Atmosfæriske nytelser

Amalie Holt Kleive og Elida Høgalmen har begge sluppet ferskt kritikerrost materiale denne høsten. Denne kvelden kom de til Landmark for å vise det frem.

Iskalde vidder og trolske skoger

Showet åpnes av Elida Høgalmen, som slapp sin debut-EP Past den 12 oktober i år, en EP som ved slippet fikk stor skryt i BT. Hvorfor den fikk det, er lett å forstå. Med en krystallklar stemme skjærer hun gjennom salen med musikk som vekker assosiasjoner til iskalde og snøbelagte netter i dyp selvangst, et bilde som forsterkes av hennes nydelige tekstprestasjoner. I sitt mørke univers legger hun ut om dype menneskelige problemer og dype, depresjonsonsfremkallende tanker. Når settet er ferdig etter Elidas siste låt The End, som også var hennes første singel noensinne, sitter salen igjen med et tungsindig islag, og det er klart Elida har rørt ved mangt ett hjerte denne kvelden. Dypt, og mesterfullt.

Elida Høgalmen sin nyeste EP Past finner du her

Elida Høgalmen tok publikum med inn i et univers fylt med iskrystaller og angst denne kvelden (foto: privat)

Der hvor Elida mer minnet om kalde vinternetter, holdt Amalie et noe varmere, om fortsatt mystisk, preg. Akkompagnert av Vetle Junkers småeksperimentelle og basstunge produksjon, leverer hun et show som trekker følelsene inn mot mosefylte furuskoger hvis nattlige dis nekter å slippe taket, en trolsk stemning som videre forsterkes av Amalies klare og atmosfæriske stemme. Med velkomponerte norske tekster, kommer hun med et sårt tiltrengt friskt pust i en ellers så engelsk-dominert musikksjanger, et inntrykk sementert i den følelsesladete fremføringen av låten hvis slipp feires denne kvelden; Komme meg ut. Mesterlig levert av et navn det blir spennende å følge med på fremover.

Amalie Holt Kleives ferske singel Komme meg ut kan du høre her

Anbefalte artikler