Captain Toad er tilbake!

Virtuelt og nusselig spill

Captain Toad Treasure Tracker kom til Switch og 3DS den 13. Juli i år og er en fin oppdatering på spillet som kom til Wii U i 2014. I tillegg til innholdet fra 2014-utgaven legger Nintendo til nye nivåer inspirert av Super Mario Odyssey. Du kan låse opp disse brettene med en gang hvis du har en amiibo basert på Odyssey, som f.eks. bryllups-versjonen av Mario. Noen av brettene er inspiret av f.eks. Metro Kingdom, Desert Kingdom og Cascade Kingdom. Nye spillmoduser er introdusert også, med blant annet 2 player modus og jakt på “pixel Toad”, som er veldig “finn Waldo” inspirert.

Ser du pixel toad? (skjermdump; Sigve Solvaag)
Ser du pixel toad? (skjermdump; Sigve Solvaag)

Du inntar rollen som Captain Toad, der du må orientere deg gjennom små, kubiske labyrinter for å finne diamanter og gullstjerner. Siden Toad er en puslete kar og ikke kan hoppe blir du begrenset til å bevege deg på plattformer og bruke trapper, heiser og stiger for å bevege deg på vertikalt plan. Spillet bruker veldig mye perspektiv, og kameraet ditt kan rotere seg rundt brettet ganske fritt. Ofte er det rett og slett nødvendig for å oppdage diamantene som gjerne er skjult i små krinkelkroker.

Noen fiender er større enn andre. (skjermdump; Sigve Solvaag)
Noen fiender er større enn andre. (skjermdump; Sigve Solvaag)

Spillet føles ikke nødvendigvis vanskelig, men det krever litt mer tenking og innsats hvis du vil oppnå alle målene for hvert brett. Du kan gå rett for stjernen og fullføre brettet med en gang, men hvis du vil finne alle diamantene må du ofte legge litt mer tanke i spillingen. Og perspektivet gjelder også – ofte må du se etter små dører og stier. På toppen av dette har hvert oppdrag også en “check box” med et kriterie for å fullføre brettet. Det kan være å slå ut alle fiendene eller å ikke bruke en bryter mer enn en gang eller å finne alle myntene.

Noen steder blir ganske skummelt for stakkars Toad! (skjermdump; Sigve Solvaag)
Noen steder blir ganske skummelt for stakkars Toad! (skjermdump; Sigve Solvaag)

Konsist og artig                                                                             

Captain Toad Treasure Tracker var en solid tittel for Wii U, inspirert av brett fra Super Mario 3D World til samme platformen. Switch utgaven som jeg spilte leverer dette og mer. Switch versjonen legger til 2-spiller modus også, som gjør at man kan dele gleden med andre. På Wii U var det bare 1-spiller modus, dessverre, noe som gjorde tittelen litt mindre attraktiv enn f.eks. Super Mario 3D World.

Spillet leverer omkring 70 brett, en enkel fortelling og en klynge med større og mindre spillmoduser som gir veldig mye. Hvert eneste brett virker veldig gjennomtenkt, spesielt med tanke på at de fleste spillmodusene passer sømløst på toppen av den vanlige stjernejakten

Hvis du er en fan av spill som GO titlene, Stephen’s Sausage Roll og kanskje Braid så er dette definitivt spillet for deg!

Spillet er også lett å komme seg inn i, selv om man har latt det være på hyllen en liten stund. Selv om det var 2 år siden jeg spilte det sist så var det betraktelig lett å komme inn igjen i rytmen av spillet. Jeg synes det er ganske artig å ha det på vent etter en lang studiedag, eller hvis man har 10 minutter ledig til å spille litt.

Et gjensyn med Desert Kingdom! (skjermdump; Sigve Solvaag)
Et gjensyn med Desert Kingdom! (skjermdump; Sigve Solvaag)

Hvis du er en fan av spill som GO titlene, Stephen’s Sausage Roll og kanskje Braid så er tror jeg dette  definitivt er spillet for deg. Jeg anbefaler det for alle! Spillet er tilgjengelig i fysisk kopi og digitalt på Nintendo eShop. Prøv gjerne demoen!

Sjekk også ut denne spillanmeldelsen av Mario Tennis Aces

På gjensyn! (skjermdump; Sigve Solvaag)
På gjensyn! (skjermdump; Sigve Solvaag)

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler