INDIEFEST anbefaling

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ordet festival har en liten stressfaktor over seg noen ganger. Det å få ting til å gå opp, er ikke alltid bare-bare. Sile ut det beste av det beste, for å få med seg det som trigger deg mest. Man må rett og slett ta valg over hva man skal nedprioritere, med tanke på at det oftest er overlapping med konserter. Indiefest som arrangeres på Landmark i helgen er en tredagers festival, der du faktisk får med deg alle konsertene (om ønskelig). Fra fredag til søndag er det duket med en hel rams av artister som har føtter innenfor den enorme sjangeren indie. 

Jeg satt meg ned her og ønsket å skrive en liten anbefalingsgreie for å sørge for at du ikke glemmer å skaffe deg billett, og hvis du ikke orker selv å granske bandene gjør jeg det gjerne for deg! Da jeg begynte å skulle velge meg noen å skrive om, kom jeg frem til at det ikke var vits i å velge. Er det mulighet for å få med seg alle bandene, så er det nettopp det som er på agendaen. Hvorfor velge når du kan slippe? Tenker nå jeg.

Húm

Bergen har sine sjarmerende særpreg innenfor musikken som går igjen i flere band. Vil tørre å påstå at det er to band i byen her som har utfordret sitt publikum til det optimale. Det ene er 9 grader nord, det andre er Hùm. Med sine hele seks musikere utgjør de ett enormt høyt musikalsk nivå, som er en sjelden vare. Hvem elsker ikke blåseinstrumenter liksom. Det er også deilig å vite at det ikke bare er Sigur Ròs som synger på morsmålet. Tror Hùm vil bidra til å ekspandere og utfordre oss som lyttere i tiden fremover.

Odd Loves To Dance

Hele pakken her skriker indierock. Det avslappede og personlige bandnavnet, joviale oppdateringer på sosiale medier og vedder en dumle på at de digger å danse. De tre guttene kommer mest sannsynlig til å få sitt publikum til å sone ut, med sine flytende og drømmende melodier. Det blir spennende å se om de klarer å få liv i rockefoten og at vi får vite hvem Odd er, for jeg tror vi har felles interesser ;)

Great People

Det er ikke lenger siden vi i Trigger bet oss merke i Great People. Vi listet deres nyeste utgivelse This Future rundt en ukes tid siden. Det er ikke mye som gjør oss gladere enn å kunne få oppleve de nydelige låtene som vi tar inn på spillelisten live. Glede. Slik de annonserte selv på nettsidene deres, blir det deres debutkonsert i Bergen, noe som jeg er ganske sikker på at vil bli godt tatt imot. Det er tross alt en populær arena med den drømmende indien.

Junk Machine

Igjen, dette med spillelisten vår. Vi har prøvd å følge litt med på de bandene som vi lister, høre hvor de ender opp. Det er omtrent ett år siden vi først listet Junk Machine. Stille var det i en lang periode, men nå er de tilbake for fullt. Etter å ha blitt megaimponert under deres opptreden på Vill Vill Vest, er det ikke å legge skjul på at vi gleder oss like mye (om ikke mer) til helgens gigg. Håper de disker opp med like underholdende visuals og leker med lys og bilde. Det er noe de mestrer og det er en fryd å se på.

Blood Forest Family

Ofte i denne sjangeren har det blitt en lett utvei for noen å bruke dette med grøtete vokaler.. Gjengen fra Tromsø bruker stemmen for det den er verdt og det krediteres. Det er alltid nydelig å få servert nydelig vokal. Blood Forest Family er jordnær indiepop. Jeg gleder meg enormt mye til å se hvordan de bruker scenen, det er nemlig seks stykker som utgjør bandet. Ser for meg at det blir uventet fot-vrikking, vugging og smilende ansikter å finne under denne konserten. Gleder meg.

KAPPEKOFF

Dansbar musikk fra hovedstaden. På Landmark. Håper de får spilletid litt sent på kvelden, ser for meg at det vil bli meget bra dansegulv under Kappekoffs gigg. De er snart album-aktuelle, og det er vi enormt spente på. Det er manglende med disco fra landet vårt. Bookingsansvarlig(e) på denne festivalen har vært enormt flinke på å skape ett variert og sprettent (er det lov å si?) program på kvelden. Kappekoff blir garantert å skape vaffelrøre på dansegulvet (ikke bokstavelig, eller..?).

Johannes Holtmon

Vi i Trigger er veldig glad i Johannes Holtmon og kjente at vi ble veldig glade når vi så at de skal spille under helgens baluba. Vokalist og mannen bak selve bandet kunne lett vært lillebroren til Odd Nordstoga. Absolutt en av de konsertene som vi vet at det vi får servert er prima greier.

Peter Estdahl

En av de rolige tilskuddene til festivalen er Peter Estdahl. Det er noe med den stemningen som kan komme ut fra så konsentrert musikk. Peter Estdahl vil jeg tro er en kunstnersjel av få. Det er veldig lett å sone ut  med musikken på anlegget hjemme, men er spent på hvordan det vil bli live. Jeg har meget troen på at dette vil være ett fint tilskudd til kvelden.

boy pablo

Jordnære og ydmyke boy Pablo har som mange andre indiefest-aktuelle vært favoritter hos oss i land tid. Under vår forrige utesending av Kulturelle Toner var boy Pablo med ett spontant venne-oppmøte som band en av tre som spilte en liten gigg. Det gjenspeiles i musikken at det er mye ydmykhet og forsiktig tråkking fra boy Pablo. Han har virkelig vært enormt aktiv den siste tiden, og det ikke uten grunn. Alle vil få med seg ham. Håper det blir skikkelig høstvær i helgen, slik at boy Pablo kan forvirre oss med sine sommerlige vibber. Blir fett.

DJ Simon Alejandro

Rart å tenke over at det kun er en rapartist som er å finne på programmet. Ettersom Bergen har fått litt stempel på seg for å ha enorm stor vekt på akkurat dette med hiphop. Simon Alejandro er en rapartist med stolen jekket ned fire hakk. Han har en veldig avslappet måte å rappe på, og det får hjernen min til å gå enormt tregt, som er veldig fint i visse settinger. Det er et nydelig tilskudd til ett program bestående av mye indiepop/rock. Etter konserten skal Simon Alejandro holde stemningen oppe på Landmark, og bringe oss inn i de sene natt-timene.

 

Som sagt, anbefalingen min til deg er å gå på alle tre dagene, få med deg alle disse fantastiske artistene. Det er ingenting du bør gå glipp av. Det vil også bli DJ og garantert dansegulv etter konsertene. Da kan du få med deg Living, DJ Pelè og ikke minst Granbars DJ´er.

Vi sees på Landmark faktisk. Null chill.

 

Anbefalte artikler