Spillelisten uke 47

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vekas Låt: Hjerteslag – Crazy October

Hjerteslag er eit av de bandene frå Bergen som lenge har bada i skuggen til andre meir profilerte poprock band som Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen. Bandet var også ganske nylig nær kollaps, men nå har de funne tonen igjen og kommer her med eit av årets beste album. Låta Crazy October åpner albummet “Vannmann86” med ein herlig energi og eit nivå som er høgare enn nokon gang.

Boy Pablo – Ur Phone

Når du lager ein liste over unge talent som viser igjen og igjen at dei kan lage unik og bra musikk, blir lista ganske liten. Boy Pablo frå Bergen, med 17 år gamle Pablo Muñoz i fronten er eit av desse bandene som klarar det få kan. Låta “Ur Phone” er ei av dei beste til nå, og etter ein fantastisk opptreden på Vill Vill Vest har bandet ein utrulig lys utsikt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/292049514″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Dårlig Vane – 71

I løpet at året som var har Dårlig Vane sementert seg som Bergens mest låvande rap duo. Singlene “Gikk i Bakken” og “2 Blå” har begge klatra høgt opp på listene landet over og er perfekte til fester med trøkk i. Albummet med samme namn som låta, er nå ute og visar at dei kan produsere musikk som konsistent leverer.

Injury Reserved – All This Money

Mange seier at rap er blitt ein oppskrift som du må følge for å bli stor. Du må liksom ha ein viss stil og bruke de samme elementene som alle dei andre. Injury Reserved beviser at dette er ikkje er tilfellet. Låta “All This Money” er ein fantastisk original og ikkje minst morsom låt som bryter normene. Om eg måtte putte penger på kven som blåser opp i 2017, hadde eg solgt alt eg eigde og satsa på trioen frå Arizona.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/289249540″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Clarence Clarity – Vapid Feels Are Vapid

Om du nettopp har gått gjennom ett vanskeligt forhold og tenker “om eg bare kunne gå tilbake i tid og advare meg sjølv”, er dette låta for deg. Clarence Clarity er ein Britisk songskrivar og elektronisk artist som blir beskrive som “funk played by a swarm of bees” av The Guardian. Verdt å sjekke ut om du ser etter litt alternativ musikk!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fmO0H0N9yXc]

Wayra Taqui og Pinkfade. – Minabo

Wayra Taqui er ein person med mange sider. Han er trommeslager for Izabell, Backup/DJ hos KriminellKunst og rapper hos Wavy Collection . Det er i sistnevnte han virkelig får plass til å skinne. Låta er laga i lag med Pinkfade. og fanger virkelig ein goovy stemning.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/294234741″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kaja Gunnufsen – Årets Beste Fest

2016 har vore ett fantastisk år for Kaja. Hu slapp nå i høst sitt andre album “Ikke Tenk På Det” som er det beste albummet til nå. Tekstane er enda meir rett fram og ironiske. Dette er Kaja på sitt beste, og hu etablerer seg fort som norgest friskeste artist.

Anbefalte artikler