Vill Vill Vest : torsdagsanbefaling

This content has been archived. It may no longer be relevant

Som vanlig jobber folka i Trigger hardt for at du skal få med deg det beste av det nye som rører seg i musikkverdenen. Jeg (Unni), er ny i triggergjengen og gleder meg over helt nye Vill Vill Vest som kan liste med en bredt spekter av lovende og ikke minst lokale artister. Blant navn som er listet tidligere i radioen kan Marinius, Sløtface, Tirades, Strange Hellos, Electric Eye og Apothek nevnes. Med tanke på den gode promoen festivalen har kjørt er det grunn til å tro at dette blir en suksess til å gjenta. Følg min introduksjon og begynn å glede deg til slutten av uken du også!

JUNK MACHINE

Scene: Landmark

Når: 23:45-00:15

Hva ser jeg? Jo, jeg ser et par mystiske, skjeggete og solbrille-bekledte rockegutter, og for meg er det nok til å stille meg opp på Landmark med my girls i god tid før klokka 23:45 på Torsdag for å sikre meg plassen foran scenen og vente på at Junk Machine skal komme å redde meg fra min kjipe tilværelse.
Vil ikke være sexistisk, så må tilføye at bandet nettopp har sluppet ny singel- «Starchild» (listet av oss denne uken), så uansett om det blir denne eller mannfolka som vil komme til å gi deg stjerner i øya er det god grunn til å dukke opp på konsert for dette tror jeg blir spennende. Dette også fordi disse, om vi skal tro bandet, ikke er noen «vanlig» rocketrio. Her har det tydeligvis blitt smelt sammen en hel del greier; bandet gir seg selv sjangernavnet Internet-Songs/Black Glam, noe jeg ikke skal forsøke å gi en beskrivelse av her, dere må rett og slett finne det ut selv. Men fra hva jeg har hørt (og sett) er det rett og slett bare herlig- disse gutta oser av energi.
Dessuten kan disse også skryte av å ha spilt sammen med Unknown Mortal Orchestra og Kurt Vile navn som dere sikkert har fått med dere og som jeg personlig er stor fan av.
Sjekk ut musikkvideoen til Starchild under og så sees vi på Landmark. Er overbevist om at denne konserten kommer til å ha høyt musikalsk nivå.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ziEq1KM2_ws&w=560&h=315]

MISS TATI

Scene : Østre

Når: 23:15-23:45

Denne rå damen spres det lovord om fra fjernt og nært for tiden og kan blant annet skryte av å ha blitt omtalt i både «The Guardian» og «The Times». I det siste har hun spilt på en rekke scener rundt omkring, sist gang på Øyafestivalen. Denne gangen vil den trekulturelle artisten (hun har vokst opp i Bergen men har røtter fra både Angola og Portugal) opptre på Østre, hvor man kan regne med at hun bringer med seg solen og beatsene som kan være akkurat det du trenger dersom du er som jeg- litt trøtt og sliten av høsten og regnet her i Bergen. Med låtnavn som «Be Free» og «Shakedown» og en miks av både soul, RnB, hiphop og funk til en aldeles uimotståelig blanding, inviteres vi til å slippe alle våre bekymringer og bare … danse! Som vi alle vet er dette den beste terapien for så godt som alt, og hvis du ikke har prøvd det før anbefaler jeg deg det på det varmeste (ta det fra en som har studert årsstudium i psykologi). Du kan jo for eksempel, mens du står der blant publikum, meget stille for deg selv dedikere en låt til et problem, for eksempel Miss Tatis «Shakedown» til han eller hun som var så kjip å dumpe deg eller «If You Feel» (min personlige låtfavoritt) til eksamensangsten. Så rister du løs på alt du har mens du tenker på dette og sørger for å dryppe litt svette på alle andre som også kunne trenge en oppfriskning. Værsågod for det.
Så altså, hvis du har noe du trenger å danse av deg, eller bare føler deg litt down, kan jeg altså love deg at Miss Tati vil få deg til å gi deg hen- og til å se regnbuer igjen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-dYlWPmjkcw&w=560&h=315]

 

HESTER V75

Scene: Klub Kok

Når: 00:00-00:30

Hester V75 består av fire gutter og er enda en rapgruppe fra Bergen, men vet dere hva, ingenting gjør meg lykkeligere enn hiphop på klingende bergensk. Ikke du heller sa du? Sjarmtroll fra Bergen er noe man aldri blir lei av og jeg setter også pris på at de også bringer inn noe nytt her og der, samtidig som de fanger Bergen med sin avslappende rap-sound. Dette lett å like- gruppen har imponert før, blant annet på Bylarm i Oslo. Gruppen har for øvrig opplyst om på Facebook om at dette blir deres siste konsert for i år, så her er det bare å gunne på, ta på seg sneakersene og løpe til Klub Kok på Torsdagskvelden. Kan garantere baluuuuba-stemning.
Hest=Fest. Enough said.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dTt3qQ5w4yY&w=560&h=315]

STRANGE HELLOS

Scene: Hulen

Når: 23:45-00:15

Wow, hva er dette for noe? Det er Strange Hellos! Dette bandet er sammensatt av flere interessante individer fra ulike bakgrunner. Faktisk har de alle hvert sitt Bergensband, blant annet Lumikide og O. Martin som også skal opptre på Vill Vill Vest. Resultatet er fantastisk indiemusikk med drømmende vokaler, akkurat slik jeg liker det. Dette gir meg lyst til å gynge fra side til side med den ene hånden rundt en kald øl og den andre dansende i været- hvilket er akkurat det jeg skal (noe du også bør gjøre).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/265468943″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

VERDENSROMMET

Scene: Kvarteret

Når: 00:30-01:00

Arh, verdensrommet. Her er det i hvert fall noen kommende stjerner (hehe).
Kan ikke love at du vil få svar på alle universets mysterier, men hvis du drar vil du bli kjent med ikke mindre enn fem flotte karer fra Skien som har et imponerende variert og spennende lydbilde og tekster som et ungt publikum kan kjenne seg igjen i. Blant dem som har skrytt av bandet er allerede godt etablerte Sondre Lerche som har som sin personlige favoritt, låten «Nytt» fra 2012- for øvrig en av mine favorittlåter også. Fra 2016 finnes også singlene «Gi meg alt» og «Aldri igjen» som viser hvordan bandet har utviklet seg siden den gang.
Dette er personlig et av de bandene jeg gleder meg mest til i løpet av festivalen, og jeg anbefaler på det varmeste at du også tar turen! Det er god grunn til å tro at dette bandet vil fortsette sin blomstring etter festivalen, så sørg for å få dem med deg!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2_kej2dQO4Y&w=560&h=315]

 

Dette er ett vidunderlig tilskudd til Bergen by! Vi har lengtet lenge etter dette i den musikalske byen vår. Byen er proppfull av musikkinteresserte mennesker som jeg garantert vet at vil sette pris på dette!

Sees rundt i byyyyn!

Anbefalte artikler