Spillelisten Uke 46

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Put Your Hands Up For Neo-Tokyo – You

PYHUNT er helt klart noe av det mest spennede Bergen har å by på for tiden. Den progressive popgruppen som er frontet av Njål Pauslberg slapp nylig låten You og vi i Studentradioen kunne ikke la vær å liste dette lille vidunderet av en poplåt som er proppet full av herlig synth. Låten er åpningen på bandets kommende EP Breaking Through som er ute på Nabovarsel 13. desember. Du får EPen kun digitalt noe som er litt skuffende for en vinylelsker som meg selv, men om resten ev EP’en er like vakker som You må jeg nesten bite i det sure eplet og skaffe meg den via Itunes.

 

2. Los Campesinos – No Blues – Avocado Baby

Seksmannsband Los Campesinos fra Cardiff, Wales er ute med sitt femte studioalbum  No Blues, oppfølgeren til Hello Sadness fra 2011. Platen er produsert av gitarist Tom Campesinos! og John Goodmanson (Death Cab For Cutie, Blondie, Bikini Kill). Dette er et band jeg nylig ble introdusert for og jeg ble øyeblikkelig bergtatt av vokalisten Gareth Campesinos! måte å spytte ut teksten på. Selv om barnekor er noe av det absolutt verste jeg vet fungerre det ekstremt godt i låten Avocdo Baby, kanskje fordi det er gjort såpass neddempet.  No Blues er definitivt en plate som kommer til å havne på en god del årets beste lister der ute og Avocado Baby er en låt jeg kommer til å spille helt til jeg går lei, hvis jeg noen sinne går lei da.

 

3. Farao – Tell A Lie

Tell A Lie er oppfølgeren til debutsingelen Skin, og er hentet fra Faraos kommende EP som slippes på Riot Factory tidlig neste år. Låten er som resten av EP’en spilt inn i Rekjavik og er produsert av Mike Lindsey fra bandet Tunng. Dette er en mørk og vakker poplåt med en lett vokal som svever over en søvnig atmosfære. Farao eller Kari Jahnsen som hun egentlig heter, er definitivt en dame vi kommer til å høre mye om fremover.

 

4. Blood Orange – You’re Not Good Enough

Etter å ha sluttet i bandet The Test Icicles begynte Devontè “Dev” Hynes å spille inn musikk som Lighspeed Champion, før han i 2011 skiftet navn til Blood Orange. Nå er han snart klar med ny plate, Cupid Deluxe, som slippes 18.november. Vi har tatt med en liten smakebit fra den kommende platen og kan konstantere at dette er herlig og funky musikk man ikke kan la vær å danse til.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/117750157″ params=”color=5f7095&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

5. MS MR – Dance Yrself Clean

MS MR (uttales Miz Mister) er en amerikansk duo som består av Lizzy Plapinger og Max Hershenow. Duoen fikk for alvor gjennombruddet sitt når de var så heldige å få soundtracket til traileren for tredje sesong av Game of Thrones. Nå er de klar med en coverlåt av LCD Soundsystem.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/117644935″ params=”color=99638d&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

6. I Know The Chief – Stay Colored

I Know The Chief er kjærlighetsbarnet til det tidligere indiebandet Passport. De beskriver musikken sin som Disco Jungle, eller en billig øyferie hvor en kid ved navn Tiki Tiki kommer med vodkafylte ananas på stranden. Dette høres kanskje ut som en merkelig beskrivelse, men man vil forstå at dette er ganske så passende med en gang man hører bandets ferskeste låt, Stay Colored. Dette er en låt som passer perfekt om man liker band som Two Door Cinema Club.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/118658322″ params=”color=659273&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

7. Broken Bells – Holding On For Life

Broken Bells er en amerikansk indierock gruppe som består av Brian Burton, best kjent som Danger Mouse, og James Mercer, vokalisten i The Shins. Holding On For Life er første singel ut fra duoens kommende album. Låten spilles i et langsomt tempo med psykadelsike funky beats og Mercer beviser at han behersker selv de lyseste toner. Det kan til tider høres litt ut som det er Barry Gibb fra Bee Gees som synger. Vi gleder oss til plateslipp.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/118528380″ params=”color=657792&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

8. The Thief – Modern Hearts Don’t Beat

The Thif beskriver seg selv somen gjeng med  frekke gutter som spiller i band sammen. Disse karene fra Arna er nå ute med singelen Modern Hearts Don’t Beat, en herlig poplåt som definitivt vil bli spilt på en god del fester i helgen. Last den ned gratis på urørt sine sider.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/118517777″ params=”color=414b87&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Du kan også få med deg forrige ukes spilleliste og lytte til tidligere listede sanger i Spotify-listen under.

Anbefalte artikler