Repetitiv spøkelsesjakt

 

Noe mystisk er på ferde i dette hotellet. (Skjermdump: Mathias Løvvik)

Deilig sceneskifte

I motsetning til de forrige spillene I serien, befinner vi oss ikke I ett herskapshus lenger, men på ett flunkende nytt hotell, ett friskt pust som serien har hatt godt av. Hotellet er nemlig ikke bare en kul setting rent tematisk, men gjennomføres også veldig godt av skaperne hjemme hos Nintendo. Den polerte 50-talls stilen gjør seg godt både som solfylt og hyggelig hotell på begynnelsen av spillet, men føles også passe skummelt for både barn og voksne når natten senker seg.

Hotellet kan også påberope seg hele 15 etasjer, som alle fungerer som sitt eget “level” gjennom spillet, og hver etasje har sin helt særegne stil. Med alt fra ett forlatt Hollywood set, til en egyptisk pyramide byr Luigis mansion 3 på mye godt for øyet, som ser spesielt bra ut på Nintendos første HD konsoll.

Gooigi i action! (Skjermdump: Mathias Løvvik)

Støvsug din vei til seier

Dessverre for Luigis mansion 3, er ikke ett videospills eneste oppgave å se bra ut. Det skal også underholde og utfordre spilleren gameplay-messig. Her synes jeg nok at Luigis mansion ligger litt etter, selv om utforskningen av hotellet og dets forskjellige etasjer er underholdene nok de første timene, blir det noe repetitvt lengre utover i historien. Man får heller ingen nye verktøy eller våpen å leke seg med jo lenger man kommer. Og selv om enkelte av puslespills oppgavene blir noe vanskeligere, er det ikke særlig utfordrende for en voksen gamer av mitt kaliber. Noe som kanskje er like greit etter som at spillet stort sett er markedsført mot barn og unge.

Noe gøy kan man selvfølgelig ha det gjennom spillet, uavhengig av hvor svett man er. Blant annet dukker Luigis gørrete venn “Gooigi” opp igjen, etter å ha blitt introdusert I seriens 3DS tittel, noe som åpner opp for både flerspiller muligheter og nye måter å løse oppgaver og slåsskamper på.

Som vanlig venter det også ett sjefsspøkelse på oss på slutten av hver bane. Disse slåsskampene kan være utfordrende nok til at selv den mest selvsikre “gamer” må se seg slått i ny og ne. I tillegg ser de jo som alltid ekstremt pene ut.

 

Spøkelser har besatt dette pianoet…Skummelt! (Skjermdump: Mathias Løvvik)

Familiemoro!

I kjent Nintendo stil, er ikke historiemodusen det eneste å kose seg med her, Luigis mansion 3 kommer komplett med flere flerspillermoduser som er gøy for både store og små. Her kan man enten spille mot hverandre og konkurrere om hvem som klarer å samle flest poeng ved å denge forskjellige typer spøkelser I bakken for så å suge de opp i den patentere Poltergust-støvsugeren til Luigi. Her støttes alt fra 2-8 spillere.

 

Hva kan skjule seg bak denne døren? (Skjermdump: Mathias Løvvik)

 

Konklusjon

Dessverre synes jeg ikke Luigis mansion 3 møter alle forventinger når det kommer til historiemodus og varierende gameplay. Om dette er fordi jeg blir eldre og forventer en viss standard når det kommer til spillene jeg spiller er nok ikke helt godt å si, men jeg tror nok at jeg hadde hatt mer tålmodighet med spillet dersom jeg fremdeles var ung og sprek. Kontrollene kan til enkelte tider være frustrerende med spaker som skal dras i både den ene og den andre retningen samtidig som det skal trykkes samtlige knapper på kontrolleren. Det er derimot ikke til å legge skjul på at spillet ser nydelig ut -Og det er nok dette som redder Luigis mansion 3, hvert nivå er en fryd for øyet og sjefskampene er ikke akkurat fæle å se på de heller. Har du barn eller småsøsken du ønsker å så ett lite gaming frø I er dette en spillopplevelse som gjør seg ypperlig til akkurat dette!

 

 

Siste podcaster

 • Spillmagasinet After Dark
  I denne bonusepisoden får dere et innblikk bak kulissene når Spillmagasinet står i studio. Vi advarer mot moroheter og andre eskapader egnet for publikum.
 • Spillmagasinet: En noe kaotisk retur til normalen
  Spillmagasinet er tilbake etter en god pause, og har mye å ta opp. Priser, nyheter og Nintendo er bare noen av tingene som blir diskutert i denne berg- og dalbanen av en episode! I studio: Ole, Benedikte, Carl Eirik
 • Spillmagasinet: "Du Spiller Som ei Jente" - Toxicity i Spillmiljø
  Velkommen til en litt annerledes episode av Spillmagasinet. Gjennom gode diskusjoner, en spørreundersøkelse og et intervju med Spillhuset i Bergen, setter vi fokus på hvordan dagens spillmiljø blir oppfattet, og hva vi kan gjøre for å gjøre det til en mer sikker og inkluderende arena for alle som liker spill. I studio: Benedikte, Carl-Eirik, og Agnar Spesielle gjester: Marielle Graave og Tobias McLeman
 • Spillmagasinet: Halloween Spesial
  MUAHAHAAA, 'tis the season for spooks and spoofs! Vær forberedt på en del skremmende innhold blandet med en god del moro og latter når Spillmagasinet oppsummerer en lokal spillmesse, finner ut at man helst ikke bør teste hvor modig man er, samt en diskusjon mellom hva som er best å gjøre i et gjensokt hus: finne spøkelser,eller å rydde søppel? I studio: Agnar, Ole, Carl-Eirik, og Kristian Gjesteopptreden: JOhannes
 • Spillmagasinet: Spider-Man - Både nytt og gammelt
  Ole og Carl-Eirik slipper Johannes ut av sitt både metaforiske og fysiske bur, og lar han snakke i vei om Spider-Man 2. Vi snakker også om våre tidligere opplevelser med Spider-Man spill, samt en dæsj Mario Wonder og Guitar Hero. Nyt episoden!<3 I studio: Ole, Carl-Eirik og Johannes

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler