Spillelisten Uke 17

UKENS LÅT: The Subherbs – Dad Rock

Da været her i Bergen kan være ganske trasig til tider, er det fint det finnes band som The Subherbs som spiller musikk som tar deg til varme tider og sand mellom føttene. Rett og slett et deilig stykke surfrock, som din far mest sannsynlig får deja vu av. Dad Rock er en del av albumet  Life is A Hobby som kom ut tidligere i år. Anbefaler å sjekke ut hele greia og tørke støv av surfeferdighetene dine fra den ene gangen du surfet.

 

Ane Bjerkan – Cherry Blossoms

Ane Bjerkan slapp denne singelen på fredag på Cafe Mono i Oslo. Vi må si at vi likte låten veldig godt, og fikk noen konnotasjoner til Bjørk. En veldig fin låt med et veldig fint lydlandskap, og en flott vokal. Ved siden av denne singelen følger det også med en musikkvideo som virkelig er verdt å sjekke ut.

Ankathie Koi – Black Mamba

Tok vi akkurat en tur tilbake til 80-tallet? Det var i hvert fall det vi tenkte da vi hørte denne låten. Starten kan minne bittelitt om Funky Town av Lipps Inc. Ankathie er fra Wien og serverer oss her et godt stykke 80-talls nostalgi, selv om ingen i Trigger hadde sett dagens lys i dette glade tiår. Her er det også en ganske funky musikkvideo.

Nick Hakim – Green Twins

Enda et flott stykke musikk på denne ukens liste. Green Twins  er en låt som kan gi konnotasjoner til mange artister, men som samtidig er unik i seg selv. Med en silkemyk vokal og et diffust lydlandskap, tar Nick Hakim deg med på en reise. Kanskje på tvers av USA fra østkysten til vestkysten? Du får høre og bestemme selv.

Beglomeg – Vota Ferriomi ’17

Beglomeg er et av de sterkeste livebandene i Norge, og det kan vel sies at de presterer godt på fysisk og digitalt format. Vota Ferriomi ’17 er den første låta ut på deres Dick 2, Very Bæd! som er en del av “Beglomeg Compac Dick Collection”. Denne låten er en spennende instrumental, og det er verdt å nevne at den var soundtracket i SKAM, sesong 2 i episoden “Du tenker bare på William”. Mye gøyale ting på Very Bæd!, blant annet en fotballsang, sjekk det ut.

Shadowgraphs – Space Medusa

Det finnes få ord som kan beskrive min begeistring for denne gruppen, og nå har de kommet med album :) Låten er nummer tre på debutalbumet Venomous Blossoms, og følger opp de tendensene vi hørte i låten Countryside som vi listet tidligere i år. Det skal sies at det kanskje minner litt om Tame Impala, men jeg vil tørre å påstå at Shadowgraphs er litt tøffere (hihi). Legg merke til den hårete basslinjen litt uti låten, så kanskje du kan bli litt enig med meg? Uansett, vi trenger ikke å slåss om det.

Sunshine Reverberation – Be A Baby

Ah, enda mer godsaker fra nord. Tromsøbandet slapp akkurat sitt debutalbum, som kan sies å være et must å høre for alle som har et kjært forhold til psykedelia og kraut. Riffet i Be A Baby er suggerende og på mange måter tidløst. Ta en lytt og du vil forstå hva jeg mener.

PEACE!

Anbefalte artikler