Melodisk drømmepop

This content has been archived. It may no longer be relevant

Gjøvik-jenta Anna Lotterud har tatt musikknorge med storm den siste tiden. Elektropop-duoen Anna Of The North har sjarmert både innland og utland med sin drømmende elektronika. Hun har blitt skrevet om av både Dagens Næringsliv og Irish Times, og nettsider som  730.no og DIY Magazine har spådd Anna en lys karriere. Bandet varmet opp for Kygo under Europaturnéen hans i april. Denne kvelden sto kunsthallen Landmark for tur.

Musikk og kunst

Etter den Amsterdam-baserte gruppen Klangstof er ferdig med å spille venter et spent publikum på kveldens store opptreden. Man trenger heldigvis ikke å stirre i taket når man er på konsert i kunsthallen Landmark. Store deler av hallen er nemlig dekket av et gigantisk lerret som viser fantastisk bevegende bilder og film. Ikke lenge etter at klokken har blitt så mye som halv tolv, rett før midnatt, kommer Anna opp på scenen. Publikum klapper henne frem. Hallen er ikke den største og dette gjør konsertopplevelsen mer intim og personlig. Duoen starter opp med en splitter ny sang som setter stemningen i gang. Ikke bare har Anna en drømmende stemme, for på lerretet bak viser de film av galopperende hester i slow motion. Dette setter hele stemningen, og man kan se publikum er fascinert av den fantastiske kombinasjonen av kunst, lyd og bilde.

Anna Of The North leverer en fantastisk opptreden i form av kunst og lyd. Foto: Kamilla Røed
Anna Of The North leverer en fantastisk opptreden i form av kunst og lyd. Foto: Kamilla Røed

Videre synger hun singelen “Sway” som ble utgitt i 2014 og som er den første singelen hun ga ut. Kjærlighet og hjertesorg er tema som går igjen i sanger som “Baby” og “The Dreamer”. Sistnevnte er singelen hun virkelig slo gjennom med og som mange forbinder henne med. Anna forfører publikum med rytmisk dans som gjør konsertopplevelsen ekstra kul. På første rad er publikum virkelig med mens de synger og danser. Elektropop-duoen avslutter med den nye singelen “Us”. Anna Of The North beviser virkelig hva de kan gjøre ut av en liten scene denne kvelden. Ved bruk av bevegende film på lerretet, dans og musikk er bandet med på å lage en unik opplevelse for publikum. Jeg må helt ærlig innrømme at dette er en av de kuleste konsertene jeg har vært på.

Hør den nye singelen her:

 

 

 

Anbefalte artikler