Blå-punk, frihet og rusen i mellom

UKAS LÅT: The Mayblues – Modern Nocturne

26 år etter Nirvanas avsluttende kapittel er røyken fra eksplosjonen fortsatt utbredende; Modern Nocturne lukter nikkel og sigg dekket av et neo-noir filter. Trioen fra LA presenterer estetisk slow-rock i blues-stil, overlappet med Cobain-lignende grudge vokaler.

Pish – Freedom

Bergens egne Pål Vindenes sitt soloprosjekt leverer fortsatt solid indie-pop, i denne utgivelsen med groovy basslinje, flytende synth og kule gitar-riff. Vokalene hans er typisk indie; lyse, nakne og melodiøse. Singelen har lignende cover-bildet som de tre forrige: blir det nytt Pish album i 2020?

Wingdings – Sun

。・:*Norsk:・゚★, Psykedelika。☆*:・゚(ꈍ ꒳ ꈍ✿)*: elsker vi!! Den unge trioen fra Oslo lager spennende, rar, eksperimentell og ikke minst psykedelisk rock som du og vennegjengen kan transcendere til i Nygårdsparken. OBS! Konsumer på eget ansvar..

Swing, Angèle – S’en aller

Fransk trap sa du? Swing og Angèle er hver sine artister men med samme opphav, her i mørk emo-trap som popper. Franskmennene er kjent for å ha plettfri produksjon av elektronisk musikk, og S’en aller er intet unntak. Produktet er følsomt og ensomt, en hånd i mørket du kan holde mens du danser alene.

T51 – Drikkar

Bergensk trap sa du? Tematikken er typisk bergensk rap, men vi følger her en minimalistisk og eksperimentell beat som T51 rapper køddent over. Spørsmålet er om du må drikka for å svelge produktet, for det gjør i hvert fall T51.

LVSN – Strangers

Soliiiiiid house! Basslinja i denne kunne vekket meg fra koma, eller i hvert fall holdt meg våken mens jeg kjører fra Bergen til Oslo. Det finnes kanskje en million andre house-låter med samme tematikk og samme greie generelt, men det trenger ikke bety at du ikke kan fucke med denne låten!

KennyHoopla – how will i rest in peace if i’m buried by the highway?//

Hadde du også en emo-periode på barne/ungdomsskolen der du hørt på My Chemical Romance, Simple Plan og Green Day? KennyHoopla hyller den perioden, og kaster deg på nostalgiske følelser med emo-punk fra en nyere tid. Bølgene er varme og mørke, flytende og svevende, blodige og vonde. Lytt for en happy ride :’)

 

 

Anbefalte artikler