Helt greit, men passer ikke helt inn…

Nintendo i 2017 har vært noe av det mest sjokkerende jeg har sett i spillbransjen de siste årene. Så lenge jeg kan huske har “vanlige” spill, typiske AAA-type-spill, og Nintendo aldri passet helt sammen. Nintendo-konsoller har av og til fått en “Call Of Duty”, “Assasins Creed”, “Batman: Arkham” eller “Mass Effect”, men det har aldri helt virket. Nintendo-fans vil ha Nintendo-spill, og resten av spill-verden er fornøyd med å ha AAA-spillene på Playstation, Xbox eller PC. Men, i 2017 forandret det seg. Vi ser nå tilbake på et år hvor de fleste store utgiverne har gitt ut relativt store spill til Nintendos Switch, og før året er omme har Switch allerede et av de beste spill-bibliotekene i nyere tid, ihvertfall etter min mening.

Ikke akkurat det vi forventet…

En av de mest overraskende utgiverne som kom på Nintendos side av banen dette året, var selveste Rockstar. Utvikleren som fortsatt melker GTA V-kuen for alt det er verdt, og som fortsatt selger milionvis av kopier, kom nå til Nintendo for første gang på mange år, og hva skulle de bruke som sitt debut-spill? L. A. Noire, såklart!… Vent, hva?

Modellene i spillet er ikke spesielt pene, men de er godt animert! (Skjermdump: John-Edvard Genius)
Modellene i spillet er ikke spesielt pene, men de er godt animert! (Skjermdump: John-Edvard Genius)

Jepp, spillet som fikk helt greit kritikk når det kom ut i 2011 (Ja, det er så lenge siden… Jeg føler meg gammel jeg også!) skulle bli Rockstars første spill på Switch. Så, hvordan gikk det. Tja.. Det er ikke dårlig, det kan jeg si!

Spennende historie!

L. A. Noire følger politimann Cole Phelps i hans arbeidsdag i krim-fylte Los Angeles, hvor ingen dager er like, og skurkene er overalt! I dette tredje-persons action-spillet må du kjøre, skyte, lete og forhøre deg igjennom flere spennende krim-saker! Dette gjøres igjennom flere forskjellige små gameplay-gimmicker, hvor den store vinneren er forhøringen. Det å sitte og analysere de du forhører, tenke på hvilke spor du har funnet, og plutselig fortelle at du ser igjennom løgnene dens, er utrolig gøyt, for det meste! Det er litt distraherende når du velger en reaksjon du trodde var relativt rolig, men Phelps nesten hopper ut av stolen med brask og bram, men det går som oftest greit!

Er det noe dette spillet gjør bra, er det Noir-følelsen! (Skjermdump: John-Edvard Genius)
Er det noe dette spillet gjør bra, er det Noir-følelsen! (Skjermdump: John-Edvard Genius)

Kultur-crash!

L.A. Noire er et helt greit spill, men den største tanken jeg sitter igjen med etterpå er denne: dette spillet passer ikke på Switch. I L.A. Noire handler det om å se det store bildet, å tenke igjennom hvordan researchet ditt kan bevise at den mistenkte er skyldig, og å observere måten den mistenkte oppfører seg når den blir forhørt, og dette er supert når man sitter godt plantet i sofaen, men i små spill-sessions på Nintendo Switchen, som er hvordan jeg føler konsollen presterer aller best, taper spillet seg veldig, da dette spillet krever at man ser “hele bildet”, hvis dere skjønner.

Konklusjon

L. A. Noire er helt greit på Switch, men dette er nok et av de få spillene du faktisk mister noe av hvis du spiller det på denne konsollen. Hvis du har et annet sted å spille dette spillet, ville jeg heller gjort det der, og ikke fyllt Switch-minnet med noe “helt greit”, når det faktisk er mye annet fantastisk å spille på Nintendo Switch!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
    Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler