Spyro The Dragon er en karakter som har fått en veldig lik skjebne som min barndomshelt; Crash Bandicoot. Begge hadde sin storhetstid på Playstation 1, begge ble gitt videre til utviklere som aldri klarte å nå opp til de første suksessene, og i senere år ble de dradd igjennom gjørmen for å prøve å skvise noen siste kroner ut av dem, og deres status som legender ble litt glemt. Spyro har nå også, i likhet med Crash, fått gjenskapt sine tre klassiske spill for en ny generasjon. Spill-utvikler av original-spillene, Insomniac (som i år er ute med sitt eget Spider-Man-spill) kom ikke tilbake for å gjenskape sin egen magi, så oppgaven gikk til Skylanders-utvikler Toys For Bob, og jobben de har gjort er formidabel!

Caution: Hot!

Spyro-spillene man får i denne kolleksjonen, altså de tre første til Playstation 1, er 3D-platformere hvor man kontrollerer dragen Spyro. Spyro går rundt på alle fire, og kan både puste flammer, og stange folk ned med hornene sine. Det blir lagt mer til etter hvert, og man får også kontrollere noen av Spyros venner, men dette er essensen, og jeg må si at selv 20 år senere fungerer denne formulaen fortsatt veldig bra. Spyro kontrollerer veldig bra, og selv om vennene ikke akkurat er noe å skrike fra tretoppene om, gjør de jobben sin greit!

Dette er bra håndtverk!

Spillene ser fantastiske ut, høres fantastiske ut takket være oppdaterte versjoner av musikken til originalspillene, som ble komponert av “The Police”-trommis Stewart Copeland, og det føltes fantastisk bra å kontrollere. Det skal faktisk sies at det ikke er så mye forskjell på disse oppdaterte spillene fra 20 år siden, og 3D-platformere som kommer ut idag. Design-filosofi, gameplay og det meste annet har tålt tidens tann veldig godt.

Grunnen til at Spyro fungerer så bra 20 år senere, er at det første spillet i serien kom ut ETTER at spill som Crash Bandicoot 1 & 2 og ikke minst Super Mario 64 hadde kommet ut. Med andre ord var allerede gjort mange forsøk for å finne ut hvordan man overførte platformer-sjangeren til 3D. Spyro står derfor på skuldrene til spill som Crash og Mario, og er godt tjent med det. Disse spillene er ganske simple, uten at det er negativt. De aller fleste 3D-platformere kan kalles simple, men det er fordi de er simple, de fungerer!

Konklusjon

Spyro Re-ignited Trilogy er en samling med tre gode spill. De er kanskje ikke så unike i 2018, men dette er kvalitet som jeg ikke er redd for å anbefale til de som ønsker tre gode 3D-platformere, eller bare litt nostalgisk kos!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler