Mario Kart + fotball = sant

Da Rocket League plutselig dukket opp som et gratis spill på Playstation Plus sommeren 2015, tok det over verden en liten stund. Det lille, rare spillet hvor man spilte fotball med biler og hadde fokus på online multiplayer, er fremdeles populært i flere armer av spillkulturen! YouTubere, e-sportbevegelsen og casualgamere er alle fortsatt oppslukt av Rocket League. Når Nintendo snek ut annonseringen om at Rocket League skulle komme på Nintendo Switch, ble det ikke akkurat tatt imot med bulder og brak, mer en stille applaus. Likevel var ingen i tvil om at hvis dette ble bra, hadde Nintendo Switch atter et kvalitetsspill i katalogen sin.

Når man begynner å lære seg å fly i Rocket League, åpner en helt ny verden seg! (Pressefoto: rocketleague.com)
Når man begynner å lære seg å fly i Rocket League, åpner en helt ny verden seg! (Pressefoto: rocketleague.com)

Avspark!

Rocket League for Nintendo Switch har flere likheter med Rocket League. Når du åpner spillet, ser det enkelt og greit veldig likt ut som de andre versjonene av spillene. Den eneste forskjellen er grafisk, hvor det er relativt merkbart at grafikken har blitt degradert for å kunne holde en stødig 60-frames i sekundet framerate. Dette har for det meste virket, ettersom den eneste gangen frameraten sank var da man fikk previewe flere biler i rask rekkefølge. Bortsett fra det har Rocket League alle kjente funksjoner, moduser og også mikrotransaksjoner, slik som i de andre versjonene av spillet. Man kan dermed si at Rocket League er det det pleier å være, men hva er egentlig det?

Manøvere som å booste, hoppe, skrense og rulle i luften gjør spillet komplisert å lære seg fullstendig.

Øhm… Frispark? Hands?

Rocket League er en blanding av en typisk Kart-racer, og fotball, hvor du skal klare å få ballen inn i motstanderens mål før motstanderen skyter ballen inn i ditt mål. Dette høres relativt simpelt ut, men spillet er alt annet enn enkelt. Rocket League inneholder avanserte nyanser som gjør at en kamp mellom to talentfulle spillere ser mer ut som et jagerfly-show enn en fotballkamp. Du kan nemlig booste, hoppe, skrense og rulle i luften – “DO A BARREL ROLL!!”. Alle disse manøvrene gjør spillet utrolig komplisert å lære seg fullstendig, men utrolig tilfredsstillende når man får til å fly igjennom banen, og skyte ballen inn i målet.

Les også: Det verste jeg har spilt i år

Rocket League for Nintendo Switch er utrolig kjekt lokalt. Jeg satt og jobbet med noen venner på en skoleoppgave, og etter at oppgaven var levert tok jeg opp Switchen, og vi spilte noen runder Rocket League. Dette er noe jeg elsker med Switchen i seg selv, og Rocket League er et fint tillegg til katalogen.

Du trenger ikke like fotball for å like dette spillet!

Det ser litt kaotisk ut, men det værste er at begge bilene på dette bildet mest sannsynlig har full kontroll på hva de driver med! (Pressefoto: rocketleague.com)
Det ser litt kaotisk ut, men det verste er at begge bilene på dette bildet sannsynligvis har full kontroll på hva de driver med! (Pressefoto: rocketleague.com)

Konklusjon

Liker du Rocket League, eller søker etter et spill du kan bruke mange timer på å bli virkelig god i, som er utrolig kjekt både online og lokalt? Da er Rocket League tingen for deg! Og tro meg, du trenger ikke å like fotball for å like dette spillet! Personlig liker jeg ikke fotball, men jeg ble likevel utrolig sjarmert av Rocket League!

Les også: En konstant, stigende kurve!

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler