Musikalsk Godt & Blandet

NADB – Bastard Son

Med hardtslående riff og rusten vokal, legger bergensgutta i New Age Disco Boys ut på en pønkete musikkferd i nylåta deres Bastard Son. Her viser de klart hvorfor de er kongene av bergenspønk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/436047564″ params=”color=#00aabb&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Virkelig – Storbyangst

Med lett, poppete indie-rock, fyrer Virkelig i denne låten frem en vårlig og digg låt som setter vårstemningen der den skal være. Nordlandsgutta, som slapp sin første låt Cecilie i 2015 når de fortsatt bodde i Bodø, har kommet langt siden den tid, og synger her om hvordan det er å flytte til storbyen Oslo, en reise ikke bare geografisk for de, men også i modenhet. Disse blir det gøy å høre mer av.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/428543181″ params=”color=#323b3d&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hatchie – Sleep

Hatchies synthbaserte drømming kommer vel igjennom også i hennes nyeste singel Sleep. Med inspirasjon hentet ifra klassisk britisk shoegaze med en poppete vri, vet denne australieren å levere god musikk.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=icad1HjrmXs]

Molina (m/Late Verlane) – Hey Kids

Kanskje listens mest alternative innslag, leverer danske Molina i denne låten en artsy vri på moderne populærmusikk. Drevet av en noe utradisjonell synth, vil denne låten garantert gi deg et nytt syn på hva musikk faktisk kan være.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/430985958″ params=”color=#4f4c6c&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Larsiveli – Baby

Friskt ut av YGMGs nye prosjekt Vin & Rap, hvor Ask og Aron intervjuer ulike norske rappere over biodynamisk vin, kommer det også et samlealbum med tunes fra alle de ulike artistene de samarbeider med i anledning prosjektet. Første ut av disse er Larsivelis låt Baby, og med en digg miks av høykvalitets hip-hop og slacke rytmer, viser han hvorfor akkurat han er en rapper klar til å rule streeten.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=P5OY382Mfa8]

Futuro Pelo – On & On

Enkle riff og kreativt bakgrunnsstøy gir On & On en vibe som kan minne om tidlig Peter Bjorn & John. Med elegante tekster legger Futuro Pelo ned det som bare kan beskrives som lett indie på sitt aller beste.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/435948036″ params=”color=#4f4c6c&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Snail Mail – Heat Wave

Med god gitar og ekkoaktig vokal, er Baltimore-jenta Snail Mail tilbake med atter en låt, og etter å hørt gjennom denne, vil det ikke komme som noe sjokk at hun også er med på lineupen til årets Coachella. Hadde vi bare hatt cashen til å stikke dit selv.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-d91Qn8QUks]

 

Anbefalte artikler