Studentmediene kupper valget

Valgnatten nærmer seg med stormskritt, og på mandag skal stemmene telles opp. Det har ikke gått studentmediene hus forbi.

Nå inviterer de til valgvake på Det Akademiske Kvarter fra og med klokken 20:00 på valgdagen.

– Det blir et heftig show på Kvarteret, sier initiativtager og prosjektleder Maren Sættem Vestad, som til daglig er programsjef for Studentradioens innenrikspolitiske program Bakrommet.

Liveshowet er en del av Studentersamfunnet i Bergens store Valgvakearrangement, som vil fylle Kvarterets saler hele kvelden.

– Studentradioen leder showet og sender live radio, BSTV filmer og livestreamer det hele, og Studvest rapporterer live fra forskjellige partiers valgvaker i Bergen. Vi tilbyr en fullstendig dekning, fortsetter prosjektlederen.

Fullspekket program

På scenen vil journalister fra Studentradioen i Bergen og Studvest gjøre alt fra å snakke om lokale debatter og partienes strategier, til å analysere de siste prognosene og målingene sammen med spennende gjester.

Både Arbeiderpartiets sittende byrådsleder Roger Valhammer og Høyres byrådslederkandidat Harald Victor Hove tar blant annet turen innom.

– Vi har jobbet intenst med dette de siste ukene, og er nå kjempefornøyd med det vi har fått på plass, sier Sættem Vestad.

Den siste uken har vært ekstremt hektisk for prosjektlederen og resten av planleggingskomiteen. Det endelige programmet er ikke klart, og flere gjester bookes fremdeles fortløpende.

– Jeg har virkelig kost meg med arbeidet, og gleder meg til å se hvilke spennende samtaler vi får på scenen, fortsetter hun.

Sjeldent samarbeid

At radio, TV og papir arbeider sammen fører til et bredere nedslagsfelt enn noen av mediene er vant med til vanlig. Johanne Mikkelsen Espeland, ansvarlig redaktør i Studvest, tror det vil merkes.

– Vi gleder oss til å samarbeide med de andre studentmediene. Ved å legge sammen våre ulike styrker har vi full tro på at vi kan stimulere til interesse for også den delen av kommunepolitikken som angår studentene i Bergen, sier Mikkelsen Espeland.

Det er ikke ofte de tre studentmediene samarbeider om et prosjekt av denne størrelsen. Det håper Espeland at denne valgvaken kan endre på.

– Dette har vært en positiv opplevelse så langt, og jeg håper dette vil kunne åpne opp for videre samarbeid i fremtiden, fortsetter hun.

Og det er Preben Ørpetveit Solberg, ansvarlig redaktør i Bergen Student-TV, veldig enig i.

– BSTV gleder seg til det vi tror blir en flott dekning av valget, sier Ørpetveit Solberg.

Han mener studentmediene har en viktig rolle å spille i veksten av studenters politiske interesse.

– Vi tror dette samarbeidet gir oss en god mulighet til å skape mer engasjement i lokaldemokratiet blant studenter, avslutter han.

Sjekk ut Facebook-arrangementet for mer informasjon om kvelden, og løpende oppdateringer frem mot valgvaken.

Arrangementet skjer på Det Akademiske Kvarter, i forbindelse med Studentersamfunnets valgvake. Grafikk: Hanne Tveit.

Anbefalte artikler