Marky pew pew wroom

Mile 22  tar for seg fortellingen om supergeniet/agenten James Silva og hans team som har fått i oppgave å frakte en indonesisk dobbeltagent over grensen til USA for å søke asyl der. Men de er ikke de eneste som vil ha tak i ham, det vil også  indonesiske myndigheter. De blir nødt til å frakte agenten på en 35 kilometers lang strekning til en flystripe for å sende ham avgårde, men alt går ikke etter planen.

Mile 22 har 15 års aldersgrense (foto: SF Studios)
Mile 22 har 15 års aldersgrense (foto: SF Studios)

Raskere enn lynet

Premisset for Mile 22 er i utgangspunktet relativt enkelt satt opp og klar beskrevet. Fokuset i denne filmen ligger ikke i et intrikat og dypt plott som du må bruke lengre tid på å forstå, det du ser er det du får. Filmen bikker knapt halvannen time, og kaster bort lite tid på å utdype karakterene vi møter eller historien. Dette fører til at seeren føler seg distansert fra karakterene, og det føles mindre vondt ut å se mindre karakterer forsvinne i løpet av filmen. Heller ikke hovedpersonen James Silva og hans partner Alice Kerr blir særlig introdusert for seeren. Filmen hopper raskt inn i action fra starten av, og holder deg fast i actionscener til slutten. Det er nærmest ingen pauser hvor filmen skifter tempo, og det kan føles ut som om du sitter på en kjelke ned en bakke uten bremser. Filmen hadde trolig hatt nytte av å roe ned tempo i enkelte sekvenser for å kunne bygge opp stemningen og utdype fortellingen.

Mile 22 har norgespremiere 7. september (foto: SF Studios)
Mile 22 har norgespremiere 7. september (foto: SF Studios)

Brutal action

Det som virkelig skinner gjennom i denne filmen derimot, er actionsekvensene. Til tross for at svært mye av kampkoreografien gjemmer seg bak voldsomt bruk av “shaky-cam”, hvor kameraet rister for å gi en dramatisk effekt, er det en god del gode actionsekvenser i filmen. Kreative bruk av våpen og andre tilfeldige gjenstander for å bekjempe motstanderne resulterer i scener med vold som får en til å grøsse. Iko Uwais gjør en god jobb med stunt, og stuntsekvensene hans gir på mange måter filmen et likt preg som filmen The Raid fra 2011, hvor Uwais også spilte. Ellers i filmen kan du se Mark Wahlberg i hovedrollen som James Silva, Lauren Cohan som Alice Kerr og John Malkovich som innsatsleder og sjef for gruppen.

Er dette en film for alle? Trolig ikke. Kan det være en film som passer for de som vil ha halvannen time med pur action? Helt klart. Filmen har norgespremiere fredag 7. september, og har aldersgrense 15 år grunnet store mengder nærgående og blodige voldsskildringer.

Siste podcaster

  • Ripley. Ronja Røverdatter og tøys
    Linnea, Mikael og Selma har Ripleymani, og snakker om tidligere filmatiseringer, før den nyeste Netflix-serien diskuteres. I tillegg får vi høre om den nye Ronja Røverdatter serien som også er på netflix. Er den bedre enn de gode gamle? Til slutt avslutter vi med en voksen kiss - marry - kill. Hvilken Ripley skuespiller er Linnea svakest for? Lytt, hør og nyt.

Anbefalte artikler