Diggbare Retrovibes

UKAS LÅT: sosonono – Caution, Blind Me

På svømmende gitar og en realt fønki synth, legger sosonono lista høyt på deres færske debutsingel. Dansbart og groovy, er dette er real feelgood-låt signet på det som kanskje er Bergens mest fremadstormende labels for tiden, TIK, som tilfeldigvis også feirer sitt 3-årsjubileum senere i kveld med blant annet sosonono på scenen. Og hvis sosonono klarer å gi en like feelgood-aktig vibb live som på debutsingelen, tyder alle retninger mot en særdeles bra konsert.

Jonas Hibiki – CASIO

På sin nye retroaktige låt, legger Hibiki ut på en musikalsk tidsreise i nylåten CASIO. Om det er en referanse til barndommen og de digitale CASIO-armbåndsurene en var så stolt over da, er enda uvisst, men låten viser akkurat hvor god Hibiki er til å vekke nostalgien gjennom kombinasjonen av silkemyk stemme og innovativ synthbruk. Og dette er også noe du får muligheten til å oppleve på TIK-recods sitt 3-årsjubileum i kveld på Landmark. Atter en god grunn til å være der, med andre ord.

.brenn – Du og Jeg

Selv om DumDumBoys fortsatt driver og slipper knallgod musikk, betyr ikke det at det ikke er nye DumDumBoys-er på veg. Og det er der du har .brenn. Med sin poppete take på rocken, leverer de en fartsfyllt energibombe i musikalsk form som garanterer høy allsangfaktor. Låten, som er en oppfølger til sommerens 1 Relasjon, forteller om kjærlighetsforhold som kunne vært men som ikke skjedde, og alle har jo opplevd desperasjonen av å bli holdt litt på vent. Knall låt med knallsterk effekt. Full fart i 6 gir fra de nye rockefavorittene i .brenn.

Finding Neo – Time

Med et mål om å skape unik musikk ingen har skapt før dem, legger Finding Neo i nylåten Time ut på en fønkereise for å definere R&B sjangeren på nytt. Og med vibber som trekkes mot Anderson .Paak sin eksperimentelle produksjon på sitt beste, er dette noe de virkelig klarer. Med interessant stemmebruk som trekker tankene mot deep.house artisten De Hofnar sin bruk av blåseinstrumenter, er dette definitivt noe som kan regnes som nyskapende. Og det er vel det som også gjør låten så digg. Høy klasse fra atter et fremadstormende band i norsk musikkverden.

Das Body – Taller Than the Average Man

Oslogruppen Das Body mekker i Taller Than the Average Man en R&B-aktig poppete anthem av en digglåt som virkelig setter seg bak øret. Med kreative vokaleffekter tar de en full Kanye og lar resten av instrumentene ligge i bakgrunnen som oppbyggende elementer. Og det gjør de med sterkt resultat, noe som vises aller best når Queen-aktige trommer legger beaten ned for deres sterke stemmeprestasjoner.

Gatas Parlament – Gjør D Sjøl (m/Handy Andy)

Rett ut av 2000-tallet, legger Gatas ned med atter en småpolitisk banger av skyhøy kvalitet. Gatas, som har vært i gamet siden 90-tallet, viser hvorfor akkurat de var de rette til å slå gjennom som en av landets aller første rappere som kun rappet på norsk. Lagt oppå en en 8-bit aktig beat, legger de ut med en religions- og samfunnskritisk banger med sterk fokus på å ta kontroll over eget liv. Akkurat som måten de har god kontroll over egen musikk på, og det vises jo eksepsjonelt bra i den nyeste låten deres Gjør D Sjøl.

Skepta – Wish You Were Here

På en strykedrevet beat, legger engelske Skepta ut på en hardtslående disselåt rettet mot sin felles brite Wiley. Sangen i seg selv er en chill raplåt som viser hvorfor Skepta har bygd seg opp et rykte i rap-verdenen, klart som disselåt mangler den mye. Når låten er verken hardtslående eller særdeles unik lyrikkmessig, er det ingenting som tyder på en særlig effektiv diss. Men han skal ha for forsøket.

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler