Respekt må fortjenes, ikke bare gis bort

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dette er idéen bak NRKs nye nettseriesatsing P3 tar saken. Dokumentarserien tar for seg en rekke forskjellige saker og denne gangen ble søkelyset satt på nettmobbing. Episoden satte følelsene i sving hos Studentmorgen, og det ble en nokså engasjert prat en tidlig torsdag morgen.

Netthat har blitt mer og mer hyppig, og som Leo Ajkic forteller i dokumentaren har en av fire unge opplevd mobbing på nett. Ajkic snakker med tre unge som har blitt utsatt for netthat og nettmobbing, men episoden kommer med en liten vri. På slutten av episoden intervjuer Ajkic en som driver med netthat i form av å dele nakenbilder og private bilder av norske jenter. Studentmorgen syns det var svært interessant og provoserende å høre hva vedkommende hadde å si.

Reaksjoner

Rebecca var fast bestemt og provosert over måten den anonyme personen oppførte seg på, mens Henriette mener at man må vise varsomhet på nett, for å opprettholde ytringsfriheten. I løpet av episoden forteller han blant annet at jo raskere han får et nakenbilde, desto mindre respekt har han for jenta.

-Respekt må fortjenes, og ikke bare gis bort

Ruth forteller at det ofte settes lys på hvordan ofrene har det i slike situasjoner, men at det var veldig interessant å se det fra netthaterens perspektiv. Den anonyme personen mente at det var mange urettferdigheter rettet mot menn i samfunnet som gjorde at han reagerte på denne måten.

Vil du høre mer om samtalen gjengen hadde i studio, lytt her:

Anbefalte artikler