Mamma mia, så koselig dette var!

Begynnelsen av “Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser´s Minions” er som følger: Peach blir frastjålet stemmen av noen skurker. Toad ser etter Mario for å få hjelp, og løper med et uhell inn på badet til Mario mens han er i dusjen. Toad løper forskrekket ut, og får etter hvert med seg Mario og en lett nervøs Luigi til Peach sitt slott, hvor Bowser prøver å kidnappe Peach (again). Mario og Bowser slåss, men da Bowser finner ut at Peach har mistet stemmen, og den er byttet ut med eksplosive utsagn, vil han ikke lenger kidnappe henne. Han ber heller Mario finne stemmen hennes, så han kan kidnappe henne senere. Mario drar for å finne stemmen til Peach, og transportmiddelet er Bowser´s store, fete bil.

Slik starter eventyret.

Noe av det mest sjarmerende jeg har spilt i år

…hvaforno…?

Underholdt, smilende, men litt forvirret? Jeg også! Dette er en oppusset-versjon av Gameboy Advance spillet med sammen navn, pluss et ekstra spill, og noe av det mest sjarmerende jeg har spilt i år! Det skal også nevnes at jeg ikke spilte originalen. La oss se på hva denne pakken har å by på, ved å først se på hovedretten; “Mario & Luigi: Superstar Saga”.

(Pressebilde: Nintendo)
(Pressebilde: Nintendo)

“Mario & Luigi: Superstar Saga” er et tur-basert rollespill-eventyr hvor du kontrollerer de kjente italienske rørleggerbrødrene Mario og Luigi, i atter et eventyr hvor de må redde prinsesse Peach fra onde krefter. Dette høres egentlig ganske stereotypisk ut, spesielt for Mario-serien. Spillet har derimot noen fordeler; størst av alle at spillet vet hvor stereotypisk “Mario” historien er, eller ihvertfall begynner den slik. Relativt raskt tar historien noen vendinger som ikke vil bli husket som en av de beste RPG-historiene i manns minne, men den er uansett en god, underholdende historie som fikk meg til å le høyt flere ganger.

3DS_MLSSS_E3-2017-SCRN_02
(Pressebilde: Nintendo)

Spillet er som nevnt tidligere et tur-basert RPG, men selv om dette spiller kommer fra Nintendo, er det ikke like simplistisk som basic-mekanikken i spill som Pokèmon! Nei, i dette spillet er du ikke ferdig når du har trykket på angreps-knappen, da har runden bare såvidt begynt! Det er nemlig slik at når Mario, Luigi eller begge to sammen angriper fiendene, må du trykke på rett knapp til rett tid for at rett italienske rørleggerbror skal slå, hoppe, sparke eller snurre rett fiende til rett tid! Dette er et element som gjør at kampsystemet ikke blir kjedelig, selv om jeg skal inrømme at jeg av og til skulle ønske at jeg kunne gjøre de små “inni-mellom”-kampene mot tilfeldige fiender litt raskere ved å unngå “rytme-hoppingen”. Dette er ikke verdens beste kamp-system, men det er unikt, og virker godt til spillets konsept, som er å kontrollere Mario og Luigi sammen.

En modig liten Goomba!

Med i denne pakken får man også Bowsers Minions. Dette er en hyggelig liten overraskelse. Her får du en blanding av RPG-systemet fra hovedspillet, og et krigs-strategispill. Dette gameplayet, ikledd i en historie hvor en av de minste, svakeste og dummeste hjelperne til skurken Bowser sterkt motvillig blir leder for en rebell-gjeng, er utrolig sjarmerende. Det ble en fin distraksjon når jeg begynte å bli smålei av hovedspillet.

3DS_MLSSS_E3-2017-SCRN_08
(Pressebilde: Nintendo)

Presentasjonen av dette spillet er mesterlig! Grafikken minner om en blanding av New Super Mario-stilen, og mer klassisk tegneseriestil, og det ser fortreffelig ut. Animasjonene til Mario og Luigi, kombinert med de klassiske replikkene levert av Charles Marinet, bør nevnes spesielt her. Musikken er god, men den er ikke like ikonisk som tradisjonell Mario-musikk. Det er kule sanger, men de fleste var ute av det ene øret rett etter at det gikk inn i det andre.

Anbefales på det sterkeste

Dette spillet er en godt laget, solid, koselig, og relativt kort RPG i Mario-universet! Jeg vil anbefale dette spillet på det sterkeste! Det eneste problemet er at det sitter fast på 3DS…

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler