Nye utgivelser: Uke 18

This content has been archived. It may no longer be relevant

Plutopop navigerer gjennom underskogen av ting som både er fett og nytt. Her er noe av det viktigste:

Radiohead – Burn the Witch

Om du har hørt på musikk før, har du sikkert fått med deg at Radiohead er et av de viktigste bandene i nyere tid, døpt det 21. århundrets Beatles av NME, hyllet av alle fra Noel Gallagher, Skrillex og The Black Keys, til representanter for anemisk bouba-elektronika som Glasser, og eterisk ploinkpop som Purity Ring. Når de nå har sluppet sin niende plate, A Moon Shaped Pool, etter et PR-stunt som etter hvert har blitt rutine, hvor bandet leder media og fans ut i villredelse med bevisst desinformasjon – denne gang valgte de å fjerne seg selv fra internett – var “Burn the Witch” den første låten som ble lekket til et sultent publikum den 3. mai.

Med et rytmisk strykearrangement og en vrengt synthbass under Thom Yorkes dommedagsprofetier, er det tydelig at gitarist Johnny Greenwood har fått komme mer til i komponeringen, etter å ha laget filmmusikk i de fem årene siden forrige Radiohead-album. Slik skrekkfilmer er mest nervepirrende når man aldri ser morderen, er falsetten til Thom Yorke så effektivt uforutsigbar fordi den flyter rundt uten å noensinne feste seg i hodet. “Burn the Witch” er en maktdemonstrasjon fra bandet, et fyrtårn som viser vei inn i fremtiden.

A Moon Shaped Pool kan streames via Tidal og Apple Music nå.

Snarky Puppy – Culcha Vulcha

Culcha Vulcha er det ellevte albumet til jazz/fusion-bandet Snarky Puppy. Albumet består av ti ganske nedpå låter, i hvert fall sett i forhold til tidligere utgivelser. Hjernen i gruppen, Michael League, har bestemt seg for å ta med seg ensemblet sitt inn i funk-landskapet. Og det gjør han med stor suksess. Låter som Tarova og Beep Box mangler bare en rapper på toppen, mens Gemini trekker tankene mot tidlig Jaga Jazzist. Big Ugly kobler albumet til 2014 utgivelsen We Like It Here, og fungerer på meg som et statement på at Snarky Puppy gjør og kan gjøre som de vil. Dette er første gang gruppen gjør et rendyrket studio-album, og man kan trygt håpe på at de gjør fler!

Anbefalte artikler