fredag: Marius, Kasper og Sofia
  Vi har hatt vår aller siste ordinære sending. Marius takker for seg og skal ta på seg nye oppgaver, sammen med Kasper og Sofia gir vi deg en klassisk fredasgsending med våre mest populære innslag. GOD FREDAG!
 • TORSDAG: Elise S, Sander og Ingrid
  Det er Torsdag! Sander, Elise S og Ingrid er tilbake! Elise S diskuterer problematikken om hva som er rett å si i vår aldersgruppe, mann eller gutt, jente eller kvinne. Ingrid leser opp et dikt hjemmefra. Trioen i lag med lytterene lager en bucket list for sommmeren! God lytt!
 • TIRSDAG: Marte og Josefine
  God tirsdag!! Marte og Josefine i studio og skravla har fader meg gått - i dag snakker vi om det verste og beste med sommeren, kriggskipet i Oslo og om det egentlig er lov til å baksnakke. God lytting klems
 • MANDAG: Julia, Tale og Gabriel
  Mandagsgjengen er tilbake med ny spennende gjest!! Tale og Julia tar med Gabriel på alt fra barndom og ungdomstid, til footfetish og feministisk porno. Kos deg!!
 • FREDAG: Kasper, Marius og Nora
  Vi har fått besøk av vinelskeren, Nora! Vi snakker om alt fra vin til Marius sin beste helg gjennom tidene. Legenden Kasper undrer seg over hvorfor det er flere pedofile menn enn kvinnelige?! Vi tar altså opp spørsmålet absolutt alle lurer på. God lytt:)<3
 • TORSDAG: Sander & Elise S
  Det er Torsdag; Linn er missing in action. Sander og Elise loser deg gjennom denne ukens torsdag. Tinder appen og dating blir disktuert. Vi skaper våre egne britiske rapperkarakterer. Sander anbefaler to serier som er fråtsbare, og Elise blåser ut om for mykje public show of affection. God Lytt
 • ONSDAG: Best of våren 2023!
  Sommeren nærmer seg og et fint semester går mot slutten. I dagens episode har vi snekret sammen våre høydepunkter.

Anbefalte artikler