Stormvarsel – Bergensbølge igjen?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Første gang fenomenet bergensbølgen ble tatt i bruk var på 70-tallet om det punk inspirerte bandet The Aller Værste. Etter det har begrepet bergensbølgen stadig blitt brukt av pressen hver gang det dukker opp en ny artist fra Bergen (eller har tilknytning til byen).

Flere artister

Den såkalte bergensbølgen har skylt inn over Norge i flere omganger. Artister som har blitt omtalt som en del av bølgen er blant annet Røyksopp, Annie, Kings of Convinience, Datarock, Ugress, John Olav Nilsen og Gjengen, Fjorden Baby og Razika, for å nevne noen.

Klangkollektivet

Nå i disse dager blir det lansert et nytt plateselskap, Klangkollektivet her i Bergen. Er dette starten på en ny bergensbølge?

“Bergen har lenge hatt godt rykte på seg som Norges musikkby og kvalitetsleverandør av nye bølger med popmusikk. Av byens mange aktører innenfor musikkmiljøet, har man lenge savnet en aktør som samler og presenterer Bergens alternative musikkscene. Som plateselskap, bookingbyrå og platestudio, vil Klangkollektivet jobbe med å løfte frem undergrunnen, byens alternative lyder og fremtidsklanger.

Denne scenen har lenge stått sterkt i Bergen og hatt en fast tilskuerskare – endelig har den også fått et navn på seg.  I dagens jungel av artister og sjangre vil Klangkollektivet geleide deg gjennom noe av det beste byen har å by på av eksperimenterende popmusikk, fra eklektisk elekrokraut til drømmende undervannspop. (I tillegg til å ha tradisjonelle funksjoner nevnt ovenfor, vil Klangkollektivet også drive en aktiv, redaksjonell nettside med tanker frå miljøet, som for eksempel anmeldelser og interesser rundt instrument eller lydar.)”

Dette er Klangkollektivets egen presentasjon av sine spennende og ambisiøse ideer.

Ikke helt enig

Når vi i Plutopop spør daglig leder i Klangkollektivet, Solgunn Slåtto, om hva hun synes om begrepet bergensbølgen, er hun ikke helt enig i dette begrepet.

– Det blir feil å si at det plutselig kommer musikk fra Bergen. I Bergen er det et stort musikkmiljø som stadig lager ny musikk. Bergen er tross alt Norges nest største by, det er bare naturlig at det da kommer mye musikk fra Bergen.

Hør vår prat med Solgunn her:
[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Klangkollektivet.mp3]

Hele vår bergensbølgespesial finner du på vår nettside.

Klangkollektivet blir lansert førstkommende fredag klokka 20:00 med konsert på Østre i Skostredet.

© 2012 – Klangkollektivet

Ukens spilleliste i Plutopop

Razika – Oslo

Crystal Castles – Wrath Of God

Krachmacher – Geil

Hypertext – Walken

Young Dreams -Fog of War

Lano Places – Crazy Man

New Wine – Sylinder (Frode Boris remix)

Anbefalte artikler