Spillelisten uke 35

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukas låt : Death By Unga Bunga – Fight

Norge har uten tvil gjort seg bemerket innenfor musikk i løpet av årene (og da mener jeg ikke Kygo eller Astrid S). Sammen med Honningbarna tørr jeg å si at Death By Unga Bunga utgjør de to beste live-bandene Norge har å by på for øyeblikket. Det uhøytidelige punk-bandet fra Moss har nylig sluppet album, og gir seg ikke der. Den nye låta Fight er ei dynamisk låt med en tekst som høres ut som kommer fra en beruset tur på byen der det kan oppstå en slosskamp om ord ikke blir brukt med omhu. Bandet har lenge kombinert 60/70-talls surferock med punkete live-opptredner og energisk melodier. Etter å ha vært tilskuer under deres opptreden Øyafestivalen 2016 er jeg overbevist om at Death By Unga Bunga vil fortsette å gjøre musikk-Norge stolt!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/278488464″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

LVL UP – Hidden Driver

I studenttiden er det ofte man får seg helt nye venner, stifter vennskap og gjerne lager band sammen. Gjengen fra New York har gjort nettopp dette. Sjangeren faller litt for kjapt over til en amerikansk college-film, typ American Pie. Med sin synth, test og repeterende poprock-beat. LVL UP har etter 3 studioalbum og flere singelslipp vekket vår interesse. Det som gjør at låta Hidden Driver har treppet inn på lista denne uka er at det er en utdaterende sjanger som har blomstret tilbake de siste årene. Vi liker å tro at deres originalitet og gjennomførte arbeid er ikke forgjeves og vi vil høre mer av LVL UP fremover.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/275806908″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Katie Gately – Tuck

Ukas tredje låt ut er låta Tuck. Multitalentet Katie Gatley fra Bronx, New York. Det er en eksperimentell låt med alt fra indisk inspirert jazz til elektroniske beats som gir låta en oppbygning og gjennomførbarhet. Det er en spennende låt med enormt mye forandringer gjennom den 5:28 lange låta. Studenten, designeren, kunstner, musikeren, multitalentet Katie Gately har en kulturell side som hun virkelig yter til det maksimale. På samme måte som vi listet Bibi Bourelly forrige semester og hypet henne til himmelen og tilbake, gjør vi det samme her. Mer Katie Gately til folket!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/276494229″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

VEXX – Do What You Want To

Mary Jane Dunphe, er frontkvinnen i bandet som går under navnet VEXX. Bandet utgjør 4 medlemmer som spiller mild garage, surferock fra statene. Låta Do What You Want To er en krysning av noe Wolf Alice kunne gjort melodisk og MK´s Marvellous Machine kunne utført vokalmessig. Det er en kjapp låt på rundt tre minutter med en spennende stemme som gjør at låten får mye creds. Gitaren er også dominerende. Slutten av låten bygges opp og avsluttes med ett langt og kontrollert brøl. Nydelig. Men serr, skift bandnavn (8 andre band heter det samme).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/278604285″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Morudes – Magnet City

Amund og Henrik Maarud er begge musikere som har drevet på en god stund. Vi har hørt mye fra Amund Maarud, men er positivt overrasket over resultatet til brødreduoen. Vi vet om slekninger som er i band sammen som fungerer enormt bra, og andre der det ikke fungerer i lengden. Brødrene Maarud (chips?) er i dette tilfellet noe som fungerer utmerket for oss som lytter i hvertfall. Band Of Skulls, Whitestripes, ogRival Sons er tydelige inspirasjonskilder og har utformet Morudes og låta Magnet City, som er den nyeste singelen deres. Det er en fet låt, men tror de har en vei å gå med tanke på materiale til å fremføre bra live og å kunne ha ett variert nok album til at det blir fullkomment. Men vi har troen.

Kjekt med litt video innimellom. Guttakrutt har mekka musikkvideo til låta:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GZvsW7D2oyU&w=100&h=150]

Jazz Cartier – Waste 

23 åringen som det sies å ha flyttet rundt omkring hele oppveksten sin, Jaye Addams, eller Jazz Cartier fra downtown Toronto i Canada har imponert oss med sin rykende ferske rap-låt Waste. Hans tekster er inspirert av nettopp denne flyttingen, der han har måttet tilpasse seg forskjellige miljøer hele oppveksten. Hans attitude er punkete, Pitchfork har allerede tatt tak i han og de svært hypede studioalbumene hans. Det er en lovende karriere for kjære Jazz Cartier. På samme måte som vi forelsket oss i Anderson.Paak tidligere i år, har vi funnet oss godeste Toronto-gutten Jazz Cartier som vi holder en knapp på dette semesteret. Cool.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/278753695″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Lumikide – Tornado

Vi har vært trofaste lyttere av Lumikide opp gjennom, og har listet dem flere ganger i løpet av vår levetid. Deres poppete shoegaze er til tross for repeterende sjanger og inneholder en del like trekk i deres låter enda er interessant. Lumikide har vekket vår interesse med at vi drømmer oss bort gjennom hele låta, mens det i slutten blir full baluba. Vi åpner øyene etter seansen og smiler. Det er en gjennomført uhøytidelig pop-låt med en spennende fuzz. Etter eksperimentell låtslipp, håper vi at Lumikide tørr å utfordre andre sjangere som utfordrer dem som band, ettersom de kanskje er på vei ut av deres komfortsone? Kanskje? Hmm ;)

Får dessverre ikke lagt med lydfil her, ettersom låta er enormt fersk og bandet har ikke riktig sluppet den enda. Du får pines litt til, og heller følge med på facebook siden deres. Plutselig dukker den opp, spennende!

Vi har vært så greie at vi faktisk legger ut alle låtene vi listet gjennom semesteret inn i en Spotifyliste. Så slipper du. Herlighet, luksus!

Anbefalte artikler